Pirkanmaan hyvinvointialue

Digiklinikan käyttöönoton valmistelu etenee aikataulussa Pirkanmaan hyvinvointialueella – digiklinikka avautuu 2. toukokuuta

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialue avaa toukokuussa digiklinikan kaikkien pirkanmaalaisten käyttöön.  Digiklinikka avautuu 2.5.2024. Samana päivänä OmaPirha Digiklinikka -sovellus tulee ladattavaksi sovelluskauppoihin. Digiklinikkaa voi käyttää sovelluksessa tai verkkosivujen kautta.

Digiklinikka uudistaa merkittävästi perusterveydenhuollon palveluja Pirkanmaalla. Se tarjoaa jatkossa helposti saavutettavan palvelukanavan, jonka kautta moniin pirkanmaalaisten terveyshuoliin voidaan vastata tehokkaasti ja oikea-aikaisesti.  

Pirkanmaalaiset saavat digiklinikalla vaivattomasti ja nopeasti yhteyden terveydenhuollon ammattilaiseen ja arvion tarvittavasta hoidosta. Digiklinikka sujuvoittaa hoitoa ja parantaa terveyspalvelujen saatavuutta, sillä 2.5.2024 alkaen digiklinikalla terveydenhuollon ammattilainen on tavoitettavissa joka päivä kello 8–22. 

Digiklinikan käyttöönoton valmistelu etenee hyvinvointialueella suunnitellusti.  

– Haluamme tarjota asukkaillemme ensiluokkaiset digitaaliset palvelut. Digiklinikan kehittämistyö etenee suunnitellusti ja olemme aikataulussa. Sisäinen testiversio on jo rakennettu ja henkilöstön koulutukset ovat alkamassa, toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen Pirkanmaan hyvinvointialueelta. 

Digiklinikan alustan toimittaa Pirkanmaan hyvinvointialueen käyttöön Mehiläisen tytäryhtiö BeeHealthy. Palvelut tuotetaan yhteistyössä Mehiläisen ja Pirkanmaan hyvinvointialueen ammattilaisten voimin. 

–  Digiklinikan käyttöönoton valmistelu etenee hyvässä yhteistyössä. On ollut ilo huomata, miten sujuvaa ja tiivistä vuoropuhelu Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Mehiläisen ammattilaisten välillä on ollut. Olemme tuoneet Pirkanmaalle Mehiläisen osaamista digitaalisesta palvelutuotannosta ja hiomme parhaillaan yhdessä palvelumalleja Pirkanmaan näköiseksi, jotta potilaiden hoito olisi mahdollisimman sujuvaa, toteaa Mehiläisen liiketoimintajohtaja Joonas Turunen.  

– Digiklinikan täyden potentiaalin lunastaminen vaatii myös kivijalan toimintamallien pitkäjänteistä uudistamista ja yhteensovittamista uudistuvien digipalveluiden kanssa. Tuemme tässä työssä Pirkanmaan hyvinvointialuetta kaikin keinoin. Lääkäreiden ja hoitajien koulutuksissa kiinnitetään huomioita etenkin turvalliseen ja laadukkaaseen hoitoon digitaalisia työkaluja hyödyntäen, jatkaa Mehiläisen Etälääketieteen keskuksen johtava lääkäri Taavi Kaartinen

Ammattilaisille digiklinikka tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia tehdä hoitotyötä. 

– Digitaalisten työkalujen avulla voidaan parantaa hoidon laatua sekä mahdollistaa potilaille aiempaa tiiviimpi osallistuminen omaan hoitoonsa ja terveytensä hallintaan. Digiklinikalla on mahdollista työskennellä myös etänä, päättää ylilääkäri Jukka Karjalainen Pirkanmaan hyvinvointialueelta. 

Digiklinikasta tulee uusi tapa ottaa yhteyttä sosiaali- ja terveysaseman vastaanottopalveluihin. Edelleen sosiaali- ja terveysasemille voi myös soittaa tai asioida paikan päällä. Digiklinikan avauduttua terveysasemien chatit siirtyvät digiklinikalle. Muut hyvinvointialueen chatit ja sähköiset palvelut jatkavat toimintaansa tuttuun tapaan.  

Yhteyshenkilöt

Linkit

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Hoitotyön päivää vietetään Tays Keskussairaalassa 10.5. –asiantuntijaluentoja ajankohtaisista aiheista myös verkossa16.4.2024 12:11:40 EEST | Tiedote

Jo perinteeksi muodostunut kaikille avoin Hoitotyön päivän tapahtuma järjestetään Tays Keskussairaalassa 10.5.2024 kello 9–14.30. Hoitotyön laatua ja osaamista esiin nostavassa hoitotyön päivässä tapaat sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita ja pääset kuuntelemaan monipuolisia luentoja ajankohtaisista aiheista. Tänä vuonna luentoja on mahdollista seurata myös striimattuna verkossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye