Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen päällystyskohteet kilpailutuksessa

Jaa

Maantieverkon korjausvelan kasvua pystytään tänä vuonna taittamaan hallituksen myöntämän lisärahoituksen turvin. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella parannusta päällysteiden kuntoon saadaan sekä pääteille että muun tieverkon kohteille.

Päällystystyö Kaakkois-Suomen maantiellä.
Päällystystyö Kaakkois-Suomen maantiellä. Kuva: Suvi Kalliomäki

Alueen päällystyskohteet ovat tällä hetkellä vielä kilpailutuksessa. Ratkaisut ensimmäisiin kilpailutuksiin saadaan maaliskuussa, jolloin päällystysohjelma vielä tarkistetaan ja tarkastellaan mahdollinen muutosten tarve. Loput kohteet ovat tiedossa juhannukseen mennessä. Hankinnoilla haetaan seudullisesti tehokkaita kokonaisuuksia, joilla rahalle saadaan eniten vastinetta ja alueellisesti tuntuvaa parannusta tiestön kuntoon.

Kohteet valitaan parhaan tiedon ja vielä keväällä tehtävien mittausten mukaan niin, että käytetylle rahalle saadaan paras teho ja huonokuntoisia osuuksia korjattua mahdollisimman paljon. Kohteiden valinnassa priorisoidaan liikenteellistä merkittävyyttä. Vilkkaan päätiestön kohteet valitaan ensin, mutta myös muulle tieverkolle riittää tänä vuonna rahoitusta ja valikoituja kohteita saadaan toteutukseen myös vähäliikenteiselle tieverkolle. Tämän tiedotteen liitteenä on kartta Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kilpailutuksessa olevista päällystyskohteista ja Väyläviraston E18 Hamina-Vaalimaa Elinkaarihankkeen päällystyksestä.

Hankintojen keinoin joustoa tekemiseen

Jotta suuri työmäärä saadaan toteutettua, on päällystyskauden pituus ja työaikarajoitukset tarkasteltu tätä silmällä pitäen. Työt on mahdollista aloittaa jo huhtikuussa ja päällystyskausi jatkunee pitkälle syksyyn.

Väljemmät työaikarajoitukset voivat näkyä paikoin työmailla tavallista pidempinä jonoina, jolloin tienkäyttäjiltä pyydetään malttia. Toivomme, että tälle riittää ymmärrystä, kun tarkoituksena on palvella kulkijoita paremmin uudella päällysteellä.

Käytetylle rahalle saadaan paras hyöty

Rahankäyttö on tehokkainta, kun kohteiden valinnassa hyödynnetään mittausdataa, ELY-keskuksen paikallistuntemusta ja historiatietoa, sekä tienkäyttäjiltä ja sidosryhmiltä saatua palautetta.

Työllä saadaan tehokkaasti poistettua huonokuntoisia päällysteosuuksia, mikä tekee liikkumisesta sujuvampaa ja mukavampaa, vähentää päästöjä ja pitää arvokkaan tieomaisuuden kunnossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Akuutit tiestöön liittyvät palautteetTienkäyttäjän linja

Puh:0200 2100

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kesänopeuksiin aletaan siirtyä 8.4. alkaen Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa5.4.2024 08:33:02 EEST | Tiedote

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poisto aloitetaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa maanantaina 8.4.2024, mikäli sää- ja keliolosuhteet sen sallivat. Koko maassa on määrä palata kesäajan nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä. Tielläliikkujien on otettava kevään mahdollisesti vaihtelevat olosuhteet huomioon niin ajamisessa kuin rengasvalinnassakin.

Imatran seutukunnalle valmistellaan äkillisen rakennemuutoksen suunnitelmaa4.4.2024 14:23:44 EEST | Tiedote

Stora Enso uutisoi keskiviikkona muutosneuvottelujen alkamisesta Imatran tehtailla ensi viikolla. Muutosneuvottelut kestävät alustavan arvion mukaan kuusi viikkoa ja niiden tuloksena vähennyksiä voidaan tehdä maksimissaan 120 henkilön verran. Useista toimijoista koostuva ryhmä kokoontui tänään torstaina keskustelemaan siitä, kuinka mahdollisesti työttömiksi jääviä henkilöitä voidaan tukea. Mukana olivat edustajat Stora Ensolta, Imatran kaupungilta, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta, Kaakkois-Suomen TE-toimistosta, Etelä-Karjalan maakuntaliitosta, Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä, Lappeenrannan kaupungilta, Etelä-Karjalan Yrittäjistä ja Etelä-Karjalan kauppakamarista sekä useita henkilöitä työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Kaakkois-Suomen maaseudun elinvoimaa parantaviin hankkeisiin on haettavissa tänä vuonna lähes 10 miljoonaa euroa2.4.2024 13:23:59 EEST | Tiedote

Kaupunkikeskustojen ulkopuolella sijaitsevien yritysten investointeihin ja kehittämiseen on haettavissa tänä vuonna runsaasti EU:n maaseuturahoitusta Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta ja alueen neljästä Leader-ryhmästä. Ympäristö- ja ilmastotoimiin liittyvät teemahaut tuovat oman lisänsä kehittämishankkeitten rahoituspalettiin. Euroopan maaseuturahastosta tuetaan yritysten sekä yhteisöjen investointeja ja kehittämistoimia, jotta maaseudulla palvelut ja elämänlaatu paranisivat ja kaupunkikeskustojen ulkopuolelle syntyisi lisää yritystoimintaa ja työpaikkoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye