Lentorata Oy

Janne Salonen on nimitetty Lentorata Oy:n toimitusjohtajaksi

Jaa

Lentorata Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi KTM Janne Salosen 13.3.2024 alkaen.

Janne Salonen siirtyy Lentorata Oy:n toimitusjohtajaksi talous- ja hallintojohtajan tehtävästä, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2021. Hän on toiminut hankeyhtiön toimitusjohtajana myös aiemmin, kun yhtiö perustettiin vuonna 2020 nimellä Suomi-rata Oy. Uudessa roolissaan Salonen vastaa edelleen myös talous- ja hallintotehtävistä.

Salosella on pitkä kokemus rahoitusalalta ja infra-alan hankeyhtiöistä. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Tampereen kaupungin rahoituspäällikkönä sekä Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtajana. Salonen on toiminut myös useiden infra-alan yhtiöiden hallituksissa. Koulutukseltaan Salonen on kauppatieteiden maisteri.

”Olen erittäin tyytyväinen valintaan ja siihen, että Janne ottaa uuden roolin vastaan. Saamme vankan ja monipuolisen kokemuksen omaavan ammattilaisen vetämään hanketta, joka toteutuessaan yhdistää rautatie- ja lentoliikenteen ja parantaa Suomen saavutettavuutta niin alueellisesti kuin kansainvälisesti”, toteaa Lentorata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Savolainen.

Lentorata on uusi, suunnitteilla oleva 30 kilometrin pituinen ratayhteys Pasilasta Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta Keravalle. Lentorata luo suorat kaukojunayhteydet lentoasemalle ja mahdollistaa nykyistä nopeammat junayhteydet lentoasemalle. Nopeampien matka-aikojen lisäksi se tuo lisää raidekapasiteettia ruuhkaiselle Pasila–Kerava-välille, ja parantaa näin junaliikenteen toimintavarmuutta sekä mahdollistaa junatarjonnan lisäämisen. Kaikkiaan 28 kilometriä Lentoradasta sijoittuu maan alle tunneliin.


Lisätiedot: Kari Savolainen, Lentorata Oy:n hallituksen puheenjohtaja, puh. 040-772 7282.

Avainsanat

Kuvat

Janne Salonen, toimitusjohtaja, Lentorata Oy
Janne Salonen, toimitusjohtaja, Lentorata Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lentorata Oy vastaa uuden, Pasilasta Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta Keravalle kulkevan junayhteyden suunnittelusta.

Lentorata luo suorat kaukojunayhteydet lentoasemalle ja mahdollistaa nykyistä nopeammat junayhteydet lentoasemalle. Nopeampien matka-aikojen lisäksi se tuo lisää raidekapasiteettia ruuhkaiselle Pasila–Kerava-välille, ja parantaa näin junaliikenteen toimintavarmuutta sekä mahdollistaa junatarjonnan lisäämisen. Kaikkiaan 30 kilometrin pituisesta Lentoradasta 28 kilometriä sijoittuu maan alle tunneliin.

Lentorata Oy

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lentorata Oy

Suomiradan osakkaat jatkavat vuoropuhelua – ratalinjauspäätökseen ei valmiutta tämän syksyn aikana20.10.2022 15:59:04 EEST | Tiedote

Suomi-rata Oy:n osakaskokous järjestettiin 20.10. Vantaalla. Kokouksessa keskusteltiin Helsinki-Tampere yhteyden ratalinjausvaihtoehtojen arviointien tuloksista ja jatkotoimenpiteistä. Osakaskokouksessa käydyn keskustelun pohjalta Suomi-rata Oy:n hallitus päätti osakaskokouksen jälkeen pidetyssä kokouksessaan, että linjauspäätökseen ei ole valmiutta, vaan yhtiö jatkaa rakentavaa vuoropuhelua osakkaiden kesken ja laatii tarvittavia lisäselvityksiä.

Proxion Plan Oy valittu Lentoradan turvalaite- ja sähköratasuunnitteluun23.8.2022 10:25:14 EEST | Tiedote

Suomi-rata Oy on tilannut Lentoradan ympäristönarviointiin ja linjaussuunnitelmaan liittyvän turvalaite- ja sähkörata-asiantuntijatyön Proxion Plan Oy:ltä. Lentorata on 30 km pitkä, uusi nopea ratayhteys Helsingistä lentoasemalle. Se erkanee Pasilan jälkeen pääradasta, kulkee Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta 28 kilometriä tunnelissa ja liittyy päärataan Kerava-Lahti oikoradan erkanemiskohdassa Keravan pohjoispuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye