SDP EDUSKUNTA

SDP Kimmo Kiljunen: ”Tuhannet äänestivät jaloillaan Putinin hallintoa vastaan Helsingissä”

Jaa

Venäjän vaalit ovat poliittinen näytelmä, kun oppositio on maanpaossa, vangittuna tai hautausmaalla. Helsingissä Venäjän suurlähetystölle kokoontui tuhansittain ihmisiä äänestämään Putinia vastaan.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

”Vuosikymmenien kokemuksella vaalitarkkailusta voin todeta, että tämä oli täysin poikkeuksellinen protesti Putinia vastaan äänestyspaikalla ja merkittävä kannanotto kansanvallan puolesta Suomessa asuvilta venäläisiltä,” toteaa tilannetta paikalla seurannut SDP:n kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Kiljunen.

Venäjän edesmennyt oppositiojohtaja Alexei Navalnyi ja hänen leskensä Yulia Navalnaya kutsuivat kaikki venäläiset protestiäänestämään ja osoittamaan mieltään vapaan Venäjän puolesta puoleltapäivin ja kutsu oli toiminut myös Helsingissä (Noon against Putin).

”Heti puolen päivän aikaan paikalle saapui ihmisiä joukoittain ja silmämääräisesti laskemalla heitä oli yli 2000 ihmistä, vapaan Venäjän lippuja heilutettiin ja iskulauseita huudettiin. Myöhemmin iltapäivällä paikalle saapui selvästi myös putinisteja,” Kiljunen sanoo.

Helsingissä kansainvälisen kansalaisjärjestön tekemän exit-pollin eli kyselytutkimuksen mukaan paikalla äänestäneistä vain 10 prosenttia tuki Putinia, kun asiaa oli kysytty 2686 henkilöltä. 

”Yllättävää, että Venäjän televisio näyttää uutiskuvia Helsingistä, ja väittää vahvan äänestysaktiivisuuden kertovan suuresta tuesta Putinille. Putin kiittelee julkisesti maailmalla asuvia venäläisiä tuesta hänelle. Harmi, että häneltä jäi näkemättä vapaan Venäjän sinivalkoiset liput ja kuulematta Putinin vastaiset iskulauseet,” Kiljunen toteaa. 

”Kaiken kruunaa se, että venäläinen propaganda toistaa kuvia Suomen hallituksen leikkauspolitiikan vastaisista mielenosoituksista ja väittää niiden olevan EU:n ja Suomen Venäjä-sanktioiden vastaisia. Näin tehdään mustaa valkoiseksi,” Kiljunen päättää. 

Yhteyshenkilöt

Kimmo KiljunenKansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja

Puh:050 511 3088

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan oppositioedustajat: Esitämme epäoikeudenmukaisten lakkolakien hylkäämistä19.4.2024 12:03:34 EEST | Tiedote

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta on tänään saanut päätökseen työrauhapaketin käsittelyn. Kyseessä on hyvin poikkeuksellinen lakiuudistus. Missään muualla pohjoismaissa ei ole työtaistelutoimia rajoitettu lainsäädännöllä. Oppositiopuolueista sosialidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät esittävät lakkolakien hylkäämistä omassa vastalauseessaan.

SDP:n Filatov: Omaishoitajille on taattava yhdenvertaiset tuet ja palvelut18.4.2024 17:42:36 EEST | Tiedote

Omaishoidon tukemisen vastuulliset tahot ovat vähentyneet hoivavastuun siirryttyä kunnilta hyvinvointialueille, mutta eduskunnan II varapuhemies, kansanedustaja Tarja Filatov (sd) peräänkuuluttaa tukeen yhdenvertaisuutta: – Omaishoidon tukien suuruudessa ja rakenteessa on merkittäviä eroja eri alueiden ja hoitoisuusryhmien välillä. Näiden erojen vertailu on tärkeää, jotta voidaan varmistaa oikeudenmukainen tuki omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen eri puolilla maata. Tarvitaan avointa ja helposti saatavilla olevaa tietoa omaishoidon tuesta, jotta omaishoitajat voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja pitää puolensa saadakseen tuen, johon heillä on oikeus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye