Quattro Mikenti Group

QMG vahvistaa johtoryhmäänsä tukemaan kasvustrategiaa

Jaa

QMG jatkaa kasvuaan kaikilla talotekniikan alueilla, mutta erityisesti palveluliiketoiminnassa sekä vihreään siirtymään liittyvissä projekteissa. QMG:n organisointi ja johtoryhmä muuttuvat 15.3. alkaen strategian mukaisesti.

Kuva: Niko Jekkonen

QMG on kasvanut vuodesta 2015 liikevaihdoltaan nelinkertaiseksi. Vuoden 2023 pro forma -liikevaihto oli noin 270 miljoonaa euroa, ja konsernilla on Suomessa 45 tytäryhtiötä. Se jatkaa yrittäjävetoisella toimintamallillaan, joka on ollut toimiva pohja kasvulle.

– Jatkossa tavoitteemme on jakaa hyviä käytäntöjä entistä paremmin sekä tehostaa edelleen tekemistä. Haluamme myös tarvittaessa yhdistää kilpailukykyisesti QMG:n palveluja uusille ja tutuille asiakkaille laajemmiksi kokonaisuuksiksi. Tämän johdosta muutamme QMG:n organisaatiota tukemaan näitä painopisteitä, kertoo toimitusjohtaja Tiina Koppinen.

– Palveluliiketoiminta yhdistetään yhdeksi alueeksi, ja siitä vastaa Pekka Pöykkö. Yhden alueen malli auttaa meitä saamaan paremman kokonaisnäkemyksen, optimoimaan kasvumahdollisuuksia koko Suomen tasolla sekä rakentamaan palvelumallia myös suurempien, useilla paikkakunnilla toimivien asiakkaiden tarpeisiin, Tiina Koppinen jatkaa.

– Projekteissa oleellista on tasainen suorituskyky ja riskien hallinta läpi elinkaaren, tarjouksesta luovutukseen. Projektien osalta alueita on jatkossa kaksi: Itä- ja Pohjois-Suomi, josta vastaa Mikko Sahikallio, sekä Etelä- ja Länsi-Suomi, josta vastaa Kimmo Lehtonen.  Etelän ja lännen sairaalaosaamisen yhdistäminen luo meille entistä parempaa synergiaa ja kasvumahdollisuuksia, Koppinen sanoo.  

Organisaatiomuutoksen myötä johtoryhmän kokoonpano on jatkossa:

  • Tiina Koppinen, toimitusjohtaja
  • Tuula Haataja, talous- ja rahoitusjohtaja
  • Vesa Vuopio, vastuullisuus- ja hankintajohtaja
  • Kirsi Aropaltio, henkilöstöjohtaja
  • Pekka Pöykkö, liiketoimintajohtaja, palvelut
  • Kimmo Lehtonen, liiketoimintajohtaja, projektit Etelä- ja Länsi-Suomi (myös Quattroservices Oy:n toimitusjohtaja)
  • Mikko Sahikallio, liiketoimintajohtaja, projektit Itä- ja Pohjois-Suomi (myös Mikenti Oy:n toimitusjohtaja)

Muutoksen myötä johtoryhmästä jäävät pois aluejohtaja Heikki Kiiskilä, joka jatkossa vastaa palveluliiketoiminnasta Pohjois-Suomessa ja raportoi Pekka Pöykölle, sekä aluejohtaja Johan Löfgren, joka vastaa jatkossakin Länsi-Suomesta ja raportoi Kimmo Lehtoselle.

Organisaatiomuutoksilla tähtäämme QMG:n kilpailukyvyn ja palvelun parantamiseen entisestään. Muutoksilla ei ole henkilöstövaikutuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina KoppinentoimitusjohtajaQuattro Mikenti Group

Puh:040 350 2225

Linkit

QMG lyhyesti

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaprojekteja ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu 45 tytäryhtiötä eri puolilla maata. Vuonna 2023 QMG:n pro forma -liikevaihto oli noin 270 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on yli 1500 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista.

QMG, ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat pohjoismaisen Nimlas Group -talotekniikkakonsernin. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners, ja omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä yli 500 henkilöstöomistajaa, joista lähes 200 on qmg:läisiä.

Päätiedot Nimlas Groupista

Nimlas Group on johtava pohjoismainen talotekniikkaurakointi- ja -palvelukonserni, joka työllistää runsaat 3 800 ammattilaista yli 120 toimipaikassa Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Nimlas-konserni tarjoaa talotekniikkaurakointia ja -palveluita laajasti. Valikoima kattaa muun muassa LVI-, sähkö-, automaatio-, jäähdytys-, kylmätekniikka-, paloturva- sekä suunnittelu- ja turvatekniikkaratkaisut. Nimlas on asettanut tavoitteekseen olla markkinoiden vastuullisin talotekniikkakonserni, joka muodostaa parhaan ympäristön alan yrityksille ja ammattilaisille. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2023 noin 8 miljardia Ruotsin kruunua (pro forma).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

LVI-Triolle ja Ilmastointi-Mikentille uudet toimitusjohtajat – fokus LV- ja IV-palveluissa sekä energiatehokkuudessa28.3.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudulla LVI-Trio on QMG-konsernin suurin palveluliiketoiminnan toteuttaja, ja Ilmastointi-Mikenti on erityisen vahva suurissa ilmanvaihdon saneeraushankkeissa sekä energiatehokkuushankkeissa. Molemmat yhtiöt saavat 1.4.2024 alkaen uudet vetäjät konsernin sisältä, kun talotekniikkainsinööri Janne Korhonen aloittaa LVI-Trion toimitusjohtajana ja DI Sakari Voutilainen vastaavassa tehtävässä Ilmastointi-Mikentissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye