Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stadsbibliotek med i det riksomfattande E-biblioteket

Dela

Vasaborna får från och med 23.4.2024 använda kommunernas gemensamma E-bibliotek. I E-biblioteket finns ett mångsidigt urval av elektroniska böcker, ljudböcker och tidningar som digitala nätupplagor, och det används till en början med en mobilapp.

E-biblioteket får användas av invånarna i de kommuner som anslutit sig till det. Avtalet om att Vasa ansluter sig till det riksomfattande E-biblioteket godkändes av Vasas kultur- och idrottsnämnd.

I och med reformen finns allt material på en teknisk plattform. I den omfattande elektroniska materialsamlingen kan man lättare läsa elektroniska böcker, lyssna på ljudböcker och läsa tidningarnas digitala nätupplagor.

Kommunernas gemensamma E-bibliotek används till en början med en mobilapp. Senare kommer också en nätsida. Tjänsten tas i bruk 23.4.2024 med Nationalbiblioteket och de kommuner som ansluter sig till den. I samband med detta upphör Vasa stadsbibliotek med överlappande e-tjänster bland bibliotekets tjänster, men håller tills vidare kvar Biblio-tjänsten.

E-biblioteket var ursprungligen ett projekt som finansierades av Undervisnings- och kulturministeriet, och från ingången av år 2024 etablerades det som en del av Nationalbibliotekets verksamhet.

Nyckelord

Kontakter

Kultur- och biblioteksdirektör Sanna Bondas, tfn 040 139 4048, sanna.bondas@vasa.fi

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ett träd för alla Vasabor – kom med i planteringstalkot!18.4.2024 13:17:37 EEST | Tiedote

Det kommer att planteras 70 000 nya träd i Vasa under de kommande åren. Målet för projektet Ett träd för alla Vasabor är att jämna ut koldioxidutsläppen från byggprojekt och kompensera för att det avlägsnas träd, stödja Vasas mål om klimatneutralitet samt att fira att stadens befolkning ökar och når upp till ett nytt tiotusental. Även invånare, sammanslutningar och företag bjuds in att delta i ett planteringstalko.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye