TAMKin restonomiopiskelijoiden joukkue ylsi voittoon RESTO-kisoissa

Jaa

Tämänvuotiset RESTO-tietotaitokilpailut järjesti Satakunnan ammattikorkeakoulu Porissa 12.–14.3.2024. Tampereen ammattikorkeakoulun kolmannen vuoden palveluliiketoiminnan restonomiopiskelijoista koostuva Vieraanvaraisuuden Visionäärit (ViVis) -joukkue oli etevin ja pokkasi pääpalkinnon Tampereelle. Kilpailun keskiössä oli teollisuusmatkailu.

TAMKin voittajajoukkueessa kilpailivat Pihla Vartiainen (vas.), Sofia Vatka, Sofia Majuri ja Sohvi Majanlahti.
TAMKin voittajajoukkueessa kilpailivat Pihla Vartiainen (vas.), Sofia Vatka, Sofia Majuri ja Sohvi Majanlahti. Riitta Brännare TAMK

RESTO-tietotaitokilpailut ovat vuosittaiset restonomiopiskelijoille tarkoitetut taitajakisat. Mukana oli nelihenkisiä joukkueita kahdeksasta ammattikorkeakoulusta. Järjestävä ammattikorkeakoulu vaihtuu vuosittain. Restonomiopiskelijoiden SM-kisoiksi tituleeratussa tapahtumassa tiimejä haastettiin ennakkotehtävällä sekä kolmella kilpailutehtävällä.

Kisojen teemoina olivat tänä vuonna teollisuusmatkailu ja tulevaisuus. Toimeksiantajina tehtävissä olivat Rosenlew-museo, Original Sokos Hotel Vaakuna Pori, Pori Jazz sekä Ahlströmin Ruukki Noormarkku. Kilpailutehtävissä opiskelijoilta perättiin muun muassa luovan ideoinnin, markkinoinnin, tuotteistamisen, palvelukehittämisen ja konseptoimisen sekä sosiaalisen median markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon osaamista. Kilpailutehtävissä 13.–14.3. oli huomattava aikapaine, kun työskentelyaikaa oli noin puolitoista tuntia ja joukkueen tuli myös pitää kolmeminuuttinen myyntipuhe päätuloksistaan ja -ehdotuksistaan.

Kilpailujen teema mukailee yleensä järjestäjäkoulunsa restonomikoulutuksen profiilia. Restonomikoulutus painottuu laaja-alaisesti matkailu-, majoitus-, ravitsemis-, ohjelma-, tapahtuma-, elintarvike- tai toimitilapalveluiden moninaiseen pelikenttään, joka on suurten murrosten äärellä. RESTO-kilpailu on myös väylä tuoda uusia näköaloja alalle ja työelämän sekä oppimisen uudistamiseen.

Ensimmäinen voitto TAMKille

Voitosta erityisen mieluisan tekee se, että TAMK ei ole aiemmin voittanut kilpailua. Tampereelle voitto on tullut kerran aiemmin, vuonna 2005 Piramkin nimissä. Viime vuonna TAMK oli puolestaan järjestämisvastuussa, jolloin omaa joukkuetta ei osallistunut kilpailuun.

Palkinnoksi voittajajoukkue ViVis sai näyttävän pokaalin ja joukkuetodistuksen lisäksi majoituslahjakortin Yyterin virkistyshotelliin, ravintolalahjakortin Bistro Yvonneen ja Kaljaasi Ihanan purjelaivalahjakortin sekä kuplivaa ja kukkia.

Vahvuuksina tasaisuus ja kasvu tiiminä

Tehtäväkohtaisesti voitot menivät eri joukkueille. TAMKin joukkue erottui edukseen tasaisuudellaan ja varmaotteisuudellaan. Mielenkiintoisella tavalla ViVis voitti mestaruuden käärimättä yhtään tehtäväkohtaista voittoa.

Tuomaristo kiitteli ViVisin vahvaa tekemistä läpi kilpailun sekä joukkueen hyvää valmistautumista ja perehtyneisyyttä esimerkiksi Satakunnan teolliseen historiaan ja erityispiirteisiin, joista oli luontevaa ammentaa ideoita matkailu-, ravitsemis- ja tapahtuma-alan sisältöihin ja tuotteistamiseen. Myös joukkueen nimessä tiivistyi restonomiosaamisen ydin: vieraanvaraisuus ja eteenpäin katsominen.

TAMKin joukkueessa kilpailivat Sohvi MajanlahtiSofia MajuriPihla Vartiainen ja Sofia Vatka sekä varajäsenenä Alisa Saaristo. Joukkuetta valmensivat Riitta BrännareMika Kylänen ja Pilvi Torvinen. Kiertopalkintopokaali on vuoden TAMKissa. Maaliskuussa 2025 se matkaa Lahteen, jossa LAB-ammattikorkeakoulu järjestää seuraavat RESTO-kisat ja mestaruudesta mitellään seuraavan kerran.

– Lähdimme mukaan verkostoitumaan, emmekä osanneet odottaa koko kilpailun voittoa. Kisa oli tiukka. Verkostojen lisäksi saimme arvokasta kokemusta ja uusia ideoita. Ilman varajäsentä Alisa Saaristoa ja opettajia emme olisi tässä! Suuri kiitos heille, voittajajoukkue summaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Muuttuva yhteiskunta muovaa kuvataiteilijoiden työtä – uusi koulutushanke lisää alan arvostusta ja mahdollisuuksia parempaan toimeentuloon11.4.2024 10:16:32 EEST | Tiedote

Kuvataiteilijoiden sosiaalistaloudellinen asema on heikko ja taiteilijan työ on usein projektimuotoista. Teknologinen kehitys vaatii kuvataiteilijoilta uudistumiskykyä, sillä kuvataiteen uudenlaiset digitaaliset alustat ja tekoäly edellyttävät taiteilijoilta projektinhallinta- ja digitaitoja. Tampereen ammattikorkeakoulun, Lapin yliopiston ja Globe Art Point -yhdistyksen toteuttama Kuvataiteilijan uusi työ- ja ansaintakenttä (KUVATA) -hanke vastaa uudenlaisiin osaamistarpeisiin.

Opiskelijat tulevaisuuden tekijöinä: maakuntaroadshow tuo nuoret seutukaupunkeihin4.4.2024 10:11:18 EEST | Tiedote

Pienten kuntien haasteena on osaajapula ja koulutusmahdollisuuksien puute, mikä johtaa nuorten muuttoliikkeeseen isommille paikkakunnille. Tampereen ammattikorkeakoulun maakuntakorkeakoulun aluekehittäjät pyrkivät parantamaan pienten kuntien vetovoimaa, lisäämään työvoiman saatavuutta, edistämään yritysten kehitystä ja tarjoamaan nuorille jatkokoulutusmahdollisuuksia siten, että napanuora kotikuntaan ei pääsisi katkeamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye