Kymenlaakson hyvinvointialue

Karhulan uuden paloaseman rakennustyöt ovat alkaneet

Jaa

Rakennustyöt käynnistyivät maaliskuussa 2024 osoitteessa Tapiontie 66. Uuden paloaseman on arvioitu valmistuvan elokuussa 2025.

Havainnekuva Karhulan paloaseman harjoitustornista

Karhulan paloaseman rakennustyöt kestävät arviolta 16 kuukautta ja ne toteutetaan jaettuna urakkana. Rakennusurakoitsija ja samalla kohteen pääurakoitsija on Pallas-Rakennus Kaakkois-Suomi Oy. Rakennushankkeen kokonaisarvo on noin 16 miljoonaa euroa.

Henkilöstöä ja kalustoa siirtyy uudelle Karhulan paloasemalle viidestä eri kohteesta. Paloaseman valmistuttua sinne siirtyvät Karhulan väliaikaisissa tiloissa olevat toiminnot ja henkilöstö, vanhan Jylpyn paloaseman henkilöstö ja korjaamotoiminta sekä Haminasta pelastuslaitoksen ICT-osasto ja Hailikarin vuokratiloissa oleva kalusto. Lisäksi Karhulan paloasemalle siirtyy ensihoidon kenttäjohtaja ja muuta ensihoidon henkilöstöä sekä ensihoidon vuokratiloissa oleva kalusto.

Uusi paloasema vastaa pelastustoimen palvelutasopäätöksen mukaisiin pelastustoimen nykyaikaisiin tarpeisiin.

Yhteyshenkilöt

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye