Docendo

Jussi-palkinnot 80 vuotta – Kirja kokoaa monipuolisen historian

Jaa

Sitkeä Jussi – 80 vuotta elokuvaa, kriisejä ja tähtiloistoa tarjoaa ainutlaatuisen ikkunan uutta kultakauttaan elävän kotimaisen elokuvan historiaan. Ensimmäinen Jusseista koskaan tehty historiikki kokoaa yhteen koko suomalaisen elokuvahistorian Jussi-palkintojen ympärillä. Kirja julkaistaan 20.3.

Sitkeä Jussi -teos julkaistaan 20.3.
Sitkeä Jussi -teos julkaistaan 20.3. Petri Mast

Teokseen on kerätty haastatteluja noin 50:ltä näyttelijältä, elokuvantekijältä kuin alan vaikuttajilta niin onnistumisista kuin kriiseistäkin, jotta myös elokuvan tekijöiden ääni kuuluisi. Teoksessa paljastetaan uusia tapahtumaketjuja menneistä uutisotsikoihinkin päätyneistä tapauksista.

Jussi-palkinto syntyi halusta juhlia, kun maailma ympärillä paloi. Vuoden 1944 prameiden juhlallisuuksien jälkeen Jussi-gaala on peilannut suomalaista elokuvaa. Palkintoja on jaettu juhlasaleissa ja teattereissa mutta myös työväenopistossa ja auditoriossa.

Suomalaisen elokuvan historiaan mahtuu huippuvuosia ja totaalista alakuloa, pidäkkeetöntä iloa ja repiviä riitoja. Jusseja on pokattu smokeissa ja farkuissa. Gaalassa on laulettu ja ryypätty, käsitelty metoo-ilmiötä ja juhlittu tyttöenergiaa. Surkeimmillaan palkintoja on jätetty jakamatta, koska tarjonta on ollut niin heikkoa.

Anton Vanha-Majamaa (s. 1988) on Ylen toimittaja, tietokirjailija ja kriitikko. Hän on kirjoittanut kolme tietokirjaa ja istuu Filmiaura ry:n hallituksessa.

Matti Rämö (s. 1979) on Suomen Kuvalehden toimittaja, tietokirjailija ja kriitikko. Hän on erikoistunut tutkivaan journalismiin ja elokuvaan.

Matti Rämö & Anton Vanha-Majamaa: Sitkeä Jussi — 80 vuotta elokuvaa, kriisejä ja tähtiloistoa (Docendo 2024), sidottu, 432 sivua. Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa sen julkistuspäivänä 20.3.

Toimittaja, pyydä mediavedos ja arvostelukappale ennakkoon: 
tiedotus@docendo.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sitkeä Jussi -kirjan kansi
Sitkeä Jussi -kirjan kansi
Lataa

Lisätietoa julkaisijasta Docendo

Docendo 
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Riku Keski-Rauskan kirja kertoo, kuinka politiikan kovat paineet veivät traagisesti aikakautensa kärkipoliitikon Juha Vikatmaan17.4.2024 02:00:00 EEST | Tiedote

Riku Keski-Rauskan Kasvonsa peittänyt mies – Juha Vikatmaan elämä -teoksen julkistustilaisuus järjestetään keskiviikkona 17.4. klo 13.00–14.30 Helsingissä, Ravintola Ostrobotnian Topelius-salissa, osoitteessa Museokatu 10. Tietokirjailija Riku Keski-Rauskaa on tilaisuudessa haastattelemassa toimittaja Tapani Ruokanen. Ennakkoilmoittaudu mukaan 14.4. mennessä.

Arto Luukkasen kirja kysyy: Miten Putin laski kaiken väärin ja romahdutti Venäjän. Mihin suuntaan Venäjä kulkee, jos ja kun väkivalta hiipii sen sisälle?11.4.2024 02:00:00 EEST | Tiedote

Arto Luukkasen Putinin perukirja -tietoteoksen julkistustilaisuus järjestetään torstaina 11.4. klo 13.00–14.30 Helsingissä, Ravintola Ostrobotnian Topelius-salissa, osoitteessa Museokatu 10. Tietokirjailija Arto Luukkasta on tilaisuudessa haastattelemassa kansanedustaja Teemu Keskisarja. Ennakkoilmoittaudu mukaan 7.4. mennessä tiedotteen linkistä.

Syyllisyyden lihavuudesta on loputtava – Lääkäri Emilia Huvisen kirja sukeltaa lihavuuden taustoihin10.4.2024 08:04:00 EEST | Kutsu

Mitä jos painonhallinta ei olekaan kiinni itsekurista? Voiko lihavuudesta syyttää paskoja geenejä? Emilia Huvinen yhdistää kirjassaan uusimman tutkimustiedon sekä asiakastyön kokemukset – ja tulokset puhuvat puolestaan. Ylipaino liitetään edelleen itsekurin puutteeseen ja huonoihin elintapoihin. Lihomisen taustalla on kuitenkin lukuisia biologisia tekijöitä. Tämä kirja auttaa ymmärtämään oman kehon mekanismeja ja löytämään parhaat keinot pitää kilot kurissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye