Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu – Katso miten muutos vaikuttaa sinuun!

Jaa

Suomi.fi-mobiilisovelluksen uudet Android- ja iOS-versiot julkaistaan keväällä 2024. Uudistuksen myötä sovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Kun uusi sovellus on julkaistu, vanhojen sovellusversioiden käyttäminen ei ole enää mahdollista.

Nainen näyttää puhelimen näyttöä, jossa näkyy Suomi.fi-mobiilisovellus.
Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu keväällä 2024 Digi- ja väestötietovirasto

Huomaa nämä, jos käytössäsi on mobiililaitteen vanhempi käyttöjärjestelmä!

Uudistuksen myötä Suomi.fi-sovelluksen edellyttämiin mobiililaitteen käyttöjärjestelmäversioihin tulee muutoksia.

Jatkossa sovellusta voi käyttää Android-järjestelmän versiolla 11 tai sitä uudemmalla versiolla. Applen puhelimissa käytössä olevassa IOS-käyttöjärjestelmässä Suomi.fi-mobiilisovellusta voi käyttää käyttöjärjestelmän versiolla 16 tai sitä uudemmilla versioilla.

"Muutos tehdään, koska esimerkiksi Androidin käyttöjärjestelmävalmistaja ei enää julkaise uusia tietoturvapäivityksiä Androidin vanhempiin käyttöjärjestelmäversioihin. Muutos varmistaa osaltaan, että sovellusten käyttö mobiililaitteella on mahdollisimman turvallista", kertoo palveluomistaja Maria Juka-Lahdenperä Digi- ja väestötietovirastosta.

Jos käytössäsi on vanha käyttöjärjestelmäversio, voit kuitenkin uudistuksen jälkeen edelleen käyttää Suomi.fi-viestejä Suomi.fi-verkkopalvelun kautta, kun tunnistaudut osoitteessa https://suomi.fi. Käyttö onnistuu sekä tietokoneen että mobiililaitteen selaimella.

Jos haluat jatkaa Suomi.fi-viestien käyttöä uudistuksen jälkeen Suomi.fi-mobiilisovelluksella, varmista että laitteesi on yhteensopiva uuden sovelluksen kanssa eikä käytössäsi ole vanhempia käyttöjärjestelmäversioita.

Muutoksen myötä myös asiakaspalvelijoillenne voi tulla kysymyksiä, jotka liittyvät mobiilisovelluksen käyttöön. Tällöin kannattaa tarkistaa ensin, onko käyttäjällä laitteessaan uuden mobiilisovelluksen vaatima käyttöjärjestelmäversio.

Uusi sovellus vaatii uuden tunnusluvun asettamisen

Uudistunut Suomi.fi-mobiilisovellus saattaa päivittyä mobiililaitteelle automaattisesti, mutta sen voi joutua päivittämään Google Play - tai Apple Store -sovelluskaupoista. 

Kun asennat uuden sovelluksen, sinun on tunnistauduttava vahvasti ja valittava uusi kuusinumeroinen tunnusluku. Tällä tunnusluvulla pääset jatkossa lukemaan Suomi.fi-viestit mobiilisovelluksessa.

Muutoksia sovelluksen toiminnallisuuksiin

Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta.

Lisäksi sovelluksessa on uudistettu sähköpostiosoitteen vahvistamisen tapa. Suomi.fi-viestit ilmoittaa sinulle sähköpostitse, kun olet saanut uuden viestin Suomi.fi-viesteihin. Jos vaihdat Suomi.fi-viesteissä sähköpostiosoitteesi toiseksi, sinun tulee jatkossa vahvistaa muutos vahvistuskoodilla, jonka saat sähköpostiisi. Aiemmin vahvistus tehtiin sähköpostiin saapuvan linkin kautta. Muutoksella on parannettu palvelun turvallisuutta.

Jatkossa sovelluksessa ei voi enää tallentaa keskeneräisiä viestejä luonnokseksi.

Digi- ja väestötietovirasto on kuunnellut sovelluksen käyttäjien toiveita uudistuksessa ja tuonut sovellukseen mukaan mahdollisuuden käyttää sitä myös tummalla teemalla (dark mode).

Anna palautetta uudesta sovelluksesta >>

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva Suomi.fi-mobiilisoveluksesta
Havainnekuva Suomi.fi-mobiilisoveluksesta
Lataa
Nainen näyttää puhelimen näyttöä, jossa näkyy Suomi.fi-mobiilisovellus.
Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu keväällä 2024
Lataa

Mikä Suomi.fi-mobiilisovellus?

  • Suomi.fi-mobiilisovelluksen kautta voit käyttää Suomi.fi-viestejä helposti mobiililaitteellasi.
  • Voit vastaanottaa palveluun useiden eri viranomaisten lähettämät päätökset, tiedoksiannot ja laskut sähköisesti.
  • Palvelu korvaa viranomaisten lähettämän paperipostin.
  • Mobiilisovellus ilmoittaa uudesta saapuneesta Suomi.fi-viestistä. Lisäksi saat uudesta viestistä ilmoituksen sähköpostiisi.
  • Uusi Suomi.fi-mobiilisovellus edellyttää Android-käyttöjärjestelmästä minimissään versiota 11. iOS-käyttöjärjestelmässä minimiversio on jatkossa versio 16.
  • Suomi.fi-mobiilisovelluksen käyttö ei ole jatkossa mahdollista Android-käyttöjärjestelmän versioilla 5, 6, 7, 8, 9 tai 10 tai iOS-järjestelmän versioilla 12, 13, 14 tai 15.

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

https://dvv.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Digihumaus-rapporten 2024: Åldrande och mångfald driver på förvaltningen, men man måste satsa mer på digital infrastruktur än i nuläget11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har idag publicerat en ny Digihumaus-rapport. I rapporten analyseras förändringar i Finlands befolkning och deras betydelse för den offentliga förvaltningen. Rapporten är en fortsättning på Digihumaus-rapporterna som publicerats under de fyra senaste åren. I rapporten har temat delats in i fyra undertrender: åldrande, invandring, differentiering av områden och mångfald.

Digihumaus-raportti 2024:  Ikääntyminen ja monimuotoistuminen kirittävät hallintoa, mutta digitaaliseen infrastruktuuriin pitää panostaa nykyistä enemmän11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto on tänään julkaissut uuden Digihumaus-raportin. Raportissa analysoidaan muutoksia Suomen väestössä ja niiden merkitystä julkiselle hallinnolle. Raportti on jatkoa neljänä aiempana vuotena julkaistuille Digihumaus-raporteille. Raportissa aihe on pilkottu neljään alatrendiin: ikääntyminen, maahanmuutto, alueiden eriytyminen sekä monimuotoistuminen.

Digihumaus report 2024: Ageing and increasing diversity are a driving force for public administration, but digital infrastructure requires even more investment11.4.2024 12:15:00 EEST | Press release

The Digital and Population Data Services Agency has published the new Digihumaus report today. The report analyses changes in the Finnish population and their significance for public administration. The report is a continuity of the Digihumaus reports from the four previous years. The report breaks down the topic into four sub-trends: ageing, immigration, regional segregation and increasing diversity.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye