Business Tornio Oy

Norwegian Hydrogen laajentaa Suomen toimintojaan ja suunnittelee vedyn tuotantolaitoksen rakentamista Tornioon

Jaa

Norwegian Hydrogen AS tiedottaa perustavansa sivukonttorin Suomeen ja aloittavansa merkittävän kehitysprojektin, jonka tavoitteena on vedyn tuotantolaitoksen rakentaminen Tornioon. Strateginen laajentuminen Suomeen mahdollistaa uuden energiavaihtoehdon pohjoiselle teollisuudelle ja tarjoaa mahdollisuuksia paikallisille toimijoille.

Havainnekuva Arctio North -teollisuusalueesta.
Havainnekuva Arctio North -teollisuusalueesta. Business Tornio

Tornio on valittu yhdeksi Norwegian Hydrogenin tulevaisuuden tuotantolaitoksen sijoittumispaikaksi ja yhtiö on tehnyt 20 hehtaarin suunnitteluvarauksen Arctio North -teollisuusalueelta. Päätökseen on vaikuttanut alueen erittäin hyvä sijainti ja infrastruktuurin tarjoama tuki tehokkaan vedyn tuotannon ja jakelun suhteen.

Vuonna 2023 Norwegian Hydrogen perusti tytäryhtiön, Vireonin, johtavaksi vetytankkauspalvelujen tarjoajaksi raskaalle liikenteelle Pohjoismaissa. Vireon on aktiivisesti ollut kehittämässä ja rakentamassa vetytankkausinfrastruktuuria Pohjoismaihin. Vaikka Vireonin suunnitelmat Suomessa ovat olleet tiedossa jo jonkin aikaa, Norwegian Hydrogenin toimet liittyen vihreän vedyn ja vihreiden vetyjohdannaisten tuotantoon eivät ole olleet tiedossa ennen tätä.

"Sivukonttorin avaaminen Suomeen on erittäin tärkeää Norwegian Hydrogenille, merkiten sitoutumistamme kestävän yhteiskunnan ja taloudellisen elinvoiman kehittämiseen koko Pohjoismaissa", sanoo Simen Skaare Eriksen, Norwegian Hydrogenin kaupallinen johtaja.

Suunnitelma on otettu lämpimästi vastaan paikallisten viranomaisten ja päättäjien toimesta. Tornion kaupunki ja Business Tornio ovat olleet avainasemassa tämän suunnitelman edistämisessä.

"Norwegian Hydrogenin suunnitelma tiivistää erittäin hyvin pitkäaikaisen työn, jota on tehty Arctio Northin kehittämisessä, ja korostaa alueen potentiaalia vetytaloudelle. Olemme erittäin iloisia siitä, että Tornio on valittu keskeiseksi osaksi Norwegian Hydrogenin suunnitelmaa kohti kestävää tulevaisuutta", sanoo Hannaleena Posti, Business Tornion vs. toimitusjohtaja.

Norwegian Hydrogen kiittää lämpimästi Tornion kaupunkia luottamuksesta ja Business Torniota hyvästä ja aktiivisesta yhteistyöstä, joka on edesauttanut laajentumisen toteutumista. Yhtiö vahvistaa sitoutumisensa kehittää vetytaloutta ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja kohti kestävämpää tulevaisuutta pohjoisessa.

Petri Luoma, Norwegian Hydrogen Finland Oy:n projektijohtaja, jakoi innostuksensa Torniota kohtaan tämän kunnianhimoisen projektin ihanteellisena sijaintipaikkana. "Tornio nousi luonnolliseksi valinnaksi, sopien täydellisesti tavoitteidemme kanssa. Kaupungin teollinen ilmapiiri yhdistettynä sen kuljetus- ja energiainfrastruktuuriin tarjoaa optimaalisen ympäristön vedyntuotannolle."

Lisätietoja:


Norwegian Hydrogen AS
Petri Luoma, projektijohtaja
petri.luoma@norwegianhydrogen.com

+358 40 754 0376


Norwegian Hydrogen on norjalainen yritys, joka keskittyy vihreän vedyn tuotantoon ja infrastruktuurin kehittämiseen. Yrityksen tavoitteena on edistää vihreää siirtymää tarjoamalla kestäviä energiaratkaisuja, erityisesti raskaan liikenteen, teollisuuden ja merenkulun aloille.

www.norwegianhydrogen.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Business Tornio

Business Tornio on Tornion kaupungin ja paikallisten pk-yritysten omistama kehitysyhtiö. Me ohjaamme ja opastamme paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä yritystoiminnan käynnistämisessä, autamme toimivia yrityksiä kasvupolulla ja kansainvälistymisessä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tornio Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye