SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Hallituksen vastuuttoman aluepolitiikan alle uhkaavat jäädä myös nuoret

Jaa

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) on huolissaan hallituksen nuorisotyön leikkausten vaikutuksista alueellisesti. Nuorisoalan tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet nuorista tapaisivat ystäviään nykyistä vähemmän, jos lähiseudulla ei olisi tarjolla nuorisotyötä. 

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Tällä viikolla eduskunnassa puhutaan syrjivästä aluepolitiikasta. Kansanedustaja Eeva-Johanna Elorannan (sd.) katse kääntyy nuorisotyöhön, johon Orpon hallituksen leikkaukset tulevat vaikuttamaan myös alueellisesti. 

- Nuorisotyöllä on tärkeä tehtävä ylläpitää ja saada aikaan nuorten välisiä ystävyyssuhteita, ehkäistä yksinäisyyttä ja nuorten syrjäytymistä. Pelkään, että leikkausten myötä moni nuori jää kokonaan yksin, eikä löydä kaltaistansa seuraa. Yksinäisyys on Suomessa jo tälläkin hetkellä merkittävä ongelma, jota vastaan tulee tehdä määrätietoisesti töitä. Leikkausten myötä nuorisotyöstä joudutaan etsimään uusia säästökohteina, jonka seurauksena nuori voi menettää sen ainoan merkityksellisen kohtaamispaikan, Eloranta toteaa.

Nuorisoalaa uhkaavat ennenäkemättömän suuret leikkaukset. Sen vaikutukset osuvat ennen kaikkea heikoimmassa asemassa ja syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin. Eloranta pelkää, kuinka leikkaukset tulevat vaikuttamaan etenkin syrjäisemmillä seuduilla, joissa nuorille on muutenkin vähemmän mahdollisuuksia tarjolla.

- Meidän on tärkeää pitää kaikki mukana yhteiskunnassa. Jokaisella alueella tulee olla nuoria tukevia palveluita, jotta nuori saa turvallisen ja merkityksellisen arjen. Monilla alueilla juuri nuorisotyö tarjoaa nuorille erittäin tärkeitä kohtaamispaikkoja. Tämä ei saa jäädä hallituksen ajaman aluepolitiikan alle, Eloranta painottaa.

- On kapeakatseista leikata nuorisotyöstä näin massiivisella tavalla. Tänä vuonna hallitus leikkasi nuorisotyöstä yhteensä 4,6 miljoonaa euroa ja pelkona on, että ensi vuonna vielä enemmän. Valtiotalouden tarkastusviraston mukaan yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle noin 1,2 miljoonaa euroa. Onkin syytä tunnistaa, että leikkauksilla aiheutetaan negatiivisia vaikutuksia niin nuoriin kuin koko valtion talouteen. Nuoret ovat tulevaisuuden toivo, meidän politiikkojen tehtävänä on pitää huolta heistä. Nuorisotyön leikkausten myötä hallitus ikään kuin kääntää nuorille selkänsä. Onko tämä se viesti, jonka Orpon hallitus haluaa antaa nuorille, Eloranta kysyy.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan oppositioedustajat: Esitämme epäoikeudenmukaisten lakkolakien hylkäämistä19.4.2024 12:03:34 EEST | Tiedote

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta on tänään saanut päätökseen työrauhapaketin käsittelyn. Kyseessä on hyvin poikkeuksellinen lakiuudistus. Missään muualla pohjoismaissa ei ole työtaistelutoimia rajoitettu lainsäädännöllä. Oppositiopuolueista sosialidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät esittävät lakkolakien hylkäämistä omassa vastalauseessaan.

SDP:n Filatov: Omaishoitajille on taattava yhdenvertaiset tuet ja palvelut18.4.2024 17:42:36 EEST | Tiedote

Omaishoidon tukemisen vastuulliset tahot ovat vähentyneet hoivavastuun siirryttyä kunnilta hyvinvointialueille, mutta eduskunnan II varapuhemies, kansanedustaja Tarja Filatov (sd) peräänkuuluttaa tukeen yhdenvertaisuutta: – Omaishoidon tukien suuruudessa ja rakenteessa on merkittäviä eroja eri alueiden ja hoitoisuusryhmien välillä. Näiden erojen vertailu on tärkeää, jotta voidaan varmistaa oikeudenmukainen tuki omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen eri puolilla maata. Tarvitaan avointa ja helposti saatavilla olevaa tietoa omaishoidon tuesta, jotta omaishoitajat voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja pitää puolensa saadakseen tuen, johon heillä on oikeus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye