Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Byggande av Skarpängsvägen i Närpes

Dela

NTM-centralen och Sundström Ab Oy har undertecknat ett entreprenadavtal som gäller byggandet av en ny landsvägsförbindelse mellan landsväg 673 (Närpesvägen) och landsväg 6761 (Kristinestadsvägen). Utöver byggandet av en ny landsvägssträcka på cirka 1,3 km omfattar planen byggandet av en underfartsbro i Finby och nya gång- och cykelleder. Dessutom ingår i entreprenaden byggandet av cirkulationsplatser som ansluter till Närpesvägen och Kristinestadsvägen. Projektet finansieras av NTM-centralen, Närpes stad och Traficom. Byggprojektets totala kostnad är cirka 3,8 miljoner euro. 

Trafikskylt
Utöver byggandet av en ny landsvägssträcka på cirka 1,3 km omfattar planen byggandet av en underfartsbro i Finby och nya gång- och cykelleder. Dessutom ingår i entreprenaden byggandet av cirkulationsplatser som ansluter till Närpesvägen och Kristinestadsvägen. Illustrationsbild.

Byggarbetet inleds vecka 14. Entreprenören kommer att utföra fastighetssyner på fastigheterna inom projektets verkningsområde innan arbetet inleds. Under byggtiden kommer man att utföra flygfotografering med drönare på projektområdet. 

Vägarbetet kommer tidvis att orsaka vissa störningar i trafiken på landsvägarna 673 och 6761, och hastighetsbegränsningarna måste tillfälligt sänkas. När arbetena inleds stängs Nybrovägen delvis och fordonstrafiken samt gång- och cykeltrafiken leds till ersättande leder under arbetet. Den huvudsakliga hastighetsbegränsningen under byggtiden på Närpesvägen och Kristinestadsvägen är 40 km/h. 

Entreprenaden färdigställs i slutet av september 2025. 

Nyckelord

Kontakter

Beställare: 
NTM-centralen, projektchef Teppo Leppäaho, puh. 050 350 9897, teppo.leppaaho@ely-keskus.fi

Finansiärer:
Närpes stad, vägmästare Stig-Erik Ingves, tfn 040 036 8206. stig-erik.ingves@narpes.fi

Entreprenör: 
Sundström Ab Oy, arbetschef William Sundström, puh. 040 838 5241, william.sundstrom@sundstroms.fi, ansvarig arbetsledare Cajsa Storbjörk, puh. 040 187 1900. cajsa.storbjork@sundstroms.fi

Dokument

Om oss

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500
http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Andra språk

Följ Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

PohjaNeva-projektet aktiverar återställande av torvutvinningsområden (landskapen i Österbotten)15.4.2024 13:53:06 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Södra Österbotten har startat upp PohjaNeva-projektet i syfte att sätta fart på återställande åtgärder i de österbottniska landskapen inom ramen för Fonden för rättvis omställning (FRO). Med hjälp av FRO-finansiering syftar projektet till att aktivera återställande av torvutvinningsområden och restaurering av vattendrag som belastas av torvutvinning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye