Varsinais-Suomen ELY-keskus

Saariston rengasteille odotettu kausipidennys

Jaa

Tarve Saariston rengastien ja Pienen rengastien sesonkien pidentämiselle sekä uusien kasvumahdollisuuksien luominen saaristomatkailulle on jo hyvin kauan ollut toistuva keskustelunaihe saaristossa. Nyt Varsinais-Suomen ELY-keskus on päättänyt pidentää tämän vuoden yhteysalusyhteyksien liikennöintiä viikolla niin, että rengastiet ovat kauttaaltaan kierrettävissä 10.5.–8.9.2024. Tämä laajentaa mahdollisuuksia kokea laajan saaristo-alueen upeutta silloin, kun kävijöitä on alueella vähemmän ja kapasiteettia enemmän esimerkiksi majoituspalveluissa.

Juho Kuva, Visit Parainen kuvapankki.

Yhä useampi työpaikka ja palvelu saaristossa on riippuvainen matkailijoista. Sekä pidennetty kesäsesonki että muiden sesonkien palveluiden auki pitäminen on ensisijaisen tärkeää saaristolle ja reitin varrella sijaitseville yrityksille ja asukkaille.

Saariston rengasreittejä kiertää kokonaisuudessaan noin 50 000 henkeä vuodessa. Yhteysalusreitit, jotka määrittelevät mahdollisuutta kiertää Saariston rengastien kauttaltaan, ovat MS Antonia Houtskarin ja Iniön välillä sekä MS Östern Nauvon ja Rymättylän välillä.

”Viikon mittaisella kausipidennyksellä selvitetään, riittääkö reiteille innokkaita käyttäjiä vielä syyskuussa. Matkustajamääriä tullaan seuraamaan ja kausipidennyksen mahdollisesta uusimisesta päätetään liikennöintikauden jälkeen”, kuvaa projektipäällikkö Ilmari Viljanen Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

”Saaristo on auki 365 päivää vuodesta, ja yhä useampi ymmärtää, että esimerkiksi syksy on upea ja ainutlaatuinen aika saaristossa kesän ohella”, saaristokaupunki Paraisten matkailupäällikkö Benjamin Donner tiivistää. ”Se, että rengasteiden ympäri ei pääse kauttaaltaan ympärivuotisesti, rajoittaa samalla tulijoiden määrää valtavasti. ELY-keskuksen tiukka budjetti on rajoittanut mahdollisuutta satsata kunnolla pidempään sesonkiin, ja se että rahaa saatiin nyt kohdennettua tähän on saaristolle pitkäjänteisesti tärkeä asia. Tämä on merkittävä askel alueen taloudellisen hyvinvoinnin kannalta. Lisäviikko antaa monelle yritykselle ja palvelulle mahdollisuuden pidentää aukioloa, ja pitkäjänteisesti sesonkipidennys sekä uudet matkailusesongit luovat työpaikkoja ja jättävät tärkeää rahaa alueelle.”

Nauvon Hotel Stallbackenin omistaja Mikael Granqvist ilahtui kuullessaan kausipidennyksestä. ”Rengasteiden pitempi aukiolo on perusedellytys, että saisimme luotua kasvua alueelle kansainvälisten ryhmien ja matkatoimistojen kautta. Etenkin juuri syksy on tärkeä tässä asiassa.”

Vinkkejä Saaristossa matkailuun löytää Visit Parainen -verkkosivulta sekä Liikenteen Asiakaspalvelun Palauteväylästä.

Aiheeseen liittyvät kuvat vapaasti käytettävissä, kuvaaja Juho Kuva: Paina tästä (visitparainen.fi)

Lisätiedot:

  • Varsinais-Suomen ELY-keskus, yhteydenotot Liikenteen Asiakaspalvelun kautta, p. 0295 020 600
  • Paraisten kaupunki, saavutettavuuden ja joukkoliikenteen vastuuhenkilö, matkailupäällikkö Benjamin Donner, p. 040 4838 282

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Mökköisten sillan uusiminen alkaa Loimaalla – liikenne kiertoreitille töiden ajaksi8.4.2024 14:55:05 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Mökköisten sillan uusimistyöt Loimaalla maantiellä 12603 (Auvaistentie). Työt alkavat valmistelevilla töillä tällä viikolla ja sillan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla (vk 16). Siltatöiden ajaksi joudutaan liikenne ohjaamaan kiertoreitille. Liikenne sillalla katkaistaan maanantaina 15.4.2024 klo 11. Siltatyöt valmistuvat lokakuun 2024 loppuun mennessä.

Siltojen korjaus- ja uusimistöitä Porissa, Huittisissa ja Kokemäellä – liikenne kiertoreitille Pyölän sillan uusimisen ajaksi1.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Pyölän sillan uusimistyöt Huittisissa maantiellä 12823 (Räikänmaantie) pääsiäisen jälkeen viikolla (viikko 14). Siltatöiden ajaksi joudutaan liikenne ohjaamaan kiertoreitille. Lisäksi viikolla 15 aloitetaan sillan peruskorjaustyöt Kokemäellä maantiellä 12804 sijaitsevalla Sonnilanjoen sillalla (Risteentie) ja viikolla 16 maantiellä 2560 (Noormarkuntie) sijaitsevalla Myrrän sillalla. Molemmissa sillankorjauskohteissa ajoneuvoliikenne kavennetaan yhdelle ajokaistalle. Työnaikaisilla liikennejärjestelyillä pyritään minimoimaan liikennehaittoja. Siltatyöt valmistuvat syyskuun 2024 loppuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye