Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen päällystyskohteet kilpailutuksessa

Jaa

Maantieverkon korjausvelan kasvua pystytään tänä vuonna taittamaan hallituksen myöntämän lisärahoituksen turvin. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella parannusta päällysteiden kuntoon saadaan sekä pääteille että muun tieverkon kohteille.

Päällystystyö Kaakkois-Suomen maantiellä.
Päällystystyö Kaakkois-Suomen maantiellä. Kuva: Suvi Kalliomäki

Alueen päällystyskohteet ovat tällä hetkellä vielä kilpailutuksessa. Ratkaisut ensimmäisiin kilpailutuksiin saadaan maaliskuussa, jolloin päällystysohjelma vielä tarkistetaan ja tarkastellaan mahdollinen muutosten tarve. Loput kohteet ovat tiedossa juhannukseen mennessä. Hankinnoilla haetaan seudullisesti tehokkaita kokonaisuuksia, joilla rahalle saadaan eniten vastinetta ja alueellisesti tuntuvaa parannusta tiestön kuntoon.

Kohteet valitaan parhaan tiedon ja vielä keväällä tehtävien mittausten mukaan niin, että käytetylle rahalle saadaan paras teho ja huonokuntoisia osuuksia korjattua mahdollisimman paljon. Kohteiden valinnassa priorisoidaan liikenteellistä merkittävyyttä. Vilkkaan päätiestön kohteet valitaan ensin, mutta myös muulle tieverkolle riittää tänä vuonna rahoitusta ja valikoituja kohteita saadaan toteutukseen myös vähäliikenteiselle tieverkolle. Tämän tiedotteen liitteenä on kartta Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kilpailutuksessa olevista päällystyskohteista ja Väyläviraston E18 Hamina-Vaalimaa Elinkaarihankkeen päällystyksestä.

Hankintojen keinoin joustoa tekemiseen

Jotta suuri työmäärä saadaan toteutettua, on päällystyskauden pituus ja työaikarajoitukset tarkasteltu tätä silmällä pitäen. Työt on mahdollista aloittaa jo huhtikuussa ja päällystyskausi jatkunee pitkälle syksyyn.

Väljemmät työaikarajoitukset voivat näkyä paikoin työmailla tavallista pidempinä jonoina, jolloin tienkäyttäjiltä pyydetään malttia. Toivomme, että tälle riittää ymmärrystä, kun tarkoituksena on palvella kulkijoita paremmin uudella päällysteellä.

Käytetylle rahalle saadaan paras hyöty

Rahankäyttö on tehokkainta, kun kohteiden valinnassa hyödynnetään mittausdataa, ELY-keskuksen paikallistuntemusta ja historiatietoa, sekä tienkäyttäjiltä ja sidosryhmiltä saatua palautetta.

Työllä saadaan tehokkaasti poistettua huonokuntoisia päällysteosuuksia, mikä tekee liikkumisesta sujuvampaa ja mukavampaa, vähentää päästöjä ja pitää arvokkaan tieomaisuuden kunnossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Akuutit tiestöön liittyvät palautteetTienkäyttäjän linja

Puh:0200 2100

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen ELY-keskus suojelee Harjun oppimiskeskuksen, Kuusankosken kielteiset päätökset ovat lainvoimaisia25.4.2024 09:37:18 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on 11.4.2024 päättänyt rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla suojella Virolahdella sijaitsevan Harjun oppimiskeskuksen rakennuksia sekä osoittanut suojeltavan alueen. Samalla kumotaan aiempi valtioneuvoston tekemä suojelupäätös. Suojelupäätöksen ajantasaistaminen oli tarpeen alueen käytön ja kehittämisen sekä suojelun kohdistumisen täsmentämiseksi.

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson elävöittämiseen 2,5 miljoonaa euroa23.4.2024 10:48:38 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät EU:n maaseuturahoitusta vuoden 2024 tammi–maaliskuussa 22 kehittämishankkeelle yhteensä runsaat kaksi miljoonaa euroa. Yritysten kehittämistä ja investointeja ELY-keskus ja Leader-ryhmät rahoittivat samalla ajanjaksolla yhteensä noin 69 000 eurolla. Viime vuoden puolella 13 yritystä ehti saada myönteisen rahoituspäätöksen, joissa tukien osuus oli yhteensä noin 400 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye