Demarinuoret

Demarinuorten puheenjohtaja Emilia Kangaskolkka ehdolle eurovaaleissa - “Olemme todellinen vastavoima pimeiden voimien keskellä”

Jaa

Demarinuorten puheenjohtaja, pohjoiskarjalainen Emilia Kangaskolkka on ehdolla kesäkuun eurovaaleissa. 

Kangaskolkka on huolissaan kasvaneista poliittisista jännitteistä Euroopan unionin ympärillä sekä erityisen huolestunut äärioikeiston noususta Euroopassa. Hänen mielestään esimerkiksi perussuomalaisten haihattelu EU-erolla on vastuutonta.  

– Me sosialidemokraatit olemme todellinen vastavoima pimeiden voimien keskellä. Euroopan unionin tulevaisuuden tulee rakentua yhtenäisyyden ja syventyvän integraation varaan, vaatii Kangaskolkka. 

– Tavoitteena on rakentaa taloudellisesti kestävä sekä ihmisille inhimillinen ja turvallinen Euroopan unioni, jossa ilmaston ja luonnon kantokyky määrätietoisesti turvataan, päättää Kangaskolkka. 

Turvallisuustilanne Euroopassa on historiallisen heikko. Kangaskolkka on huolissaan sen heijastuksista myös Itä-Suomeen. Kangaskolkka vihjaa, että Euroopan unioni tarvitsee päätöksentekoon itäsuomalaista elämänasennetta.  

– Suomen aloitteellisuus EU:ssa, Natossa ja muissa kansainvälisissä yhteisössä on tällaisena aikana erityisesti Itä-Suomen etu. Suomalaiset ovat säntillisiä ja itäsuomalaiset lisäksi innostuneita ja sydämellisiä. Minusta se ei ole pahitteeksi myöskään EU-päätöksenteossa, Kangaskolkka päättää.

Emilia Kangaskolkka, 20, on SDP:n nuorin kunnanvaltuutettu ja Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen varavaltuutettu. Hän opiskelee yhteiskuntatieteitä Itä-Suomen yliopistossa. 

Viime kevään eduskuntavaaleissa Kangaskolkka keräsi ensikertalaisena 2351 äänen äänipotin Savo-Karjalassa. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Kädenlämpöisten rauhantoivotusten aika on ohi – Suomen on vietävä enemmän tykistöammuksia Ukrainaan24.2.2024 10:08:44 EET | Uutinen

Kun venäläiset joukot vyöryivät Ukrainan rajojen yli tasan kaksi vuotta sitten, maailma pidätti henkeään. Tankkien lähestyessä Kiovaa Ukrainan sodasta tuli hetkeksi paitsi koko maailman huolenaihe, myös symbolinen taistelu demokratian ja Venäjän imperialismin välillä. Ukrainan kansa ei ole edelleenkään taipunut, mutta samaa ei ikävä kyllä voi sanoa maan liittolaisista. Tällä hetkellä näyttää pahasti siltä, etteivät EU:n jäsenmaat saa kevääseen mennessä kasaan Ukrainalle lupaamiaan miljoonaa tykistöammusta. “Läntisen yhteisön ponneton tapa reagoida Venäjän tykistöylivoimaan turhauttaa. Presidentti Zelenskyi on kansainvälisissä yhteyksissä ilmaissut toistuvasti, kuinka paha pula Ukrainalla on tykistöammuksista. On selvää, että Venäjä on Georgian sodasta lähtien pyrkinyt hyvin systemaattisesti horjuttamaan sääntöperusteista maailmanjärjestystä. Jos sotatoimille ei saada loppua nyt, Putinin mustalta listalta löytyy aina seuraava uhri”, toteaa Demarinuorten puheenjohtaja Emilia Kangaskolkka

Kutsu medialle: Jutta Urpilainen Demarinuorten Tulevaisuuden Eurooppa -seminaarin pääpuhujana24.11.2023 12:01:45 EET | Kutsu

Arvoisa median edustaja, Demarinuoret järjestää Tulevaisuuden Eurooppa -seminaarin 25.11. lauantaina kello 12.15 alkaen Oodin Maijansalissa. Tapahtuman pääpuhujaksi saapuu komissaari Jutta Urpilainen, joka on ilmoittanut olevansa käytettävissä presidenttiehdokkaaksi. Tilaisuus on avoin kaikille. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen. Pyydämme teitä ilmoittautumaan tapahtumaan tullessa tapahtuman järjestäjille. Seminaarin ohjelma: 12.15-12.30 Avaussanat 12.30-13.00 Komissaari Urpilainen 13.00-13.30 Kahvitauko 13.30-14.15 Paneeli: Suomi osana turvallista ja avointa Eurooppaa. Panelisteina Juha Jokela, Emilia Uljas, Benjamin Shemeikka,Miapetra Kumpula-Natri 14.15-14.30 Tauko 14.30-15.15 Paneeli: EU:n ja Suomen rooli kansainvälisessä kilpailussa. Panelisteina Eero Heinäluoma, Mika Maliranta, Sini Saarni 15.15-15.30 Loppusanat - Emilia Kangaskolkka Lisätietoja Emilia Kangaskolkka puheenjohtaja Sosialidemokraattiset Nuoret ry.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye