Skarpängsvägenin tien rakentaminen Närpiössä

Jaa

ELY-keskus ja Sundström Ab Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen uuden maantieyhteyden rakentamisesta maanteiden numero 673 (Närpiöntie) ja numero 6761 (Kristiinankaupungintie) välille. Suunnitelma kattaa uuden noin 1,3 kilometrin pituisen maantieosuuden rakentamisen lisäksi Finbyn alikulkusillan ja uusien jalankulku- ja pyöräilyväylien rakentamisen. Lisäksi urakassa rakennetaan kiertoliittymät sekä Närpiöntielle että Kristiinankaupungintielle. Hankkeen rahoittajina ovat ELY-keskus, Närpiön kaupunki ja Traficom. Hankkeen rakentamisen kokonaiskustannus on noin 3,8 miljoonaa euroa. 

liikennemerkki
Suunnitelma kattaa uuden noin 1,3 kilometrin pituisen maantieosuuden rakentamisen lisäksi Finbyn alikulkusillan ja uusien jalankulku- ja pyöräilyväylien rakentamisen. Kuva: kuvituskuva.

Rakennustyöt aloitetaan viikolla 14. Urakoitsija tekee hankkeen vaikutusalueen kiinteistöillä kiinteistökatselmuksia ennen töiden aloittamista. Rakennustöiden aikana hankealueella tehdään myös drone-ilmakuvauksia. 

Tietyö tulee ajoittain aiheuttamaan jonkin verran häiriötä maanteiden 673 ja 6761 liikenteelle ja nopeusrajoituksia joudutaan tilapäisesti alentamaan. Töiden alkaessa Nybrontie suljetaan osittain ja ajoneuvoliikenne sekä jalankulku- ja pyöräilyliikenne ohjataan työnaikaisille korvaaville väylille. Työmaan aikainen pääasiallinen nopeusrajoitus Närpiön- ja Kristiinankaupungintiellä on 40 km/h. 

Urakka on valmis syyskuun 2025 loppuun mennessä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaaja: 
ELY-keskus, Projektipäällikkö Teppo Leppäaho, puh. 050 350 9897, teppo.leppaaho@ely-keskus.fi

Rahoittajat:
Närpiön kaupunki, Tiemestari Stig-Erik Ingves, puh. 040 036 8206. stig-erik.ingves@narpes.fi

Urakoitsija: 
Sundström Ab Oy, Työpäällikkö William Sundström, puh. 040 838 5241, william.sundstrom@sundstroms.fi, vastaava työnjohtaja Cajsa Storbjörk, puh. 040 187 1900, cajsa.storbjork@sundstroms.fi

Liitteet

Tietoa julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500
http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

PohjaNeva-projektet aktiverar återställande av torvutvinningsområden (landskapen i Österbotten)15.4.2024 13:53:06 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Södra Österbotten har startat upp PohjaNeva-projektet i syfte att sätta fart på återställande åtgärder i de österbottniska landskapen inom ramen för Fonden för rättvis omställning (FRO). Med hjälp av FRO-finansiering syftar projektet till att aktivera återställande av torvutvinningsområden och restaurering av vattendrag som belastas av torvutvinning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye