Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Aluehallitus myönsi VAKEn järjestöavustukset vuodelle 2024

Jaa

Avustuksia myönnettiin 41 hakijalle yhteensä 850 000 euroa

Puheenjohtajan nuija ja hyvinvointialueen sydän-tunnus.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen järjestöavustukset vuodelle 2024 myönnettiin aluehallituksen kokouksessa tiistaina 5. maaliskuuta.  

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta teki päätöksen avustushaun avaamisesta 26.10.2023. Avustusten haku alkoi 1.11.2023 ja loppui 30.11.2023. Määräajassa VAKElle saapui 76 hakemusta, ja haettujen avustusten yhteen laskettu summa oli 2 867 600 euroa.  

VAKEn hallintosäännön mukaan aluehallitus tekee avustuspäätöksen lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan esityksen pohjalta. Lautakunta on käsitellyt avustushakemuksia useaan otteeseen esitystä laatiessaan. Hakemukset on käsitelty yhteistyössä Vantaan ja Keravan kaupunkien sekä hyvinvointialueen toimialojen kanssa.  

Hyvinvointialue voi myöntää avustuksia yhdistyksille ja yhteisöille, joiden tehtävänä on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. VAKE myöntää avustuksia sosiaali- ja terveydenhuoltoa tukevaan toimintaan ensisijaisesti siltä osin, kuin toiminta tukee hyvinvointialueen lakisääteisiä tehtäviä.  

Avustuksia myönnetään toimintaan, joka on hyvinvointialueen arvojen mukaista ja edistää strategisten tavoitteiden toteutumista sekä tukee hyvinvointialueen omaa palvelutoimintaa.  

Aluehallitus päätti myöntää järjestöavustukset esityslistan mukaisesti.  

Myönnetyt järjestöavustukset perusteineen löytyvät VAKEn päätössivustolta https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI. Pöytäkirjaotteet lähetetään kaikille asianosaisille, kun tarkastettu pöytäkirja julkaistaan verkkosivulla 12.3. 

Asiakohdan käsittelyn yhteydessä aluehallitus päätti todeta, että järjestöavustusperiaatteita tullaan tarkistamaan avustusperiaatteita ennen vuoden 2025 avustushaun avaamista. 

Periaatteita tarkistettaessa avustusperiaatteissa huomioidaan muun muassa miten järjestön toiminta palvelee hyvinvointialueen strategisia tavoitteita, hyvinvointialueen avustusten tarvelähtöisyys myös tulevaisuusnäkökulmasta, avustuskriteerien läpinäkyvyys sekä työnjako kaupunkien ja hyvinvointialueen välillä.  

Aluehallitus pyytää lähidemokratia- ja osallisuuslautakuntaa laatimaan aluehallitukselle ehdotuksen syksylle 2024 päivitetyistä avustusperiaatteista. 

Muut kokouksen asiakohdat liitteineen ovat luettavissa VAKEn päätössivustolla https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI. Tarkastettu pöytäkirja on luettavissa päätössivustolla tiistaina 12.3. klo 12.  

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle uudistusohjelman ja palveluverkkosuunnitelman hyväksymistä16.4.2024 13:42:20 EEST | Tiedote

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että se hyväksyy Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (VAKE) uudistusohjelman vuosille 2023–2030. Uudistusohjelmassa kuvataan hyvinvointialueen toimenpiteet tuottavuuden ja kustannusvaikuttavuuden parantamiseksi sekä talouden tasapainottamiseksi. Aluehallitus esittää aluevaltuustolle myös Vantaan ja Keravan alueen palveluverkkosuunnitelman vuosille 2024–2034 hyväksymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye