Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Aluehallitus koolla talouden tilannekuvan äärellä

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aluehallitus kokoontui 19.3.2024 puheenjohtaja Tapani Töllin johdolla. Aluehallitus käsitteli muun muassa talousarvion käyttösuunnitelmaa, vuoden ensimmäistä kuukausikatsausta, asiakasmaksuja ja muutosta ensihoidon palvelutasopäätökseen.

Aluehallitus sai ennakkotietoa Pohteen vuoden 2023 tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta, joka sisältää myös henkilöstökertomuksen. Tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen käsittely etenee siten, että aluehallitus päättää asiasta kokouksessaan 26.3. ja aluevaltuusto 17.6.

Aluehallitus käsitteli myös talousarvion käyttösuunnitelmaa vuodelle 2024. Käyttösuunnitelmalla tarkoitetaan aluevaltuuston hyväksymää toiminta- ja taloussuunnitelmaa yksityiskohtaisempaa toiminnallista ja taloudellista selvitystä määrärahoista.

Aluehallitus hyväksyi käyttösuunnitelman ensimmäisen vaiheen. Käyttösuunnitelmaa tarkennetaan toisessa vaiheessa kevään 2024 aikana, kun tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimeenpanosuunnitelmat ja niihin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut etenevät ja talouden tilannekuva täsmentyy.

Katsaus alkuvuoden taloustilanteeseen

Aluehallitus merkitsi tiedoksi tammikuun kuukausikatsauksen, joka kuvaa talouden tilannetta vuoden alussa. Vuosi on käynnistynyt Pohteella odotetusti niin talouden toteuman kuin budjettiriskien osalta. Tammikuun toimintatuottojen kertymä on odotettu. Myynti muille hyvinvointialueille on toteutunut budjetoitua paremmin. Talouden riskit liittyvät erityisesti ostopalveluiden kustannuskehitykseen.

Tammikuu on taloustiedon osalta muista kuukausista poikkeava esimerkiksi matalien henkilöstökulujen osalta. Toteumaennuste on tammikuun tilanteessa talousarvion mukainen eli koko vuoden tuloksen ennakoidaan olevan 60 miljoonaa euroa alijäämäinen. Tämä edellyttää, että tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpiteet etenevät suunnitellusti. Toteumaennustetta tarkennetaan kuukausittain.

Muut kokousasiat

Aluehallitus käsitteli myös muun muassa seuraavia asioita:

  • Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntouttavan päivätoiminnan osapäivätoiminnan lähipalvelun ja etäpalvelun asiakasmaksu 1.6.2024 alkaen

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle muutetun päätösesityksen mukaisesti, että etäpalveluna toteutetun osapäivätoiminnan asukasmaksu on 5,91 euroa. Aluevaltuusto on hyväksynyt kuntouttavan päivätoiminnan maksut 18.12.2023. Asiakasmaksut tarkistetaan vuosittain.

  • Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ensihoitopalvelun palvelutasopäätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Kokousajat ja pöytäkirjat Pohteen sivuilla

Aluehallitus kokoontuu seuraavan kerran 26.3.2024.

Kokousajat, esityslistat ja tarkastetut pöytäkirjat löydät Pohteen verkkosivuilta aluehallituksen sivulta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Etävastaanottopalvelut ovat osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa22.5.2024 12:39:52 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella on kehitetty etävastaanottopalveluja osaksi suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa. Etävastaanotto toteutuu Digitaalisen sote-keskuksen alustalla olevan videovastaanoton kautta ja sitä testataan ensimmäisen kerran Raahen hammashoitolassa ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien maksuttomalla ohjauskäynnillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye