HOK-Elanto

Hyvikkihevi ja hyvikkileipä rantautuvat Prismoihin – HOK-Elanto vauhdittaa taistelua ruokahävikkiä vastaan

Jaa

HOK-Elannon Prismoissa myydään maaliskuusta alkaen Hyvikkiheviä ja Hyvikkileipää. Syömäkelpoisia, hehkeimmät hetkensä nähneitä hedelmiä, vihanneksia ja leipomotuotteita myydään hyvikkilaatikoissa kahden euron hintaan. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä yhdessä asiakkaiden kanssa.

HOK-Elanto vauhdittaa taistelua ruokahävikkiä vastaan. Jokaisessa HOK-Elannon Prismassa myydään maaliskuusta alkaen Hyvikkihevi- ja Hyvikkileipälaatikoita asiakkaille kahden euron hinnalla. Alun perin S-marketeissa ja Alepoissa myyntiin tuotu Hyvikkihevi saavutti suuren suosion.

Hyvikkihevilaatikot sisältävät hehkeimmät hetkensä nähneitä hedelmiä ja vihanneksia. Nyt uutuutena myyntiin tulevien leipälaatikoiden sisältö koostuu päiväysuhan alla olevista leipomotuotteista.

Hyvikkilaatikot keräillään aamuisin ja laitetaan myyntiin erillisille myyntipaikoille. Myytävien tuotteiden määrä ja sisältö vaihtelevat sen mukaan, kuinka paljon tuotteita uhkaa päätyä hävikkiin. Syömäkelvottomat tuotteet ohjataan biokaasun tuotantoon.

Käytännön tekoja ilmastovaikutusten vähentämiseksi

HOK-Elanto on sitoutunut käytännön tekoihin ilmastovaikutusten vähentämiseksi ja luonnonvarojen kestävän käytön edistämiseksi. Yksi tavoitteista on puolittaa ruokahävikki vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2020 tilanteeseen.

Merkittävä osa kaupan hävikistä muodostuu hedelmistä, vihanneksista ja leipomotuotteista. Vuonna 2023 hyvikkilaatikoita myytiin HOK-Elannon S-marketeissa ja Alepoissa yli 300 000.

– Hävikin ennustaminen on ajoittain vaikeaa. Kyse on tuotteista, joissa myös luontainen kypsyminen ja kuivuminen vaikeuttavat myyntiajan ennustettavuutta. Hyvikkimyynti helpottaa hävikin vähentämistä, toteaa HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki.

Taistelu hävikkiä vastaan käydään monella rintamalla

Hyvikkihevi ja Hyvikkileipä ovat osa torjuntakeinojen kokonaisuutta. Hävikkiä vähennetään useilla eri tavoilla. Keskeistä on menekin ennustaminen, oikea-aikainen tilaaminen ja muun muassa jo 16 vuotta sitten aloitettu tuotteiden punalaputtaminen. HOK-Elanto myös luovuttaa myynnistä poistettuja tuotteita säännöllisesti yli 40 erilaiselle ruoka-aputoimijalle ja nuorisotaloille.

Taistelu hävikkiä vastaan on kaupan ja asiakkaiden yhteistyötä. Parhaisiin tuloksiin päästään, kun kannamme jokainen oman kortemme kekoon.

– Hyvikkituotteet ovat erinomainen esimerkki siitä, miten kauppa ja asiakas voivat yhdessä edistää kestävämpää kuluttamista. Ruokahävikin vähentämisen ohella hyvikkituotteet kannustavat edullisuudellaan myös terveellisten valintojen tekoon, Kattilamäki iloitsee.

HOK-Elannon tavoitteena on kestävä kasvu, luonnonvaroja kunnioittaen. Kutsummekin kaikki asiakkaamme mukaan taisteluun ruokahävikkiä vastaan. ­­Tehdään yhdessä hävikistä hyvikkiä.

HOK-Elannolla on yhteensä 16 prismaa Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Hyvinkäällä, Keravalla ja Järvenpäässä.

Lisätietoja

Satu Kattilamäki 
Vastuullisuuspäällikkö, HOK-Elanto 
satu.kattilamaki@sok.fi 
+358 10 76 60651

Yhteyshenkilöt

HOK-Elanto

S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto on yli 680 000 asiakasomistajan oma osuuskauppa, jonka liikevaihto vuonna 2023 oli 2,6 miljardia euroa. HOK-Elannossa työskentelee yli 6 800 henkeä, ja osuuskaupan monipuolisia palveluita käyttää vuosittain yli 150 miljoonaa asiakasta Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla. 

Kun kaikki Alepat, S-marketit, Prismat, Food Market Herkku, ravintolat, ABC-asemat ja latauspisteet, Sokokset ja Sokos Emotion -myymälät, Hautaus- ja lakipalvelupisteet sekä Omistajapalvelupisteet lasketaan yhteen, toimipaikkoja HOK-Elannolla on yli 400. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto

HOK-Elanto Liiketoiminta Oy:n Alepa-ketjun muutosneuvottelut ovat päättyneet27.3.2024 15:00:00 EET | Tiedote

HOK-Elanto Liiketoiminta Oy on saanut päätökseen tammikuussa alkaneet muutosneuvottelut. Muutosneuvottelut koskivat Alepa-ketjun myymäläpäälliköitä. Muutosneuvottelut käytiin toimintojen uudelleenorganisoimistarpeesta johtuvista syistä. Myymäläpäällikkötehtävien alkuperäinen vähennystarve muutosneuvotteluesityksessä oli 65. Neuvottelujen aikana suunnitelma tarkentui henkilöstöltä tulleiden hyvien ratkaisuehdotusten mukaisesti siten, että lopullinen vähennystarve myymäläpäällikkötehtävistä on 52. Kaikille päättyvistä tehtävistä irtisanotuille on tarjottu muita työtehtäviä HOK-Elannon palveluksesta. Muutoksella ei ole vaikutusta Alepa-myymälöiden lukumäärään. Lähikaupan rooli asiakkaiden arjessa on murroksessa. HOK-Elannon tavoitteena on uudistaa Alepa-ketjua strategiansa mukaisesti vastaamaan yhä vahvemmin muuttuvaan kuluttajakäyttäytymiseen, ja varmistaa edellytykset tulevaisuuden menestykselliseen liiketoimintaan. Muutosneuvotteluilla haettiin Alepalle yhtenäisempää ja tehokkaampaa jo

HOK-Elannon vuosi 2023: ennätysmäärä maksettuja Bonuksia ja uusia asiakasomistajia, liikevaihto kasvoi yli 6 prosenttia 2,6 miljardiin euroon22.2.2024 10:05:00 EET | Tiedote

S-ryhmän suurimman alueosuuskaupan HOK-Elannon vuosi 2023 oli menestyksekäs. Asiakasomistajien määrä kasvoi ennätyksellistä tahtia: uusia asiakasomistajia liittyi yli 37 000 ja asiakasomistajia oli vuoden lopussa yhteensä yli 680 000. HOK-Elannon asiakasomistajat hyötyivät jäsenyydestään ennätyksellisellä tavalla: heille maksettiin yli 90 miljoonaa euroa Bonusta ja maksutapaetua. HOK-Elanto-konsernin liikevaihto kasvoi vuonna 2023 edellisvuodesta 6,3 prosenttia 2 567 miljoonaan euroon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye