HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 19.3.2024

Jaa

HSL:n hallitus kokoontui 19. maaliskuuta 2024 ja teki päätökset seuraavista asioista.

Sisäisen tarkastuksen kertomus vuodelta 2023 ja tarkastussuunnitelma vuodelle 2024

Hallitus päätti merkitä tiedoksi sisäisen tarkastuksen yhteenvetoraportin vuodelta 2023 ja sisäisen tarkastuksen tarkastussuunnitelman vuodelle 2024.

Linkki kokousasiaan

Vuoden 2023 tilinpäätöksen hyväksyminen

Hallitus päätti hyväksyä ja allekirjoittaa tilinpäätöksen ja jättää sen tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä saattaa tilinpäätöksen tarkastuksen ja tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen yhtymäkokouksen käsiteltäväksi.

Linkki kokousasiaan

Asiasta on tiedotettu erillisellä tiedotteella

HSL-tuloskortin toteuma vuodelta 2023 ja tulospalkkion maksaminen

Hallitus päätti hyväksyä vuoden 2023 HSL-tuloskortin mukaisen tulospalkkion toteumaksi 79 %  sekä maksaa tämän mukaisesti toimitusjohtaja Mika Nykäselle tulospalkkiona

79 % yhden kuukauden varsinaista säännöllistä palkkaa vastaavasta summasta.

Tulospalkkiojärjestelmä koskee koko HSL:n henkilöstöä. Hallitus päätti valtuuttaa vs. toimitusjohtaja Vesa Silfverin päättämään viranhaltijoille ja työntekijöille vuodelta 2023 maksettavasta tulospalkkiosta hallituksen hyväksymän tulospalkkiojärjestelmän mukaisesti.

Järjestelmän mukaan henkilöstölle maksetaan vuosittaista tulospalkkiota samoin perustein kuin toimitusjohtajalle eli 79 % yhden kuukauden varsinaista säännöllistä palkkaa vastaavasta summasta.

Linkki kokousasiaan

Perussopimuksen lähettäminen kuntiin hyväksyttäväksi

HSL:n on päivittänyt vuonna 2018 voimaan tulleen perussopimuksen jäsenkuntien kanssa käytyjen neuvottelujen sekä kuntien antamien lausuntojen pohjalta.

Hallitus päätti lähettää päivitetyn perussopimuksen Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Keravan kaupunkien sekä Kirkkonummen, Sipoon, Siuntion ja Tuusulan kuntien hyväksyttäväksi.

Linkki kokousasiaan

Kevätyhtymäkokouksen koolle kutsuminen 21.5.2024

Hallitus päätti kutsua HSL:n yhtymäkokouksen koolle tiistaina 21.5.2024 klo 11.00. Kokous pidetään sähköisenä HSL:n päätoimitiloissa osoitteessa Opastinsilta 6, Helsinki.

Hallitus päätti valtuuttaa vs. toimitusjohtajan laatimaan ja toimittamaan edellä esitetyn mukaisesti kokouskutsun ja esityslistan.

Hallitus päätti pyytää jäsenkuntia nimeämään yhtymäkokousedustajansa yhtymäkokoukseen ja ilmoittamaan siitä HSL:n kirjaamoon perjantaihin 17.5.2024 mennessä, mikäli edustus yhtymäkokouksessa ei perustu asemavaltuutukseen tai aiempaan päätökseen. 

Linkki kokousasiaan

Yhteyshenkilöt

Yhteydenotot:

HSL:n Viestintä

p. 040 163 2818

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2023 HSL:n toimintakulut olivat 830 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 876 miljoonaa euroa. HSL:n liikennevälineiden kyytiin noustiin vuoden 2023 aikana 344 miljoonaa kertaa, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista.
Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Rantaradan junaliikenteessä katkoja toukokuussa ja juhannuksen jälkeen3.4.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Väyläviraston ratatyöt katkaisevat rantaradan junaliikenteen keväällä ja kesällä. HSL-junaliikenteessä on viikonloppukatkoja toukokuussa ja pidempi viiden viikon katko juhannuksen jälkeen 24.6.–28.7. Lisäksi junaliikenteessä on lyhyempiä yhden ja kahden vuorokauden katkoja syksyllä. Katkoilla on vaikutuksia lähijunaliikenteeseen Leppävaarasta länteen Kauklahden, Kirkkonummen ja Siuntion suuntaan. Katkojen aikana junaliikennettä korvataan busseilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye