Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanaholmen framträder på Mötesplats Samhällssäkerhet i Stockholm

Dela

Hanaholmen deltar i Mötesplats Samhällsäkerhet i Stockholm för att presentera det finsk-svenska krisberedskapsprogrammet Hanaholmen-initiativet och för expertsamtal om finsk-svenskt krisberedskapssamarbete.

Mötesplats Samhällssäkerhet är Nordens största mötesplats för alla som arbetar med samhällssäkerhet och totalförsvar. På Kistamässan i Stockholm ordnas den 19 till 20 mars 2024 seminarier och samtal varvade med nätverksmöjligheter.

”Hanaholmen är en av Mötesplats Samhällsäkerhets nya samarbetspartners. Tillsammans skall vi, bland annat genom det finsk-svenska krisberedskapsprogrammet Hanaholmen-initiativet, arbeta för att ytterligare stärka den civila krisberedskapen i Finland och i Sverige”, berättar Hanaholmens projektchef Tina Räihä, som också är medlem i Mötesplats Samhällssäkerhets rådgivande grupp.

Under mässdagarna kommer Hanaholmen-initiativets projektchefer Tina Räihä och Johanna Hannus att i monter F21 föra samtal med svenska experter om finsk-svenskt samarbete i allmänhet och försvars- och krisberedskapssamarbete i synnerhet.

19 mars 2024 (lokal svensk tid)

  • Kl. 10.50-11.10, Mikael Holmström, säkerhetspolitisk reporter, DN
  • Kl. 12.30-12.45, Lennart Koskinen, Biskop emeritus
  • Kl. 14.35-14.50, Ulrika Dahlin, beredskapsansvarig, Svensk Dagligvaruhandel 

20 mars 2024

  • Kl. 14.45-15.00, Michael Claesson, Chef för försvarsstaben

Du kan också följa samtalen live på Hanaholmens Instagram-konto: www.instagram.com/hanaholmen.kulttuurikeskus

Om Hanaholmen-initiativet

Det svensk-finska krisberedskapsprogrammet Hanaholmen-initiativet inleddes hösten 2021. Målet med initiativet är att stärka samarbetet mellan Finland och Sverige inför och under civila kriser. Det kan handla om allt från klimatrelaterade kriser som bränder och översvämningar till cyberhot och globala pandemier. Hanaholmen-initiativet består av två delar: en årligen återkommande krisberedskapskurs och ett årligen återkommande högnivåforum. Målet är att högnivåforumet skall ta upp observationer och rekommendationer som uppstått under utbildningsprogrammet.

Video, Hanaholmen-initiativet: www.hanaholmen.fi/sv/hanasaari-tv/hanaholmen-initiativet-2

Kontakter

Om Hanaholmen

Hanaholmen är ett samarbets- och kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo strax utanför Helsingfors. Hanaholmen driver egna, ofta mångåriga projekt och arrangerar seminarier där aktuella samhälleliga frågor debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet.

Andra språk

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye