Kustannusosakeyhtiö Otava

"Meidän on aika oppia olemaan paremmin eri mieltä" –Helena Åhmanin uutuuskirja opastaa tunnerohkeuden ääreen

Jaa

Tämän päivän organisaatiot edellyttävät kykyä puhua suoraan, kohdata vastarintaa ja päästää irti turhasta. Näiden taitojen ytimessä on tunnerohkeus – kyky kohdata kaikki tunteet itsessä ja toisissa. Työelämäprofessori Helena Åhman ammentaa Tunnerohkeus -uutuuskirjassaan kohtaamisistaan astronauttien, huippujohtajien ja muiden ammattilaisten kanssa ja paljastaa, mitä jokaisen kannattaa oppia rohkeudesta kohdata erilaiset tilanteet ja tunteet.

Helena Åhmanin Tunnerohkeus – Suoraan puhumisen ja vastarinnan kohtaamisen taito- kirjassa kulkevat rinnakkain tutkimukset, kirjailijan omat kokemukset ja hänen tapaamiensa astronauttien, huippuyliopistojen professorien ja yritysjohtajien ajatukset. Matka kulkee koulumaailmaan ja rauhanvälitykseen, johtoryhmistä yliopistoihin ja haastaviin neuvotteluihin. Kirjailija yhdistää salapoliisimatkansa vaativien vuorovaikutustilanteiden ytimeen kiehtoviksi tarinoiksi ja helposti omaksuttaviksi työkaluiksi. 

Kaikkia tarinoita yhdistävät samat teemat - tunnerohkeus, kyky kohdata kaikki tunteet ja puhua suoraan, myös vastarintaa kohdatessa. Kirja antaa vastaukset kolmeen kysymykseen, jotka määrittävät tunnerohkeutta: 

1) Mikä on tärkeää, kun kohtaa vastarintaa ja vastakkaisia näkemyksiä, ja miten voi välttää tyypillisimmät virheet? 

2) Miksi on hyödyllistä puhua suoraan ja ennen kaikkea miten? Suoraan puhumisen taito ei ehkä ole sitä, mitä yleisesti luullaan. 

3) Miten neutraloida häiritsevät tunteet, ja milloin epämukavista tunteista ei missään nimessä pidä päästää irti? 

Tunnerohkeus auttaa kohtaamaan kaikki omat ja toisen tunteet ja valitsemaan, koska tunne johtaa toimintaan. Kirja opastaa puhumaan suoraan ja kuuntelemaan vastaanottavaisesti silloinkin, kun kohtaa vastarintaa. Se auttaa myös rajaamaan omaa toimintaa ja ymmärtämään, koska keskustelua ei kannata jatkaa. 

Kirjasta löytyy tutkittuja ja käytännössä testattuja vinkkejä niin työelämään kuin arjen eri tilanteisiin viihdyttävien ja koskettavien tarinoiden, valokuvien ja rock-lyriikoiden kera. 

"Tunteet aiheuttavat haittaa vain, jos kuvittelee, ettei niitä ole", Åhman toteaa.

Helena Åhman on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessori, Suomen ensimmäinen alueenaan keskusteluälykkyys ja mielen johtaminen. Hän on työpsykologian tohtori (TkT) ja KM, joka tunnetaan johtoryhmien ja hallitusten sparraajana, useita kertoja palkittuna yrityspuhujana ja dekkarinkin kirjoittaneena tietokirjailijana, joka on voittanut kolme kertaa Ekonomien kirjallisuuspalkinnon Suomen parhaasta bisneskirjasta.


Tunnerohkeus ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Helena Åhmanin itsensä lukemana äänikirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 25.4.

TERVETULOA KIRJAN JULKISTAMISTILAISUUTEEN 

Median edustajat ovat tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen. 

Aika: To 25.4.2024, klo 17–20. Yhteinen osuus klo 17.30–18.30.  

Paikka: G Livelab, Yrjönkatu 3, Helsinki

Ilmoittautuminen: https://forms.office.com/e/GueQnq8gXE (tai sähköpostitse adele.couavoux@otava.fi) Mainitse samalla mahdolliset ruokavaliorajoitteet. 

Ohjelma: 

16.45 Tervetuloa, ovet auki

  • Iltapalaa ja juotavaa tarjolla
  • Mahdollisuus kuvauttaa itsestään kuvamuisto, valokuvaajana Tunnerohkeus-kirjan kannen kuvannut Ville Juurikkala
  • Vapaata yhdessäoloa

17.30 Yhteinen osuus

  • Kustantajan tervehdys, Kirsi Tähjänjoki, Otavan viestintä- ja markkinointijohtaja
  • Ajatuksia tunnerohkeudesta työelämäprofessori, tohtori Helena Åhman ja musiikkia Tommi Läntinen, jonka biisien sanat siivittävät kirjan sanomaa

18.30 Iltapalaa ja juotavaa tarjolla

Vapaata yhdessäoloa

20.00 Tilaisuus päättyy

Kutsu on henkilökohtainen ja avec. Jos ilmoittaudut ja suunnitelmissasi tapahtuu muutoksia, muistathan ilmoittaa, jotta paikkasi voidaan antaa seuraavalle.

Kulkuyhteydet: Erottajan parkkihalli on vieressä. Rautatieasemalta on kävelymatka ja ratikalla pääsee viereen.

Helena Åhmanin haastattelupyynnöt,  kirjan pdf-pyynnöt ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Otavan uudet lukulähettiläät vievät lukuiloa eteenpäin10.4.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Otava aloittaa huhtikuussa uuden, lukemista ja kirjallisuutta edistävän hankkeen kun kaksi lukulähettilästä ryhtyy viemään lukemisen iloa eteenpäin. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden puolestapuhujana aloittaa kirjastoammattilainen ja lukuaktivisti Henriika Tulivirta ja kauno- ja tietokirjallisuuden lukulähettiläänä kirja-alan vaikuttaja sekä Kirsin Book Club -kirjablogin, lukupiirien ja -podcastin perustaja Kirsi Ranin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye