Efima Oyj

Efiman toimittama ERP-ratkaisu muuntautuu energiatoimialan tulevaisuuden tarpeisiin

Jaa

Efima ja Helen sopivat viime kesänä laajan Microsoft Dynamics 365 ERP-ratkaisun ja siihen liittyvien jatkuvien palveluiden toimittamisesta. Ratkaisu kattaa projektitoimintaan, kunnossapitoon, hankintaan, varastohallintaan, logistiikkaan ja taloushallintoon liittyvät prosessit. Osana kokonaisuutta toteutetaan myös toimittajanhallinnan ja taloushallinnon sovelluksia Power Platform -teknologialla.

Helen on asiakasmäärältään Suomen toiseksi suurin energiayhtiö. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi Helen tarjoaa ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan sekä sähköiseen liikenteeseen. Helenin tavoitteena on saavuttaa energiantuotannossa sataprosenttinen hiilineutraalisuus 2030.

Koko energiatoimiala on murroksessa ja nyt tehtävällä järjestelmäuudistuksella haetaan kyvykkyyksiä uusien liiketoiminta-alueiden skaalaamiseen sekä tiedonsiirron tehostamiseen. Tarpeita on myös talousrakenteiden uudistamiseksi ja raportointivaateiden täyttämiseksi.

”Toimintaympäristömme on viimeisten vuosien aikana muuttunut ja muutos jatkuu. Uusien liiketoimintojen kannattava kasvu edellyttää merkittäviä panostuksia koko toiminnanohjaukseen ja nyt käyttöönotetaan alustaa tulevaisuuden muuntuviin tarpeisiin”, Helenin Head of Business Applications, Janne Piispanen, kommentoi järjestelmävalintaa.

Parhaillaan käynnissä olevan käyttöönottoprojektin jälkeen Helen saa käyttöönsä modernin SaaS-ratkaisun, jonka avulla liiketoimintaprosesseja kehitetään ja sujuvoitetaan yhdessä Efiman kanssa jatkossakin.

”Olemme jo pitkään tehneet yhteistyötä energiatoimialan yritysten kanssa, joten niiden erityistarpeet ovat meille tuttuja. Onkin upeaa työskennellä yhdessä vahvasti digitaalisuuteen panostavan Helenin kanssa”, toteaa Business Director Kai Lyytinen Efimalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Efima Oyj

Efima Oyj tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja älykkään automaation ratkaisuilla sekä kehittävään kumppanuuteen pohjautuvilla digitaalisilla taloushallintopalveluilla. Kaiken keskiössä ovat ihmiset, yhteistyö ja kumppanuus. Vuonna 2024 Efima työllistää lähes 300 työntekijää kahdessa toimipisteessään Helsingissä ja Tampereella. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Efima Oyj

Tekoäly vapauttaa lisää aikaa hoivatyöhön – Attendo, Efima ja Microsoft kehittävät yhdessä uusia ratkaisuja4.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Pitkään jatkuneeseen hoiva-alan työvoimapulaan haetaan ratkaisuja muun muassa hoivatyötä helpottavista, tekoälyyn perustuvista teknologioista. Efima on suunnitellut Attendon hoivakoteihin uuden tekoälyratkaisun, jossa hyödynnetään Efiman omaa tekstiÄly-tuotetta ja Microsoftin teknologioita. Tämä mahdollistaa hoivatyössä tehtävien kirjausten tekemisen suullisesti vapauttaen näin hoitajien aikaa asukkaiden kohtaamiseen. Kirjausten sisällön rikastuessa myös niiden laatu paranee.

Efiman pilvipalveluiden uusi liiketoimintajohtaja haluaa tuoda selkokielisyyttä järjestelmähankkeisiin7.2.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Pilvitransformaatio mielletään edelleen organisaatioissa erityisesti IT-hankkeeksi, vaikka sen tuomat mahdollisuudet hyödyntävät laajasti koko liiketoimintaa, sanoo Efiman pilvipalveluiden uusi liiketoimintajohtaja Paula Kujansivu. Järjestelmähankkeisiin tarvitaan hänen mukaansa selkokielisyyttä, jotta kaikki ymmärtävät, mitä pilvisiirtymä organisaatiossa tarkoittaa.

Maailman ensimmäinen allianssimallin avulla toimitettu ERP-ratkaisu mullistaa toimitusprosesseja ja johtamista26.9.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu ja konsulttiyhtiö A-Insinöörien ja digiyhtiö Efiman muodostama allianssiryhmä hyödyntää moderneista rakennusprojekteista tuttua toimintamallia, joka edistää yhteistoimintaa ja arvon tuottoa ja vähentää siiloutumista, päällekkäisiä rooleja sekä lopulta myös kustannuksia. Allianssimallilla toimitettava ERP-ratkaisu on tiettävästi maailman ensimmäinen.

Low-code-sovelluksia valmiina paketista – Efima tuotteistaa Power Platform -ratkaisujaan taloushallinnon ja toiminnanohjauksen täsmätarpeisiin21.9.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Globaali pula koodareista on luonut kasvavaa kysyntää low-code-ratkaisuille, joiden avulla organisaation prosesseihin voidaan rakentaa sovelluksia ja automaatioita perinteistä ohjelmistokehitystä ketterämmin. Digiyhtiö Efima vauhdittaa asiakkaidensa prosessien digitalisointia paketoimalla yleiskäyttöisimpiä low-code-toteutuksiaan valmiiksi tuotteiksi, joista ensimmäinen on Efima Invoicing App.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye