Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunginkirjasto mukana valtakunnallisessa E-kirjastossa

Jaa

Vaasalaiset pääsevät käyttämään kuntien yhteistä E-kirjastoa 23.4.2024 lähtien. E-kirjastossa on monipuolinen valikoima sähköisiä kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä digitaalisina näköisversioina, ja sitä käytetään aluksi mobiilisovelluksella.

E-kirjastoa pääsee käyttämään siihen liittyneiden kuntien asukkaat. Sopimuksen Vaasan liittämisestä valtakunnalliseen E-kirjastoon hyväksyi Vaasan kulttuuri- ja liikuntalautakunta.

Uudistuksen myötä kaikki aineistot löytyvät yhdeltä tekniseltä alustalta. Laajasta e-aineistokokoelmasta voi helpommin lukea sähköisiä kirjoja, kuunnella äänikirjoja ja lukea lehtien digitaalisia näköisversioita.

Kuntien yhteistä E-kirjastoa käytetään aluksi mobiilisovelluksella. Myöhemmin on tulossa verkkosivu. Palvelu otetaan käyttöön mukaan liittyvien kuntien ja Kansalliskirjaston kanssa 23.4.2024 lähtien. Samassa yhteydessä Vaasan kaupunginkirjasto poistaa päällekkäisiä e-palveluita kirjaston palveluista, mutta säilyttää Biblio-palvelun toistaiseksi rinnalla.

E-kirjasto on alun perin ollut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, joka vuoden 2024 alussa vakiintui osaksi Kansalliskirjaston toimintaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuuri- ja kirjastotoimen johtaja Sanna Bondas puh. 040 139 4048, sanna.bondas@vaasa.fi

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye