Schneider Electric

Schneider Electric ja NVIDIA suunnittelevat yhdessä AI-datakeskusten referenssimalleja

Jaa
  • Uudet mallit tarjoavat pohjan NVIDIA:n kiihdytetyn laskenta-alustan käyttöönottoon datakeskuksissa ja optimoivat suorituskykyä, skaalautuvuutta ja energiatehokkuutta.
  • Schneider Electricin tytäryhtiö AVEVA luo NVIDIA:n kanssa yhteisen virtuaaliympäristön teolliselle suunnittelulle.

Schneider Electric ja NVIDIA ovat julkistaneet aloittavansa yhteistyön, jossa yritykset optimoivat yhdessä datakeskusten infrastruktuuria ja madaltavat reunalaskennassa käytettävän tekoälyn ja digitaalisen kaksosteknologian kehittämisen tiellä olevia esteitä.

Yhteistyössä hyödynnetään Schneider Electricin asiantuntemusta datakeskusten infrastruktuurista sekä NVIDIA:n kehittyneitä tekoälyteknologioita. Tavoitteena on tuoda markkinoille ensimmäiset julkisesti saatavilla olevat AI-datakeskusten referenssimallit. Malleissa määritellään uudelleen tekoälyn käyttöönoton ja hyödyntämisen edellytykset ja vaatimukset datakeskusten ekosysteemeissä.

Tekoälysovellusten yleistyminen on kasvattanut räjähdysmäisesti laskentatehon tarvetta, sillä ne vaativat enemmän resursseja kuin perinteinen tietojenkäsittely. Datakeskusten suunnittelu ja niiden toiminta on muuttunut monimutkaisemmaksi, ja operaattorit pyrkivät nopeasti rakentamaan energiavakaita tiloja, jotka ovat sekä energiatehokkaita että skaalautuvia.

– Me avaamme organisaatioille tien tekoälyn tulevaisuuteen. Kun oma asiantuntemuksemme datakeskusratkaisuista yhdistyy NVIDIA:n AI-teknologiaosaamiseen, voimme auttaa organisaatioita poistamaan datakeskusinfrastruktuurin rajoituksia ja vapauttamaan tekoälyn koko potentiaalin. Yhteistyömme NVIDIA:n kanssa tasoittaa tietä tehokkaammalle, kestävämmälle ja uudistuskykyisemmälle tulevaisuudelle, joka perustuu tekoälyyn, sanoo Pankaj Sharma, Schneider Electricin Executive Vice President, Secure Power Division & Data Center Business.

Huippuluokan referenssimalleja datakeskuksiin

Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa luodaan datakeskusten referenssimallit, jotka on räätälöity NVIDIA:n kiihdytetyille laskentaklustereille ja rakennettu tietojenkäsittelyä, teknistä simulointia, elektroniikan suunnittelun automatisointia, tietokoneavusteista lääkesuunnittelua ja generatiivista tekoälyä varten.

Erityistä huomiota kiinnitetään suuritehoiseen virranjakeluun, nestejäähdytysjärjestelmiin ja ohjausjärjestelmiin, jotta varmistetaan hyvin tiheän klusterin helppo käyttöönotto ja luotettava toiminta. Schneider Electric haluaa yhteistyön tuloksena tarjota datakeskusten omistajille ja operaattoreille tarvittavat työkalut ja resurssit, jotta he voivat integroida uudet ja kehittyvät tekoälyratkaisut saumattomasti infrastruktuuriinsa, parantaa käyttöönoton tehokkuutta ja varmistaa keskusten luotettavan toiminnan koko elinkaaren ajan.

Referenssimallit vastaavat tekoälyn jatkuvasti kehittyviin vaatimuksiin ja tarjoavat vankat puitteet NVIDIA:n kiihdytetyn laskenta-alustan käyttöönottoon datakeskuksissa. Samalla ne optimoivat suorituskykyä, skaalautuvuutta ja yleistä kestävyyttä. Referenssimalleja voidaan hyödyntää jo olemassa olevissa konesaleissa, joiden on tuettava uusien, suuritiheyksisten tekoälypalvelinten käyttöönottoja, sekä uusissa datakeskuksissa, jotka on optimoitu nestejäähdytteistä tekoälyklusteria varten.

– Yhdessä Schneider Electricin kanssa voimme tarjota AI-datakeskusten referenssimalleja, joissa käytetään NVIDIA:n seuraavan sukupolven kiihdytettyjä laskentatekniikoita. Organisaatiot saavat meiltä tarvittavan infrastruktuurin, jonka avulla ne voivat hyödyntää tekoälyn potentiaalia ja edistää innovointia ja digitaalista muutosta eri toimialoilla, sanoo Ian Buck, NVIDIA:n Vice President of Hyperscale and HPC.

Virtuaalinen yhteistyöalusta

Schneider Electricin tytäryhtiö AVEVA integroi oman digitaalisen kaksosen alustansa NVIDIA:n Omniverseen, mikä tarjoaa yhteisen ympäristön virtuaaliselle simuloinnille. Integraatio mahdollistaa saumattoman yhteistyön suunnittelijoiden, insinöörien ja sidosryhmien välillä, nopeuttaa monimutkaisten järjestelmien suunnittelua ja käyttöönottoa ja auttaa samalla lyhentämään markkinoille tuloaikaa ja kustannuksia.

– NVIDIA:n teknologian ansiosta voimme luoda realistisen ja immersiivisen yhteistyökokemuksen, jota tukee AVEVA:n älykäs digitaalinen kaksonen ja sen monipuolinen data ja ominaisuudet. Teollisessa virtuaalitodellisuudessa voi simuloida prosesseja, mallintaa tuloksia ja vaikuttaa tosielämässä tapahtuviin muutoksiin. Digitaalisen älyn ja reaalimaailman tulosten yhdistäminen on omiaan muuttamaan sitä, miten teollisuus voi toimia turvallisemmin, tehokkaammin ja kestävämmin, sanoo AVEVA:n toimitusjohtaja Caspar Herzberg.

Lisätietoja:

Myyntijohtaja Toni Kylkisalo, Secure Power, Schneider Electric
puh. 040 744 3369
toni.kylkisalo@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Helen Sähköverkko ja Schneider Electric kirittävät haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla21.5.2024 14:34:36 EEST | Tiedote

Ilmastolle haitallinen SF6-kaasu kielletään EU:ssa vuoteen 2031 mennessä. Schneider Electric on kehittänyt eristeenä käytetylle kaasulle päästöttömän vaihtoehdon. Ensimmäinen Suomeen toimitettu RM AirSeT -kojeisto asennettiin Helen Sähköverkon käyttöön. RM AirSeT -kojeisto on uusi lisäys Schneiderin SF6-vapaaseen tuoteperheeseen. Ilmastolle haitallinen SF6-kaasu on ollut sähköisissä kytkinlaitteissa suosituin kaasu yli 50 vuoden ajan. Schneider Electricin loppukesällä 2023 myyntiin tullut SF6-vapaa RM AirSeT on kaasueristeinen kojeisto, joka korvaa voimakkaana kasvihuonekaasuna tunnetun SF6:n puhtaalla ilmalla. SF6 on väritön, hajuton ja synteettinen kaasu, joka on erittäin tehokas eristysmateriaali keski- ja korkeajännitteisissä sähköasennuksissa. SF6:lla on kuitenkin kaikista tunnetuista aineista suurin ilmaston lämpenemispotentiaali. SF6 lämmittää ilmastoa jopa 23 500 kertaa enemmän kuin hiilidioksidi. SF6 kielletään EU:ssa vuoteen 2031 mennessä kokonaan, mutta keskijännitettä koske

Schneider Electricin ja Jamkin työelämäyhteistyössä ratkottiin aitoja automaation kehittämishaasteita10.5.2024 08:06:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jamkin opiskelijaryhmä pääsi toteuttamaan syksyllä 2023 työelämäprojektin, jossa hyödynnettiin automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert -ympäristöä. Tavoitteena oli tuottaa toimeksiantajalle havaintoja ympäristön käytettävyydestä uuden käyttäjän näkökulmasta. Projekti toteutettiin osana Jamkin Future Factory -opintoja, joissa opiskelijatiimit ratkovat työelämän aitoja kehittämishaasteita.

Asiantuntija vinkkaa: Näin vältät älykodin mahdollisesti kalleimman sudenkuopan29.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisiin koteihin on hankittu viime vuosina runsaasti älyratkaisuja, joita on myös otettu käyttöön aktiivisesti. Päättyvänä talvena energiankulutuksen optimointiin haettiin aktiivisesti erilaisia keinoja. Pelkästään Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisulla toteutettiin viime joulu–tammikuun aikana yli 18 miljoonaa toimintoa. Schneider Electricin asiantuntija kuitenkin muistuttaa, että älykoti vaatii huolenpitoa ja päivittämistä.

Sellon uusi mittarointijärjestelmä solahtaa osaksi kauppakeskuksen sujuvaa arkea26.4.2024 11:07:44 EEST | Tiedote

Kauppakeskus Selloon asennettiin Schneider Electricin sähkönjakelun valvontaohjelmisto EcoStruxure Power Monitoring Expert. Power Monitoring Expertin avulla Sellon energiankulutusta ja sähköjärjestelmien kuntoa voidaan tarkkailla luotettavasti ja tarkasti, myös kauppakeskuksessa toimivien yksittäisten liikkeiden tasolla. Espoossa sijaitseva kauppakeskus Sello on yksi Pohjoismaiden suurimpia kauppakeskuksia ja Euroopan ekologisin kauppakeskus. Kokonaisuuteen kuuluu yli 160 liikettä ja palvelua, joten energiankulutuksen tarkka ja luotettava seuraaminen on ehdottoman tärkeää Sellon toiminnalle. Lisäksi tarkka data on tärkeää toiminnan ympäristövaikutuksien laskemiselle. Kun keskuksen kaksikymmentä vuotta vanha energian mittarointijärjestelmä tuli tiensä päähän, pystyi Schneider Electric tarjoamaan sen tilalle modernin Power Monitoring Expert -ohjelmiston. – Vanha järjestelmä ei tuottanut dataa riittävästi, sillä se oli käyttöikänsä päässä eikä päivityksiä ollut enää saatavilla. Kävimme as

Laitesidonnaisuus vähenee teollisuusautomaatiossa – AFRY lisää osaamista ohjelmistopohjaisessa automaatiossa15.3.2024 11:56:38 EET | Tiedote

Euroopan johtava suunnittelu- ja konsultointiyhtiö AFRY liittyi vuoden 2024 alussa UniversalAutomation.org-yhteisöön. Osana tätä voittoa tavoittelematonta järjestöä AFRY ohjaa automaatioalan kehitystä yhdessä maailmanlaajuisen jäsenistön kanssa, joka koostuu automaation suunnittelijoista, käyttäjistä ja teknologiatoimittajista. AFRYn tavoite on olla aktiivisesti mukana teollisuusautomaation tulevaisuuden kehityksessä ja näin varautua alalle tuleviin vaatimuksiin sekä uusiin mahdollisuuksiin ennakoivasti. – Teollisuusautomaation on muututtava, jotta voidaan hyödyntää ketterästi ja kustannustehokkaasti esimerkiksi tekoälyn mahdollistamia ratkaisuja. Laajentamalla ymmärrystä automaatioalan kehityksestä pystymme tukemaan entistä monipuolisemmin asiakkaidemme hankkeita uuden IEC 61499 -standardin mukaisella suunnittelulla. Näemme, että standardin mahdollistama valmistajariippumattomuus ja ohjelmistokeskeisyys lisää kaivattua muuntojoustavuutta erilaisiin tilanteisiin ja muokattavuutta toimi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye