Juristiliitto - Juristförbundet

Juristiliitto esittää Maria Löfgreniä jatkokaudelle Akavan puheenjohtajaksi

Jaa

Juristiliitto esittää Maria Löfgreniä jatkokaudelle 2024–2028 Akavan puheenjohtajaksi. Henkilövalinta seuraavalle puheenjohtajakaudelle tehdään Akavan liittokokouksessa 21. toukokuuta.

- Olemme Juristiliitossa tyytyväisiä Löfgrenin toimintaan ja jatkokausi on erittäin perusteltu. Löfgen on toiminnallaan tukenut Akavan avoimuutta ja toiminnan läpinäkyvyyttä. Erikokoiset liitot tulevat kuulluiksi ja yhteistyömme Akavan sisällä on hyvää, toteaa Juristiliiton toiminnanjohtaja Jore Tilander.

- Löfgren on myös lisännyt nuorten roolia ja näkyvyyttä Akavan toiminnassa.

Tilanderin mukaan Löfgren on myös onnistunut toimimaan rakentavasti vaikeassa työmarkkinatilanteessa.

- Jäsentemme odotukset työmarkkinoiden kehittämisen suhteen vaihtelevat. Työelämän uudistamistarpeet ymmärretään kuitenkin laajasti ja Löfgrenin toiminta keskusteluyhteyden löytämiseksi on erittäin arvokasta. Hänet tunnetaan ratkaisukeskeisenä neuvottelijana, joka osaa omien näkemystensä esiintuomisen lisäksi myös kuunnella ja kunnioittaa vastapuolta.

Tilander antaa kiitosta niin ikään siitä, miten Löfgren on korostanut oikeudenhoidon merkitystä suomalaisen yhteiskunnan tukipylväänä. Oikeushallinnon rahoitustarpeet ovat olleet vahvasti esillä Juristiliiton ja Akavan vaikuttamistyössä. Talouden kireästä tilanteesta huolimatta oikeudenhoitoon onkin osoitettu merkittävää lisärahoitusta.

Löfgren on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

– Sitoutumattoman puheenjohtajan johdolla Akava pystyy parhaiten tekemään rakentavaa yhteistyötä yli kaikkien puoluerajojen ja priorisoimaan juuri akavalaisille keskeisiä edunvalvonnan tavoitteita ilman puoluepoliittisia korostuksia, Tilander sanoo.

Maria Löfgren on Juristiliiton jäsen ja koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. Ennen Akavan puheenjohtajuutta hän toimi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtajana 2017–2022, Akavan työelämäyksikön johtajana 2012–2017, Akavan lakimiehenä 2006–2011 ja Suomen Ekonomiliiton lakimiehenä 1996–2006. Uransa alussa hän toimi lakimiehenä perheyrityksessä.

Löfgren valittiin keskusjärjestön johtoon reilu vuosi sitten marraskuussa 2022. Tuolloin valinta tapahtui vajaaksi toimikaudeksi 2022–2024, sillä Akavan edellinen puheenjohtaja Sture Fjäder luopui tehtävästään kesken kauden.

Yhteyshenkilöt

Juristiliitto Juristförbundet on kaikkien juristien ja oikeustieteen opiskelijoiden yhteinen etu- ja palvelujärjestö. Meitä on yhteensä jo 16 000! Rakennamme oikeudenmukaista Suomea, jossa oikeus kuuluu kaikille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Juristiliitto - Juristförbundet

Oikeusguru-kilpailun pääpalkinnot Joensuuhun ja Espooseen11.12.2023 17:08:20 EET | Tiedote

Viidettä kertaa lukiolaisille järjestetyn Oikeusguru-kilpailun on voittanut Veikka-Julius Peltonen, joka opiskelee Joensuussa Itä-Suomen Norssissa. Peltonen ja kisassa toiseksi tullut Lauri Manner-Raappana Otaniemen lukiosta palkittiin oikeustieteen opiskelupaikoilla. Juristiliiton sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton HYOL järjestämän kilpailun finaali ratkottiin tänään 11.12.2023 Helsingissä.

Juristiliitto: Alle 15-vuotiaiden värvääminen rikolliseen toimintaan on säädettävä rangaistuksen koventamisperusteeksi13.10.2023 12:45:00 EEST | Tiedote

Juristiliitto vaatii rikoslain muuttamista rangaistusten koventamisperusteiden osalta. Liitto vaatii kovempia rangaistuksia niille, jotka yllyttävät ja värväävät alle 15-vuotiaita lapsia osalliseksi esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen, katujengien väkivaltaiseen toimintaan ja huumerikoksiin. Liitto vastustaa nuoren rikosvastuun alentamista nykyisestä 15 vuodesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye