AGCO Power

AGCO investoi 70 miljoonaa euroa AGCO Powerin Linnavuoren tehtaaseen: lisää kestävän kehityksen ratkaisuja ja tukee tulevaa kasvua

Jaa

Maatalouskoneiden ja täsmäviljelyteknologian johtava kehittäjä, valmistaja ja jakelija, AGCO-konserni, investoi 70 miljoonaa euroa Nokian Linnavuoressa sijaitsevaan tehtaaseensa kiihdyttääkseen puhtaan energian innovaatioita.

Kuvassa esitettynä uudet investoinnit AGCO Powerin Linnavuoren tehdasalueella.
Kuvassa esitettynä uudet investoinnit AGCO Powerin Linnavuoren tehdasalueella. AGCO Power. Kuva vapaasti käytettävissä.

Mittava investointi mahdollistaa puhtaan energian laboratorion rakentamisen. Laboratoriossa testataan vaihtoehtoisia polttoaineita, jotka vähentävät työkoneiden päästöjä. Investointien avulla rakentuu myös koulutus- ja vierailukeskus sekä uutta tuotantotilaa niin sylinterinkansien kuin portaattoman voimansiirron osien valmistamiseen (CVT). Uudelleenkunnostettujen moottoreiden (remanufacturing) toimitilat laajenevat maalaamolla ja testaustiloilla. Uusien rakennusten pinta-ala on yhteensä 11 000 neliötä ja ne valmistuvat tämän sekä ensi vuoden aikana.

”Panostamme Linnavuoressa ja koko AGCOssa puhtaan energian tulevaisuuteen. Lisäämällä tuotanto- ja tutkimuskapasiteettiamme huolehdimme entistä paremmin henkilökunnastamme ja palvelemme maailmaa kestävästi ruokkivia viljelijöitä”, AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala kertoo.

AGCO Powerin Linnavuoren tehdas työllistää noin tuhat työntekijää ja investoinnit luovat pohjaa työntekijämäärän kasvulle. Viimeisimmät investoinnit havainnollistavat AGCO Powerin pitkäjänteistä kasvua Suomessa. Marraskuussa 2023 tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi pitkäaikaisen kansainvälisen investoijan palkinnon sekä AGCO Powerille että Valtralle. AGCO:n investoinnit AGCO Powerin Linnavuoren tehtaaseen ovat olleet yhteensä yli sata miljoonaa euroa viimeisen viiden vuoden aikana.

Uuden teknologian testausta

Dieselmoottoreiden lisäksi AGCO laajentaa teknologiatarjontaansa kehittämällä vaihtoehtoisia polttoaineita käyttäviä moottoreita ja sähköisiä ratkaisuja. Linnavuoren uusi tutkimuslaboratorio on luonnollinen jatke AGCO Powerin tuotekehitysvastuuseen.

”Puhtaan energian laboratorioon tulee useita testisoluja tulevaisuuden vaihtoehtoisilla polttoaineilla käyvien polttomoottoreiden sekä sähköisten ratkaisujen, kuten hybridien, polttokennojen ja suurjänniteakkujen kehittämiseen ja testaamiseen”, Juha Tervala toteaa.

Kiertotaloutta vuodesta 1990

AGCO Power -tuotteet on tehty kestämään, ja vuosienkin raskaan käytön jälkeen niiden arvoa ja käyttöikää voidaan jatkaa moottoreiden uudelleenkunnostuksen avulla. Moottorit valmistetaan uuden veroisiksi tarkastamalla, puhdistamalla ja koneistamalla tai korvaamalla kuluvat osat uusilla. Laatu varmistetaan koekäyttämällä jokainen moottori. Investoinnit Linnavuoren reman-toimintaan ovat osa AGCO:n maailmanlaajuisia investointeja uudelleenvalmistustoimintaan.  

– Olemme uudelleenkunnostaneet käytettyjä moottoreita, eli toteuttaneet kiertotaloutta, jo vuodesta 1990. Korjatulle, testatulle, maalatulle ja uusimpien vaatimusten mukaiselle moottorille myönnetään täysi tehdastakuu. Investoinnit mahdollistavat reman-toiminnon kasvattamisen ja globaalin asiakaskunnan lisäämisen, Tervala kertoo.

Kasvua tuotantomäärissä

AGCO keskittää voimansiirto-osien valmistusta Linnavuoreen, sillä nyt tehdyt investoinnit mahdollistavat tehtaan kasvun traktorien portaattoman voimansiirron komponenttien valmistajana. Linnavuoren tehtaalla aloitetaan CVT-vaihteistojen komponenttien valmistus AGCOn traktorimerkeille, joita ovat Valtra, Fendt sekä Massey Ferguson. Tulevaisuuden suunnitelmana on valmistaa entistä enemmän korkean tarkkuuden voimansiirtokomponentteja.

– Tällä hetkellä tuotamme vuosittain noin miljoona hammaspyörää ja akselia, mutta odotamme tämän määrän tuplaantuvan investointien jälkeen, Juha Tervala iloitsee.

Uuteen tuotantotilaan tulee myös uusi korkean automaatioasteen koneistuslinja AGCO Powerin uuden CORE-moottoriperheen sylinterinkansien valmistukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Vilja Pylsy
vilja.pylsy@agcocorp.com
p. 040 595 1355

Kuvat

Kuvassa esitettynä uudet investoinnit AGCO Powerin Linnavuoren tehdasalueella.
Kuvassa esitettynä uudet investoinnit AGCO Powerin Linnavuoren tehdasalueella.
Lataa
AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala.
AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala.
Lataa
Moderni moottoreiden kokoonpanohalli on yksi esimerkki AGCOn viimeaikaisista mittavista investoinneista Linnavuoreen. Kuvassa vaihetyöntekijä Hanna Uusitalo kokoamassa moottoria.
Moderni moottoreiden kokoonpanohalli on yksi esimerkki AGCOn viimeaikaisista mittavista investoinneista Linnavuoreen. Kuvassa vaihetyöntekijä Hanna Uusitalo kokoamassa moottoria.
Lataa
Ilmakuva AGCO Powerin Linnavuoren tehdasalueesta.
Ilmakuva AGCO Powerin Linnavuoren tehdasalueesta.
Lataa

Linkit

AGCO Power

Nokian Linnavuoressa toimiva AGCO Power on yksi maailman johtavista dieselmoottoreiden valmistajista. Yhdessä Kiinassa, Brasiliassa ja Argentiinassa toimivien tuotantolaitostensa kanssa AGCO Power kehittää ja valmistaa moottoreita, joita käytetään monien maailman johtavien traktorimerkkien, kuten Fendtin, Valtran ja Massey Fergusonin, voimalähteinä. Jo 80 vuotta toiminut AGCO Power on osa AGCO-konsernia. 

AGCO

AGCO (NYSE:AGCO) on maailmanlaajuinen johtaja maatalouskoneiden ja täsmäviljelyteknologian suunnittelun, valmistuksen ja jakelun alalla. AGCO tuottaa asiakkailleen arvoa brändivalikoimansa kautta, johon sisältyvät ydinmerkit Fendt®, GSI®, Massey Ferguson®, Precision Planting® ja Valtra®. Älykkäitä Fuse®-viljelyratkaisuja hyödyntävä laite- ja palveluvalikoima auttaa viljelijöitä ruokkimaan maailmaa kestävästi. AGCO perustettiin vuonna 1990, ja sen päätoimisto sijaitsee Duluthissa, Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Vuonna 2023 konsernin liikevaihto oli noin 14,4 miljardia dollaria. Lisätietoja yrityksestä on osoitteessa www.AGCOcorp.com. Yhtiön uutisia, tiedotteita ja tapahtumia voi seurata X:ssä tilillä @AGCOCorp.  Talousuutisia voi seurata tunnisteella #AGCOIR.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta AGCO Power

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye