Hartela

Hartela rakentaa TA:lle kerrostalon Tampereen Hervantaan

Jaa

Hartela on sopinut asumisoikeuskohteen toteuttamisesta TA-Asumisoikeus Oy:lle. 32 asunnon kerrostalo nousee niin sanotulle Hervannan pohjoisakselin alueelle osoitteeseen Aasianpiha 3.

KVR-urakkana toteutettavan hankkeen rakennustyöt ovat juuri lähteneet käyntiin, ja kohde valmistuu kesäkuussa 2025. Rakennukseen tulee kuusi maanpäällistä kerrosta sekä maanalainen kellarikerros ja pysäköintihalli, joka tulee palvelemaan koko pohjoisakselin pysäköintitarpeita. Asuntokoot vaihtelevat kaksioista neliöihin, ja rakennuksen asuinpinta-ala tulee olemaan 2264 m2.

”On hienoa päästä jatkamaan Hervannan uuden alueen rakentamista. Alueelle kehittyy upea ja monipuolinen asuinalue ratikkareitin varrelle, tarjoten helpon pääsyn Hervannan laajaan palvelutarjontaan, luontoon sekä työ- ja opiskelupaikkoihin. Alueen ensimmäinen talo on juuri valmistunut ja seuraavat ovat suunnittelupöydällä jo hyvin pitkällä. TA:n asumisoikeusasunnot täydentävät hienosti aluetta, ja on mahtavaa päästä toteuttamaan hanketta tutun kumppanin kanssa.”, sanoo Hartela Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Marttila.

”Olen iloinen, että pitkään jatkunut yhteistyömme Hartelan kanssa saa jatkoa Aasianpiha 3 rakennushankeen käynnistyttyä. Kohde täyttää erinomaisesti yhtiömme tavoitteet tarjota kohtuuhintaista asumista hyvällä sijainnilla kulkuyhteyksien, palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Kohteeseemme on tulossa monipuolinen valikoima asumisoikeusasuntoja 51 m2 kaksiosta 83,5 m2 saunallisiin neliöihin. Kohteen markkinointi käynnistyy kevään 2024 aikana. Lisätietoa kohteesta saa markkinoinnin käynnistyessä osoitteesta Ta.fi.”, kertoo aluejohtaja Mika Pekkala TA:lta.

Talon julkisivuun tullaan toteuttamaan metallinen sanataideteos, joka perustuu Seppo Jokisen Komisario Koskinen -kirjan teksteihin. Teoksen toteuttavat kirjailija Karoliina Suoniemi sekä katutaiteilijat Hennakirsikka Halme ja Maikki Rantala.

Hervannan pohjoisakseli on alue Insinöörinkadun ja Hervannan valtaväylän välissä, ja Hartela tulee rakentamaan sen kolmeen kortteliin kaikkiaan 13 asuntokohdetta. Nyt liikkeelle lähteneestä asumisoikeuskohteesta tulee alueen toinen asuinrakennus. Pohjoisakselille on suunniteltu niin omistusasuntoja, ARA-kohteita kuin vapaarahoitteisia vuokratalojakin.

Kuva: BST-arkkitehdit

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää noin 460 rakentamisen ammattilaista. Olemme rakentaneet koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa. Perheyhtiö Hartela kuuluu suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin, ja meillä on Avainlippu-tunnus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hartela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye