Schneider Electric

Schneider Electric ja NVIDIA suunnittelevat yhdessä AI-datakeskusten referenssimalleja

Jaa
  • Uudet mallit tarjoavat pohjan NVIDIA:n kiihdytetyn laskenta-alustan käyttöönottoon datakeskuksissa ja optimoivat suorituskykyä, skaalautuvuutta ja energiatehokkuutta.
  • Schneider Electricin tytäryhtiö AVEVA luo NVIDIA:n kanssa yhteisen virtuaaliympäristön teolliselle suunnittelulle.

Schneider Electric ja NVIDIA ovat julkistaneet aloittavansa yhteistyön, jossa yritykset optimoivat yhdessä datakeskusten infrastruktuuria ja madaltavat reunalaskennassa käytettävän tekoälyn ja digitaalisen kaksosteknologian kehittämisen tiellä olevia esteitä.

Yhteistyössä hyödynnetään Schneider Electricin asiantuntemusta datakeskusten infrastruktuurista sekä NVIDIA:n kehittyneitä tekoälyteknologioita. Tavoitteena on tuoda markkinoille ensimmäiset julkisesti saatavilla olevat AI-datakeskusten referenssimallit. Malleissa määritellään uudelleen tekoälyn käyttöönoton ja hyödyntämisen edellytykset ja vaatimukset datakeskusten ekosysteemeissä.

Tekoälysovellusten yleistyminen on kasvattanut räjähdysmäisesti laskentatehon tarvetta, sillä ne vaativat enemmän resursseja kuin perinteinen tietojenkäsittely. Datakeskusten suunnittelu ja niiden toiminta on muuttunut monimutkaisemmaksi, ja operaattorit pyrkivät nopeasti rakentamaan energiavakaita tiloja, jotka ovat sekä energiatehokkaita että skaalautuvia.

– Me avaamme organisaatioille tien tekoälyn tulevaisuuteen. Kun oma asiantuntemuksemme datakeskusratkaisuista yhdistyy NVIDIA:n AI-teknologiaosaamiseen, voimme auttaa organisaatioita poistamaan datakeskusinfrastruktuurin rajoituksia ja vapauttamaan tekoälyn koko potentiaalin. Yhteistyömme NVIDIA:n kanssa tasoittaa tietä tehokkaammalle, kestävämmälle ja uudistuskykyisemmälle tulevaisuudelle, joka perustuu tekoälyyn, sanoo Pankaj Sharma, Schneider Electricin Executive Vice President, Secure Power Division & Data Center Business.

Huippuluokan referenssimalleja datakeskuksiin

Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa luodaan datakeskusten referenssimallit, jotka on räätälöity NVIDIA:n kiihdytetyille laskentaklustereille ja rakennettu tietojenkäsittelyä, teknistä simulointia, elektroniikan suunnittelun automatisointia, tietokoneavusteista lääkesuunnittelua ja generatiivista tekoälyä varten.

Erityistä huomiota kiinnitetään suuritehoiseen virranjakeluun, nestejäähdytysjärjestelmiin ja ohjausjärjestelmiin, jotta varmistetaan hyvin tiheän klusterin helppo käyttöönotto ja luotettava toiminta. Schneider Electric haluaa yhteistyön tuloksena tarjota datakeskusten omistajille ja operaattoreille tarvittavat työkalut ja resurssit, jotta he voivat integroida uudet ja kehittyvät tekoälyratkaisut saumattomasti infrastruktuuriinsa, parantaa käyttöönoton tehokkuutta ja varmistaa keskusten luotettavan toiminnan koko elinkaaren ajan.

Referenssimallit vastaavat tekoälyn jatkuvasti kehittyviin vaatimuksiin ja tarjoavat vankat puitteet NVIDIA:n kiihdytetyn laskenta-alustan käyttöönottoon datakeskuksissa. Samalla ne optimoivat suorituskykyä, skaalautuvuutta ja yleistä kestävyyttä. Referenssimalleja voidaan hyödyntää jo olemassa olevissa konesaleissa, joiden on tuettava uusien, suuritiheyksisten tekoälypalvelinten käyttöönottoja, sekä uusissa datakeskuksissa, jotka on optimoitu nestejäähdytteistä tekoälyklusteria varten.

– Yhdessä Schneider Electricin kanssa voimme tarjota AI-datakeskusten referenssimalleja, joissa käytetään NVIDIA:n seuraavan sukupolven kiihdytettyjä laskentatekniikoita. Organisaatiot saavat meiltä tarvittavan infrastruktuurin, jonka avulla ne voivat hyödyntää tekoälyn potentiaalia ja edistää innovointia ja digitaalista muutosta eri toimialoilla, sanoo Ian Buck, NVIDIA:n Vice President of Hyperscale and HPC.

Virtuaalinen yhteistyöalusta

Schneider Electricin tytäryhtiö AVEVA integroi oman digitaalisen kaksosen alustansa NVIDIA:n Omniverseen, mikä tarjoaa yhteisen ympäristön virtuaaliselle simuloinnille. Integraatio mahdollistaa saumattoman yhteistyön suunnittelijoiden, insinöörien ja sidosryhmien välillä, nopeuttaa monimutkaisten järjestelmien suunnittelua ja käyttöönottoa ja auttaa samalla lyhentämään markkinoille tuloaikaa ja kustannuksia.

– NVIDIA:n teknologian ansiosta voimme luoda realistisen ja immersiivisen yhteistyökokemuksen, jota tukee AVEVA:n älykäs digitaalinen kaksonen ja sen monipuolinen data ja ominaisuudet. Teollisessa virtuaalitodellisuudessa voi simuloida prosesseja, mallintaa tuloksia ja vaikuttaa tosielämässä tapahtuviin muutoksiin. Digitaalisen älyn ja reaalimaailman tulosten yhdistäminen on omiaan muuttamaan sitä, miten teollisuus voi toimia turvallisemmin, tehokkaammin ja kestävämmin, sanoo AVEVA:n toimitusjohtaja Caspar Herzberg.

Lisätietoja:

Myyntijohtaja Toni Kylkisalo, Secure Power, Schneider Electric
puh. 040 744 3369
toni.kylkisalo@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Laitesidonnaisuus vähenee teollisuusautomaatiossa – AFRY lisää osaamista ohjelmistopohjaisessa automaatiossa15.3.2024 11:56:38 EET | Tiedote

Euroopan johtava suunnittelu- ja konsultointiyhtiö AFRY liittyi vuoden 2024 alussa UniversalAutomation.org-yhteisöön. Osana tätä voittoa tavoittelematonta järjestöä AFRY ohjaa automaatioalan kehitystä yhdessä maailmanlaajuisen jäsenistön kanssa, joka koostuu automaation suunnittelijoista, käyttäjistä ja teknologiatoimittajista. AFRYn tavoite on olla aktiivisesti mukana teollisuusautomaation tulevaisuuden kehityksessä ja näin varautua alalle tuleviin vaatimuksiin sekä uusiin mahdollisuuksiin ennakoivasti. – Teollisuusautomaation on muututtava, jotta voidaan hyödyntää ketterästi ja kustannustehokkaasti esimerkiksi tekoälyn mahdollistamia ratkaisuja. Laajentamalla ymmärrystä automaatioalan kehityksestä pystymme tukemaan entistä monipuolisemmin asiakkaidemme hankkeita uuden IEC 61499 -standardin mukaisella suunnittelulla. Näemme, että standardin mahdollistama valmistajariippumattomuus ja ohjelmistokeskeisyys lisää kaivattua muuntojoustavuutta erilaisiin tilanteisiin ja muokattavuutta toimi

Suomalaiset taklasivat vuodenvaihteen sähkölaskuja aktiivisesti älykotien avulla6.2.2024 10:37:11 EET | Tiedote

Wiser-älykotituotteilla suoritettiin joulu- ja tammikuun aikana yhteensä 18 miljoonaa toimintoa Suomessa. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna toimintojen määrä on kahdeksankertaistunut. Vastaavana aikana kotikohtaisten suoritettujen toimintojen määrä keskimäärin nelinkertaistui vuodentakaiseen verrattuna Talven suurimmat hittituotteet ovat olleet älykkäät termostaatit ja pistorasiat. Lisäksi lämpötila- ja kosteustunnistimien myynti on kasvanut. Tänäkin talvena puhuttanut sähkön hinnan vaihtelu yhdessä kylmän talven kanssa ovat saaneet suomalaiset käyttämään älyään talvesta selviämiseen. Wiser-älykotijärjestelmän käyttömäärät ovat kasvaneetkin vuoden takaisesta huimasti, mikä osaltaan kertoo siitä, että äly on tullut olennaiseksi osaksi kotien energianhallintaa. – Pohjolan kylmät ja vaativat olot ovat älykotivalmistajille haastavia. Markkina-alue itsessään on pieni, mutta laitteilta ja ratkaisuilta vaaditaan täällä erinomaista toimivuutta, turvallisuutta ja luotettavuutta. Wiser-ä

Uudet SpaceLogic KNX -tuotteet sitovat talotekniikan ja älyratkaisut yhdeksi kokonaisuudeksi5.2.2024 15:44:36 EET | Tiedote

Schneider Electricin uudet SpaceLogic KNX -tuotteet ovat älykkäitä apuvälineitä kiinteistöjen hallintaan. Uutuustuotteet, eli SpaceLogic KNX Hybrid -moduuli, SpaceLogic KNX 4” Touch Unit -kosketusnäyttö ja SpaceLogic KNX Touch IP 7” -kosketusnäyttö soveltuvat sekä asuin- että liikerakennuksiin. Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on tuonut markkinoille kolme uutuustuotetta SpaceLogic KNX -sarjaansa. Uudet tuotteet ovat kaksi eri toiminnoilla varustettua KNX-kosketusnäyttöä ja hybridimoduuli, jonka avulla langattomat Wiser-tuotteet saadaan lisättyä osaksi KNX-järjestelmää. Schneider Electricin tuotepäällikön Ilkka Ahon mukaan SpaceLogic KNX -tuoteperheen uutuustuotteet parantavat KNX-järjestelmän käytettävyyttä ja tuovat uusia ominaisuuksia langattomuuden myötä. – SpaceLogic-hybridimoduuli ja -kosketuspaneelit tuovat toivottuja ominaisuuksia joustavien, energiatehokkaiden ja älykkäiden kiinteistöratkaisujen markkinoille. Langattoman Wiserin ja KN

Schneider Electric esittelee älykkään sähkönkäytön mahdollisuuksia Jyväskylän Sähkömessuilla 7.–9.2.5.2.2024 09:57:19 EET | Tiedote

Schneider Electric on mukana Sähkö Valo Tele Av -messuilla Jyväskylän Paviljongissa 7.−9.2.2024. Schneider Electricin messuosastolla C-316 esitellään laajasti asiantuntemusta sähkötekniikan eri osa-alueilla. Tarjolla on ratkaisuja aina asennuskalusteista sähkönjakelun hallintaan. Schneiderin eri tuoteryhmien asiantuntijoita voi tulla tapaamaan messuosastolle. Asiantuntijalta voi myös varata ajan sähköisen lomakkeen kautta. Energian hinnankorotukset luovat lisäpaineita sähkönsäästöön sekä energiankäytön tehostamiseen kodeissa ja muissa kiinteistöissä. Tehokkuuden ja optimoinnin vaateet osuvat myös sähkönjakelulaitteistoihin ja -infraan. Schneider Electricillä on erilaisia ratkaisuja uusiin ja vanhoihin kiinteistöihin Sähkö Valo Tele Av -messuilla Jyväskylän Paviljongissa 7.−9.2.2024. Kyseessä ovat Pohjoismaiden suurimmat sähköalan messut. Schneider Electricin osastolla C-316 on tarjolla monipuolisesti sähkötekniikan tuotteita aina asennuskalusteista sähkönjakelun hallintaan, sähkönsääst

Schneider Electric esittelee kodin älykkäitä ratkaisuja Rakenna & Remontoi -messuilla Vantaalla 26.–28.1.202417.1.2024 14:13:44 EET | Tiedote

Perinteiset Rakenna & Remontoi -messut järjestetään Vantaan Myyrmäki-hallissa 26.–28.1.2024. Messut ovat auki perjantaina klo 12–18 ja lauantaina sekä sunnuntaina klo 10–17. Schneider Electricin messuosastolta B33 saat vinkkejä ja inspiraatiota asumiseen, remontointiin ja sisustamiseen. Esittelyssä on muun muassa sähköautonlataukseen ja paloturvallisuuteen liittyviä ratkaisuja, arkea helpottavat Wiser-älykotiratkaisut sekä laadukkaat sähkökalusteet, kuten pyöreä Renova-sähkökalustesarja ja merimuovista valmistetut ELKO-kalusteet. LIVE-podcast: Miten 2020-luvun älykoti voi säästää energiaa, euroja ja hermoja? Lauantaina 27.1. klo 12.00–12.30 pääset seuraamaan messujen ohjelmalavalla Raksaa & Fiksaa -live-podcastia, jossa somevaikuttaja Nata Salmela ja Schneider Electricin kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa keskustelevat älykodeista, energian säästämisestä ja sähkön roolista kodissa. Ohjelma on täynnä hyödyllisiä vinkkejä niin uuden talon rakentajille kuin remontin suunnittelijoi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye