Suomen 4H-liitto

Harrastustoiminnassa ansioituneita nuoria palkitaan 4H-stipendeillä

Jaa

4H-säätiö myöntää vuosittain stipendejä ansioituneille nuorille sekä aktiivisesti 4H:n toiminnassa mukana oleville henkilöille. Nuorten 4H-stipendeissä palkitsemisperusteena on pitkäaikainen, monipuolinen, tuloksellinen ja edelleen jatkuva 4H-harrastus. 4H-säätiön myöntämät 14 valtakunnallista stipendiä jaetaan Valtioneuvoston juhlahuoneistossa Helsingissä tiistaina 2.4. kello 14.30. Media on tervetullut tilaisuuteen.

Kuvassa stipendiaatteja sekä kunniavieraita vuoden 2023 Säätytalon tilaisuudessa. Uudet kuvat vuoden 2024 stipendiaateista median saatavilla ke 3.4. 4H:n kuvapankissa.
Kuvassa stipendiaatteja sekä kunniavieraita vuoden 2023 Säätytalon tilaisuudessa. Uudet kuvat vuoden 2024 stipendiaateista median saatavilla ke 3.4. 4H:n kuvapankissa. Tiina Rinne Suomen 4H-liitto ry

Stipendit jakavat maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, 4H-säätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja Jaana Husu-Kallio, 4H-säätiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Mäkelä ja Suomen 4H-liiton järjestöjohtaja Marjaana Liukko.

4H-säätiön valtakunnallisista nuorisostipendeistä suurin on 1000 euron arvoinen Eeno Pusa -stipendi, jonka saa Iina Korhonen Lapinlahden 4H-yhdistyksestä. Korhonen on ollut mukana 4H-toiminnassa lapsesta pitäen ja ansioitunut erityisesti ohjaajana, nuorten kouluttajana sekä 4H-yrittäjänä.

Stipendit saavat nuoret ovat olleet mukana 4H-toiminnassa monipuolisesti ja pitkäjänteisesti. 4H-säätiö myöntää stipendejä nuorten lisäksi muun muassa vuoden luottamushenkilölle, vapaaehtoisohjaajalle sekä toimihenkilölle.

Stipendiaattien lisäksi palkitaan 4H-yrittäjiä ja kerholaisia

4H-yhdistykset lähettivät yli 80 stipendihakemusta. Säätiön hallitus osoittaa suurta arvostusta myös niille ehdokkaille, joille tällä kertaa stipendiä ei ollut mahdollista myöntää. Säätiö myönsi 14 valtakunnallista stipendiä. Alueellisia ja maakunnallisia stipendejä säätiö myönsi 36. Ne luovutetaan erikseen paikallisissa tilaisuuksissa. Lista kaikista stipendiaateista on tiedotteen lopussa.

Eeno Pusan stipendi, metsästipendi, toimihenkilöstipendi, vapaaehtoisstipendi, luottamushenkilöstipendi sekä Ruokakasvatuksen edistämisstipendi ja muut valtakunnalliset stipendit luovutetaan Helsingissä Valtioneuvoston juhlahuoneistossa (Eteläesplanadi 6) tiistaina 2.4.2024 kello 14.30 alkaen järjestettävässä stipendijuhlassa.

Tilaisuudessa luovutetaan myös Vuoden 4H-yritys- ja Vuoden 4H-kerho -kilpailun voittajien palkinnot.

Merkittävä Eeno Pusan stipendi Lapinlahden 4H-yhdistyksen Iina Korhoselle

Lapinlahden 4H-yhdistyksen jäsen, 21-vuotias Iina Korhonen, on ollut 4H:n toiminnassa mukana yli 15 vuotta. Iinan 4H-ura on poikkeuksellisen pitkäkestoinen ja monipuolinen. Hän on kasvanut kerholaisesta kerhonohjaajaksi muun muassa kokkikerhoihin ja Harrastamisen Suomen mallin kerhoihin. Hän on toiminut ohjaajana myös leireillä ja vastannut ruokahuollosta.

Iina on työllistynyt omassa paikallisyhdistyksessään dogsitterinä, lastenhoitajana, kesäkahvilassa ja jäätelökioskilla. Jäätelökioskilla työskennellessään hän ohjasi ja koulutti muita kioskin kesätyönuoria.

Iinalla on ollut jo neljän vuoden ajan kauneudenhoitoalan 4H-yritys Kauniina. Hän on pitänyt yläkoululaisille yrittäjyysaiheisia oppitunteja kertoen omasta yrittäjätarinastaan, ja näin vienyt eteenpäin tietoa 4H-yrittäjyydestä. Iina on ehtinyt myös osallistua 4H-yhdistyksen ryhmävaihtoon Itävallassa.

Iina on ollut vapaaehtoisena 4H-yhdistyksen tapahtumissa, talkoissa ja juhlissa. Yhdistyksen toiminnanjohtaja kertoo, että Iina on aina mukana, kun pyydetään ja tarvitaan luotettavaa tekijää.

”Minun tarinani 4H:n parissa alkoi varhain lapsuudessa. Vanhempani ja isovanhempani ovat olleet 4H:n toiminnassa mukana pitkään ja heidän innostamanaan minäkin olen päässyt osaksi 4H-yhteisöä. 4H on avannut minulle ovet työelämään ja olenkin saanut ensimmäiset työkokemukseni useista 4H:n tarjoamista kesätyöpaikoista. 17-vuotiaana päätin ryhtyä 4H-yrittäjäksi. Tähän päivään asti toimin edelleen yrittäjänä. Olen todella kiitollinen siitä, että olen saanut mahdollisuuden kerryttää monipuolista työkokemusta 4H:n kautta. Se on auttanut minua hahmottamaan, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa”, Iina kertoo stipendiaatin kiitospuheessaan.

Voit lukea Iina Korhosen puheen kokonaisuudessaan 4h.fi-sivustolta. 

Media tervetullut stipenditilaisuuteen, kuvat käytössä seuraavana aamuna

Valtioneuvoston juhlahuoneistossa järjestettävässä tilaisuudessa otetaan ryhmäkuva kaikista valtakunnallisten stipendien saajista sekä muita tilannekuvia. Kuvat ovat median käytössä keskiviikkona 3.4. klo 8.00. Kuvapankki on osoitteessa: http://suomen4hliitto.kuvat.fi/.

Mikäli median edustajia haluaa tulla paikan päälle stipenditilaisuuteen, pyydämme olemaan yhteydessä 4H:n viestinnän asiantuntija Aino Heiniseen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään tiistaina 26.3., aino.heininen@4h.fi, 044 783 0323.

Stipendejä myönnettiin seuraavasti:

Eeno Pusan 4H-stipendi 1000 €

Iina Korhonen, Lapinlahden 4H-yhdistys

Kuusi valtakunnallista stipendiä à 500 €

Emilia Asikainen, Jyvässeudun 4H-yhdistys

Tiuhti Halonen, Pielisen 4H-yhdistys

Kosti Mäkelä, Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys

Pinja Pennanen, Sallan 4H-yhdistys

Jemina Räisänen, Suomussalmen 4H-yhdistys

Joni Vuori, Härkätien 4H-yhdistys

Kahdeksantoista alueellista 4H-stipendiä à 350 €

Mette Anttila, Etelä-Satakunnan 4H-yhdistys

Elias Frantti, Tornion 4H-yhdistys

Milla Huhtamella, Tervolan 4H-yhdistys

Hanna-Maiju Huttunen, Siilinjärven 4H-yhdistys

Elias Jokelainen, Länsi-Saimaan 4H-yhdistys

Martta Junnola, Kälviän 4H-yhdistys

Onni Junnola, Kittilän 4H-yhdistys

Krista Kupila, Evijärven 4H-yhdistys

Wilma Laitinen, Pieksämäen seudun 4H-yhdistys

Henna Majanen, Mäntsälä-Pornaisten 4H-yhdistys

Venla Murto, Oulaisten 4H-yhdistys

Oona Mönttinen, Äänekosken 4H-yhdistys

Iida Pohjonen, Ampun 4H-yhdistys

Sanna Rekola, Urjalan 4H-yhdistys

Siiri Suonpää, Punkalaitumen 4H-yhdistys

Adalmiina Toppari, Pyhäjoen 4H-yhdistys

Jenna Topuli, Liedon 4H-yhdistys

Onni Tuominen, Lapinlahden 4H-yhdistys

Kaksi Maaherra Eino Paloveden 4H-stipendiä à 350 € Keski-Suomen alueelle

Bertta Humalajoki, Karstula-Kyyjärven 4H-yhdistys

Johanna Pasanen, Viitasaaren 4H-yhdistys

Yksi Pohjois-Savon 4H-stipendi à 350 €

Elmeri Kärkkäinen, Kuopion 4H-yhdistys

Yksi Hämeen 4H-stipendi à 200 €

Minni Sarkola, Ylöjärven 4H-yhdistys

Kaksi Lapin 4H-stipendiä à 350 €

Akseli Lamsijärvi, Ylitornion 4H-yhdistys

Pihla Sassi, Rovaniemen 4H-yhdistys

Kaksi Varsinais-Suomen 4H-stipendiä à 350 €

Reetta Korpiaho, Härkätien 4H-yhdistys

Erica Sikiö, Loimaan 4H-yhdistys

Kolme Pohjois-Pohjanmaan 4H-stipendiä à 150 €

Lasse Lumiaho, Tyrnävän 4H-yhdistys

Eevert Nissilä, Limingan 4H-yhdistys

Topias Tiri, Oulun 4H-yhdistys

Neljä Keski-Pohjanmaan 4H-stipendiä à 200 €

Sanni Heikkilä, Kälviän 4H-yhdistys

Anniina Huuskonen, Reisjärven 4H-yhdistys

Anna Lahtinen, Kokkolan 4H-yhdistys

Neea Saari, Kalajoen 4H-yhdistys

Kolme Satakunnan 4H-stipendiä à 350 €

Neea Jortikka, Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistys

Emmiina Matintalo, Huittisten 4H-yhdistys

Inka Sundell, Porin 4H-yhdistys

Ruokakasvatuksen edistämisstipendi 500 €

Limingan 4H-yhdistys

Lemmikkieläinharrastusstipendi 500 €

Alma Karhu, Mäntyharjun 4H-yhdistys

Metsämiesten säätiön Metsästipendi 750 €

Lauri Impola, Pyhäjoen 4H-yhdistys

Vuoden 4H-vapaaehtoisohjaaja 500 €

Marja Lupsakko, Äänekosken 4H-yhdistys

Vuoden 4H-luottamushenkilö 500 €

Kyösti Luonuansuu, Kärsämäen 4H-yhdistys

Vuoden 4H-toimihenkilö 500 €

Päivi Lindfors, Kiikoisten ja Lavian 4H-yhdistykset

Elämäntyö-stipendi 500 €

Päivi Kiviranta, Suomen 4H-liitto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median yhteyshenkilöt:

Aino Heininen
viestinnän asiantuntija
Suomen 4H-liitto
044 783 0323
aino.heininen@4h.fi

Tomi Alakoski
toimitusjohtaja
Suomen 4H-liitto
040 501 5307
tomi.alakoski@4h.fi

Kuvat

Kuvassa stipendiaatteja sekä kunniavieraita vuoden 2023 Säätytalon tilaisuudessa. Uudet kuvat vuoden 2024 stipendiaateista median saatavilla ke 3.4. 4H:n kuvapankissa.
Kuvassa stipendiaatteja sekä kunniavieraita vuoden 2023 Säätytalon tilaisuudessa. Uudet kuvat vuoden 2024 stipendiaateista median saatavilla ke 3.4. 4H:n kuvapankissa.
Lataa
4H-säätiön valtakunnallisista nuorisostipendeistä suurin on 1000 euron arvoinen Eeno Pusa -stipendi, jonka saa Iina Korhonen Lapinlahden 4H-yhdistyksestä. Korhonen on ollut mukana 4H-toiminnassa lapsesta pitäen ja ansioitunut erityisesti ohjaajana, nuorten kouluttajana sekä 4H-yrittäjänä.
4H-säätiön valtakunnallisista nuorisostipendeistä suurin on 1000 euron arvoinen Eeno Pusa -stipendi, jonka saa Iina Korhonen Lapinlahden 4H-yhdistyksestä. Korhonen on ollut mukana 4H-toiminnassa lapsesta pitäen ja ansioitunut erityisesti ohjaajana, nuorten kouluttajana sekä 4H-yrittäjänä.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen 4H-liitto

Vuoden 4H-yrittäjä Mandi Koskela, 14, loi tankotanssiharrastuksestaan menestyvää liiketoimintaa26.3.2024 07:58:00 EET | Tiedote

Valtakunnallisessa Vuoden 4H-yritys -kilpailussa palkitaan vuosittain menestyviä nuoria 4H-yrittäjiä. Tankotanssiharrastuksestaan monipuolista liiketoimintaa tehnyt ranualainen Mandi Koskela nousi tuomariston suosikiksi nuorempien sarjassa 4H-yrityksellään MandiKo. Vanhempien sarjan voittajaksi nousi ylöjärveläinen 4H-yritys Nuppula. 19-vuotias Elsa Tabell otti riskin laajentaessaan yritystoimintaansa perustamalla Nuppula pop-upin vanhaan rintamamiestaloon. Kilpailussa jaettiin lisäksi toinen ja kolmas sija molemmissa sarjoissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye