Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Varha förenhetligar sitt kund- och patientdatasystem inom social- och primärvården

Dela

Egentliga Finlands välfärdsområde kommer att införa integrerade datasystem för sin socialvårds- och primärhälsovårdsservice. Tietoevry har valts till leverantör av kunddatasystemet för socialvården och CGI till leverantör av patientdatasystem för primärvården. Systemen kommer att tas i bruk under år 2024.

Två lila grafiska element som liknar hjärtan eller V-bokstäver mot mörk bakgrund.

− Varhas integrerade kund- och patientdatasystem möjliggör samordnande av registrerings- och verksamhetspraxis, förbättrande av verksamheten och erbjudande av mer jämlik service åt kunderna. Dessutom möjliggör det utvecklande av enhetlig elektronisk service, berättar IT-direktör Jari Poromaa.

Smidig integration med nationella system krävdes av de förvärvade datasystemen.

Från mångfalden av datasystem till enhetliga verksamhetsmodeller

Flera kund- och patientinformationssystem som överförts från kommuner och anslutna organisationer har varit i bruk hos Varha. Harmoniseringen av mångfalden av datasystem kommer att underlätta verksamheten för både Varhas yrkesverksamma och kunder.

De nya systemen möjliggör bättre analys och uppföljning av hela välfärdsområdets verksamhet, vilket bidrar till att förstärka och harmonisera organisation av socialservice och primärvård och den regionala styrningen av serviceproduktionen.

Tillsammans med den redan förvärvade mobilapplikationen avsedd för kunderna, kommer enhetliga kund- och patientinformationssystem avsevärt att underlätta ett effektivare genomförande av kundhanteringen. Dessa åtgärder strävar till att göra tillgången till och upplevelsen av social- och hälsovårdsservicen snabbare, bättre och enklare för medborgarna.

Anbudsförfarandet för kund- och patientinformationssystemen organiserades av 2M-IT Ab, en IT-partner och den gemensamma upphandlingsenheten för Egentliga Finlands välfärdsområde. I upphandlingen deltog Mediconsult, CGI och Tietoevry.

Nyckelord

Kontakter

Egentliga Finlands välfärdsområde

”Vi tryggar, vi botar, vi räddar – välfärd tillsammans, varje dag.”
Egentliga Finlands välfärdsområde ordnar invånarnas social- och hälsovårdstjänster samt räddningstjänster. Vår webbplats är varha.fi

Andra språk

Följ Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Välfärdsområdesstyrelsen i Varha 16.4.2024: Principerna för servicenätet till behandling i välfärdsområdesfull16.4.2024 17:10:25 EEST | Tiedote

Varhas välfärdsområdesstyrelse som sammanträdde på tisdagen föreslår välfärdsområdesfullmäktige, som sammanträder nästa vecka på onsdag, flera ändringar i principerna för servicenätet för godkännande. Principerna för servicenätet berör boendeservice för äldre, övriga tjänster än boendeservice för äldre, sjukhustjänster på basnivå, tjänster för barn, unga och familjer, tjänster inom mentalvård och missbrukarvård, social- och hälsocentraltjänster, munhälsovård, tjänster som upprätthåller funktionsförmågan, socialtjänster för personer i arbetsför ålder och funktionshinderservice.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye