Naantalin kaupunki

Mihin sinä käyttäisit 60 000 euroa? Naantalin ensimmäisessä osallistavassa budjetissa kaupunkilaiset voivat äänestää 12 hankkeesta

Jaa

Naantalin asukkaat pääsevät vaikuttamaan suoraan kaupungin rahankäyttöön ensimmäistä kertaa toteutettavassa osallistavan budjetoinnin kokeilussa. Äänestää voi suosikkejaan 12 hankkeesta 1.4.2024 mennessä.

Kuvituskuva.
Kuvituskuva. Naantalin kaupunki

Naantalin kaupunki toteuttaa ensimmäistä kertaa osallistavan budjetoinnin kokeilun. Osallistavassa budjetoinnissa Naantalin asukkaat pääsevät äänestämään, mihin osa kaupungin budjetista käytetään. Nyt toteutettavassa kokeilussa kaupunkilaiset äänestävät 12 hankkeesta. Asukasbudjettiin on varattu 60 000 euroa.

Osallistavan budjetoinnin kautta Naantalin kaupunki haluaa lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä vuoropuhelua asukkaiden ja kaupungin välillä sekä vahvistaa demokratiaa.

– Lähdemme kokeilemaan osallistavaa budjetointia ensimmäistä kertaa kevennetysti niin, että asukkaat voivat äänestää kaupungin eri toimialojen ehdottamista sopivista hankkeista. Ideoita hankkeisiin on saatu mm. asukkailta ja valtuustoaloitteista. Mukana on 12 ideaa, joiden kautta voidaan kehittää Naantalia ja lisätä kaupunkilaisten hyvinvointia, kertoo Naantalin kaupungin talousjohtaja Heli Lähteenmäki.

Asukasbudjettiin sopivat hankkeet, jotka voidaan toteuttaa kertapanostuksella eivätkä ne vaadi jatkuvia tai merkittäviä ylläpitokustannuksia. Osallistavan budjetoinnin äänestyksen yhteydessä voi myös antaa jo ehdotuksensa kokonaan uudesta hankkeesta, jota toivoisi esimerkiksi äänestykseen ja toteutettavaksi ensi vuoden asukasbudjetissa.

Kaikki 12 vuotta täyttäneet, Naantalin vakituiset asukkaat voivat äänestää 12 ehdotuksesta enintään kolmea mieleistään otakantaa.fi-palvelun kautta. Palveluun tulee rekisteröityä äänen antaakseen. Rekisteröitymistä varten tarvitset vain sähköpostiosoitteen. Äänestysaika alkaa tänään 18.3.2024 ja päättyy 1.4.2024.

Ehdotuksista toteutetaan eniten ääniä saaneet hankkeet, jotka mahtuvat 60 000 euron budjettiin. Valitut hankkeet on tarkoitus toteuttaa vielä vuoden 2024 aikana.

Anna äänesi osallistavassa budjetoinnissa otakantaa.fi-palvelussa.

Vuoden 2024 osallistavan budjetoinnin hankkeet

 1. Koirapuisto Merimaskuun
 2. Penkkejä Rantaraitille levähdyspaikoiksi
 3. Lappalaisten portaiden muuttaminen kuntoportaiksi
 4. Pyöränhuoltopiste Vanhaankaupunkiin
 5. Pyöränhuoltopiste Saariston Pienen rengastien varrelle
 6. Pyöräpysäköintiä Naantalin torille
 7. Pyöräkatos Aurinkotien ja Nuhjalantien läheisyyteen
 8. Kuviovalojen jatkaminen Vanhassakaupungissa: Vanhankaupungin rantaan valmistui v. 2020 kaksi tarinallista kuviovaloa, jotka kuvaavat aurinkoa sekä purjelaivan köysistöä. Hankkeessa toteutettaisiin uusi kuviovalokohde.
 9. Koripallopuu Kalevanniemen kampukselle
 10. Maatrampoliini Kirkkopuistoon
 11. Rantaraitin opastaulujen kunnostaminen: Naantalin kylpylän ja Kuparivuoren välillä sekä Vanhassakaupungissa on sijainnut aikanaan opastauluja, joissa kerrottiin Naantalin historiasta, kuten vanhoista rakennuksista. Hankkeessa on tarkoitus kunnostaa ja tehdä osalle reitistä uudet taulut.
 12. Pop-up -kirjasto: Pop up -kirjasto on esim. sähköinen polkupyörä tai skootteri, jonka mukana kulkee minikirjasto. Se voi jalkautua esim. toreille, tapahtumiin, kouluihin ja vanhustyön pariin. Pop up -kirjastosta voit mm. lainata kirjoja tai hankkia kirjastokortin. Mukana vaihtuvaa aineistoa ja toimintaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye