Kela

Kelan palvelupiste Somerolla suljetaan – kaupunki avaa asiointipisteen

Jaa

Kelan palvelupiste Somerolla suljetaan maaliskuun lopussa. Palvelupiste on ollut auki ajanvarauksella kerran viikossa. Someron kaupunki avaa myöhemmin asiointipisteen, jossa saa yleistä ohjausta Kelan palveluihin.

Kelan palvelupiste Somerolla on palvellut asiakkaita ajanvarauksella ja asiakaskäyntien määrä on ollut vähäinen. Suurin osa asiakkaista on hoitanut Kela-asiansa verkossa, puhelimessa, postitse tai Kelan muissa palvelupisteissä.

Someron kaupunki avaa asiointipisteen myöhemmin. Asiointipisteellä saa yleistä ohjausta Kelan palveluihin ja hakemuslomakkeita. Lisäksi sinne voi jättää postia Kelaan.

Someroa lähin Kelan palvelupiste sijaitsee Salossa ja palvelee iltapäivisin maanantaista keskiviikkoon klo 12–15.30.

Useimmat Kela-asiat hoituvat puhelimitse ja verkossa

Lähes kaikki Kela-asiat voi hoitaa verkossa tai puhelimessa. Kelan asiointipalvelussa eli OmaKelassa voi hakea etuuksia, lähettää liitteitä ja ilmoittaa muutoksista. OmaKelassa voi myös tarkistaa oman hakemuksen tilanteen ja etuuksien maksupäivät. OmaKelaan kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Puhelinpalvelussa asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa verkkoasiointiin ja hakemuksen tekemiseen. Puhelinpalvelussa voi myös jättää suullisen hakemuksen, jos mikään muu asiointitapa ei ole mahdollinen. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Elämäntilannekohtaiset palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Kelan palvelupisteiden ja kuntien asiointipisteiden osoitteet ja aukioloajat löytyvät kela.fistä. Tarkista, missä Kelalla on palvelupisteitä Varsinais-Suomessa ja miten ne ovat auki. Someron lähin palvelupiste Salossa on avoinna ma–ke klo 12–15.30.

Lue lisää

Yhteyshenkilöt

Kelan viestintäKelan viestinnän mediapuhelin palvelee arkisin klo 9–16. Numerossa ohjaamme haastattelupyyntöjä asiantuntijoillemme. Voit jättää haastattelupyynnön myös sähköpostitse.

Puh:020 634 7745viestinta@kela.fi

Linkit

Kansaneläkelaitos (Kela) hoitaa Suomen sosiaaliturvaan kuuluvien perusturvaa eri elämäntilanteissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye