Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry

AKT jatkaa lakkoja, kyse on heikennyksistä, jotka muuttavat jokaisen suomalaisen työelämän nykyisiltä ja tulevilta sukupolvilta

Jaa

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ahtaajat ja osa muita satamiin liittyviä työntekijäryhmiä jatkaa poliittisia lakkoja 25.3.-1.4. Lakko sulkee satamien tavaraliikenteen, henkilöliikenne toimii normaalisti. Lakkoa jatketaan, koska hallituksen linja on työntekijöille vahingollinen.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT pahoittelee lakoista aiheutunutta vaivaa ja harmia. Kuitenkin harmi on hyvin pientä suhteessa siihen, mitä on tulossa hallituksen puolelta. AKT puolustaa työntekijöiden asemaa, koska hallituksen tahto on tehdä työsuhteista epävarmempia ja lyhyempiä. Paikallisen sopimisen laajentaminen johtaa työehtojen polkemiseen. Taustalla näkyy elinkeinoelämän tavoite murtaa yleissitovuus eli luoda halpatyömarkkinat. Muutosten ei voi antaa mennä läpi ilman taistelua.

-    AKT vastustaa hallitusohjelman toimia, joilla heikennetään laajasti työntekijöiden oikeuksia työelämässä ja yhteiskunnassa. Suomeen tehdään nyt kahdet työmarkkinat. Kaikki ne oikeudet ja se hyvinvointi, jonka työntekijät nyt menettävät, mitään niistä ei saada takaisin, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko sanoo.

AKT:n ilmoittama työtaistelu koskee Viking Linen rahdinkäsittelytehtäviä Helsingin ja Turun satamissa. Työnseisaus jatkuu maanantaina 25.3.2024 klo 06.00 ja päättyy maanantaina 1.4. 2024 klo 06.00 ja koskee vetomestarinkuljettajia, liikenteenohjaajia ja rekkaselvittäjiä.

Toiseksi työtaistelu koskee AKT:n säiliöauto- ja öljytuotealalla Neste Oyj:n varastojen operaattoreita. Työnseisauksen aikana ei tehdä maanantaista 25.3.2024 klo 06.00 maanantaihin 1.4..2024 klo 06.00 välisenä aikana alkavia työvuoroja.  

Kolmanneksi työtaistelu koskee ahtausalan työtehtäviä alihankintatöineen AKT:n ilmoittamissa yrityksissä. Ahtausalalla työnseisaus alkaa maanantaina 25.3.2024 klo 06.00 ja päättyy maanantaina 1.4. 2024 klo 06.00.

Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. Myös huoltovarmuus turvataan.

Lakon piirissä olevat yritykset on listattu AKT:n nettisivuilla. Nettisivuille  akt.fi päivitetään uudet tiedot.

Yhteyshenkilöt

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on n. 45 000 jäsenen ammattiliitto ja vahva edunvalvoja. Liiton jäsenet työskentelevät autoliikenne-, ahtaus-, säiliöauto- ja öljytuote-, matkailu-, huolinta- ja liikenneopetusaloilla sekä huoltokorjaamoissa, terminaaleissa ja lentokoneiden matkustamoissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye