Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

KT kannattaa yhä neuvotteluja työmarkkinamallista

Jaa

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT pitää äärimmäisen tärkeänä, että työmarkkinamallista sovitaan työmarkkinaosapuolten kesken.

KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen vastasi median kysymyksiin ennen Kesärannan tapaamista.
Mikko Stig / Lehtikuva

Pääministeri Petteri Orpo oli perjantaina 8.3. kutsunut KT:n ja muut keskeiset työmarkkinajärjestöt Kesärantaan keskustelemaan Suomen työmarkkinamallin kehittämisestä. Tilaisuudessa keskusteltiin myös muista hallitusohjelman työmarkkinakysymyksistä. Pääministeri vetosi järjestöihin, jotta nämä käynnistäisivät sopijaosapuolten väliset neuvottelut yhteisestä työmarkkinamallista, joka korvaisi hallitusohjelmaan perustuvan asiaa koskevan lakivalmistelun.

Tilaisuuteen osallistunut KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen tukee pääministeri Orpon esitystä ja perusteita keskeisten sopijaosapuolten neuvottelujen käynnistämiseksi.

– Suomen työmarkkinamallia ja siihen kiinteästi liittyvää työriitojen sovittelujärjestelmää koskevat asiat ovat koko työmarkkinajärjestelmän toimivuuden kannalta perustavanlaatuisia ydinkysymyksiä, joihin nimenomaan työmarkkinaosapuolten täytyy pyrkiä löytämään yhteinen näkemys, korostaa Jalonen.

Jalonen vetoaa kaikkiin osapuoliin poliittisten lakkojen välttämiseksi ja neuvottelupöytään palaamiseksi.

– Kriisiytyneessä työmarkkinatilanteessa ja vakavien poliittisten lakkojen pitkittyessä tarvittaisiin nyt jossakin asiassa päänavaus yhteisille neuvotteluille ja sovun hakemiselle. KT on joka tapauksessa valmis käynnistämään neuvottelut työmarkkinamallista myös vain niiden kesken, jotka ovat halukkaita tulemaan neuvottelupöytään, sanoo Jalonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoa julkaisijasta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT on kunta- ja hyvinvointialan työnantajajärjestö ja työmarkkinakeskusjärjestö. Jäseniämme ovat kunnat, kuntayhtymät, hyvinvointialueet ja hyvinvointialueyhtymät sekä niiden omistamat yritykset.

Neuvottelemme alan työ- ja virkaehtosopimukset, kehitämme työelämää ja osallistumme lainvalmisteluun. Työmme on lakisääteistä, ja sitä tehdään virkavastuulla. Kunta- ja hyvinvointiala työllistää Suomessa joka viidennen palkansaajan. Tavoitteenamme on turvata suomalaisille laadukkaat hyvinvointipalvelut ja puolustaa veronmaksajien etua.

www.kt.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye