Autismiystävällinen kulttuuritoimija 2026 -haaste alkaa
Yhdenvertainen Oulu2026 -hanke kutsuu kaikkia kulttuuritoimijoita mukaan Autismiystävällinen kulttuuritoimija 2026 -haasteeseen. Haasteen tavoitteena on edistää kulttuurin yhdenvertaisuutta, oppia huomioimaan autismikirjon ihmisten tarpeita ja tavoittaa uusia yleisöjä.
”Haaste on konkreettinen tapa osallistua toteuttamaan kulttuuri-ilmastonmuutosta, joka yhdistää ihmisiä ja kutsuu asettumaan toisen ihmisen asemaan. Osallistua voi kuka tahansa kulttuuritoimija, joka haluaa edistää kulttuurista yhdenvertaisuutta”, sanoo hankkeen projektipäällikkö Anna Litewka-Anttolainen.
”Käytännössä osallistuminen tarkoittaa osallistumista koulutukseen, joka vahvistaa valmiuksia tukea moninaisen yleisön osallisuutta ja ymmärtämistä sekä suunnitella autismi- ja aistiystävällisiä kulttuuripalveluita. Niistä hyötyvät lopulta kaikki”, hän lisää.
Kaksiosainen koulutus järjestetään Teamsin välityksellä 19.4. ja 26.4. klo 9-10.30. Ilmoittautua tulee 12.4. mennessä (siirryt Lyyti-sivustolle). Koulutuksesta vastaa Suomen Autismikirjon Yhdistys. Koulutus on maksuton.
Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus hakea Autismiystävällinen-sertifikaattia. Koulutukseen voi osallistua myös ilman sitoumusta hakea sertifikaattia. Lisätietoa Autismiystävällinen-sertifikaatista Suomen Autismikirjon Yhdistyksen sivustolta.
Haaste on syntynyt Yhdenvertainen Oulu2026 -hankkeen aloitteesta, sillä hanke edistää moninaisuutta ja vahvistaa vähemmistöjen osallisuutta Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkialueella eli Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anna Litewka-AnttolainenYhdenvertainen Oulu2026, Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026
Puh:040 538 8121anna.litewka-anttolainen@oulu2026.euTilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun kulttuurisäätiö, Oulu2026
Dálvemánnu tarjoaa upeita konsertteja ja harvinaista koettavaa Oulussa helmikuussa4.12.2025 13:41:33 EET | Tiedote
Dálvemánnu-festivaali kokoaa yhteen saamelaistaiteilijoita ja kulttuurintekijöitä laajalta pohjoiselta alueelta. Euroopan kulttuuripääkaupunkiohjelmaan kuuluva kokonaisuus huipentuu saamelaisten kansallispäivään 6. helmikuuta.
Kutsu toimittajille: Paikoillanne, valmiit, Oulu! – Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden Avajaisfestarit 16.-18.1.20263.12.2025 09:00:00 EET | Kutsu
Monipuolisella ohjelmalla ja laajalla tekijäjoukolla tarjoillaan maistiaisia siitä, mitä kulttuuripääkaupunkivuosi tuo tullessaan. Koettavaa on perjantaista sunnuntaihin koko perheelle. Lähes kaikki Avajaisfestareiden tapahtumat ovat pääsymaksuttomia, ikärajattomia ja kaikille avoimia. Toimittajat kutsutaan mukaan!
På era platser, färdiga, Uleåborg! – Programmet för Invigningsfestivalen av Europas kulturhuvudstadsår har publicerats!1.12.2025 10:00:00 EET | Pressmeddelande
I januari förvandlas Uleåborgs centrum till en scen för mångsidiga evenemang under tre dagar. På Oulu2026:s Invigningsfestival ordnas program för alla åldrar på över 20 platser den 16–18 januari 2026. En stor del av programmet är avgiftsfritt och öppet för alla.
Oulu2026 Alueellisen ohjelman juhlistus Torniossa 9.12.27.11.2025 15:54:43 EET | Kutsu
Oulu on ensi vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunki yhdessä 39 kumppanikunnan kanssa. Yli 500 toimijaa toteuttaa vuoden aikana tuhansia tapahtumia eri puolilla aluetta. Suuri osa kulttuuriohjelmasta toteutetaan Oulun ulkopuolella, ja joulukuussa on aika huomioida näitä ainutlaatuisia kokonaisuuksia ennen Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden alkua.
Arctic Food Lab -lähituotteet K-ruokakauppoihin Oulu2026-alueella27.11.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Arctic Food Lab -ruokaohjelma esittelee Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulun ja laajan Oulu2026-alueen ruokakulttuurin ja ruokaperinteiden ainutlaatuisuutta. Paikalliset lähituotteet ovat pian aiempaa näkyvämmin esillä valikoiduissa K-ruokakaupoissa. Yhteisenä tavoitteena on lisätä alueella tuotetun ruoan tunnettuutta ja myyntiä sekä houkutella myös matkailijoita ostamaan kyseisiä tuotteita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme