Espoon kaupunki - Esbo stad

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on päättynyt

Jaa

Espoon kaupungin lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen sekä tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen haettiin vilkkaasti kevään 2024 yhteishaussa. Kotikunnan vastuuna on varmistaa jokaiselle perusopetuksen päättävälle nuorelle opiskelupaikka.

Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin oli tänä keväänä ensisijaisia hakijoita yhteensä 2615. Viime vuonna hakijoita oli 2353. Ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli 1,23 (vuonna 2023 vastaava luku oli 1,11).

Suomenkielisten lukioiden aloituspaikkoja varattiin 66,3 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta. Espoon kaupungin suomenkielisten lukioiden aloituspaikkamäärää nostettiin viime vuodesta 39 aloituspaikalla. Aloituspaikkoja on lukuvuodelle 2024-2025 Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa 2123 ja Kauniaisissa 134.

Leppävaaran lukion (+60 % ensisijaisia hakijoita) ja Espoonlahden lukion (+38,5 % ensisijaisia hakijoita) hakijamäärät nousivat eniten viime vuoteen verrattuna. Yleislukiokoulutuksen lisäksi hakijoita kiinnostivat Espoon lukioiden painotukset, linjat ja erityistehtävät.

Kymmenen suomenkielisen lukion lisäksi Espoon kaupungilla on ruotsinkielinen Mattlidens gymnasium, jossa on 225 aloituspaikkaa. Myös Mattlidens gymnasiumin IB-linja kiinnosti hakijoita. Mattlidens gymnasiumin aloituspaikkoja varattiin 63 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta.

Espoon lukioiden opiskelijamäärä on kasvanut usean vuoden ajan ja hakijamäärät eri lukioihin vaihtelevat vuosittain. Vuonna 2023 matalin sisäänpääsykeskiarvo oli 7,45. Päästäkseen Espoon lukioihin opiskelijan lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,00. Lopulliset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain hakijamäärän mukaan ja selviävät vasta tulosten julkistamisen yhteydessä aikaisintaan 13.6.2024.

Omniaan haki yhteishaussa 3841 hakijaa

Liiketoiminnan, tieto- ja viestintätekniikan ja sähkö- ja automaatioalan perustutkinnot kiinnostivat eniten tänä vuonna Omniaan yhteishaussa hakeneita. Myös tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen oli paljon hakijoita.

Omnian ammatillisiin perustutkintoihin ja tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen haki perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa tänä keväänä 1308 ensisijaista hakijaa ja yhteensä hakijoita oli 3841. Omniaan tehtiin yhteensä 7507 hakua.

Määrällisesti eniten hakijoita oli liiketoiminnan, tieto- ja viestintätekniikan, sähkö- ja automaatioalan perustutkintoihin. Suhteessa aloituspaikkoihin haettiin eniten media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon kuvallisen ilmaisun osaamisalalle, laboratorioalan perustutkintoon sekä media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalle.

Omnian ammattilukioon ei ole erillistä hakua. Kaikki yhteishaussa valitut opiskelijat voivat ilmoittautua lukio-opintoihin.

Tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen tehtiin yhteishaussa yhteensä 1260 hakua. Ensisijaisia hakijoita oli 81.

Ammatilliseen koulutukseen on mahdollista hakea ympäri vuoden ja noin puolet ammatillista opiskelijoista hakeekin Omniaan jatkuvassa haussa.

Englanninkielisiin perustutkintoihin 1945 hakua

Samaan aikaan yhteishaun kanssa järjestettiin haku englanninkielisiin ammatillisiin perustutkintoihin, joihin tehtiin yhteensä 1945 hakua. Määrällisesti eniten hakijoita oli englanninkieliseen ravintola- ja cateringalan perustutkintoon, yhteensä 567. Eniten hakemuksia suhteessa aloituspaikkoihin oli englanninkieliseen tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon.

Perusopetuksen jälkeisen yhteishaun tulokset julkaistaan 13.6.2024.

Yhteishaun ja muiden kevään hakujen tulokset julkistetaan valtakunnallisen aikataulun mukaan aikaisintaan 13.6.2024.

Sivustolle Tietoa yhteishaustaon koottu tietoa opiskelupaikan vastaanottamisesta sekä ohjeet, miten toimit, jos jäit ilman opiskelupaikkaa.

Tiesithän, että oppivelvollisuus jatkuu nykyisin 18 ikävuoteen saakka tai siihen asti, kunnes nuori on suorittanut toisen asteen koulutuksen? Lisätietoja oppivelvollisuudesta.

Lisätietoa löydät osoitteista

Avainsanat

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Kiviruukista kiertotalouden keskittymä12.4.2024 10:39:42 EEST | Tiedote

Kiviruukista kiertotalouden keskittymä on Espoon kaupungin kestävän kehityksen alueellinen kärkihanke, jolla Kiviruukin alueelle kehitetään kiertotalouden innovaatioiden, liiketoiminnan ja osaamisen keskittymää. Espoon tavoitteena on yhteistyötä lujittamalla vahvistaa Suomen asemaa maailmanluokan puhtaan teknologian osaamiskeskittymänä, johon sekä kotimaiset että ulkomaiset toimijat haluavat investoida. Länsimetron päädyssä sijaitseva Kiviruukki vahvistaa Espoon veto-, pito- ja elinvoimaa tarjoamalla kiertotalouden toimijoille erinomaisen kasvualustan, jossa kestävän tulevaisuuden tutkimus, työpaikat ja oppiminen ovat kiinteä osa arkea.

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 10.4.202410.4.2024 19:36:06 EEST | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta merkitsi tiedoksi Espoon kaupungin toiminnallisen päiväkotisuunnitteluohjeen sekä suomenkielisen varhaiskasvatuksen toimintakertomuksen vuodelta 2023. Lautakunta antoi lausunnot valtuustoaloitteeseen lasten ja nuorten sähkötupakoinnin kitkemiseksi sekä valtuutettu Ira Hietanen-Tanskasen ja 34 muun valtuutetun 29.1.2024 jättämään valtuustokysymykseen liikuntavammaisten koululaisten yhdenvertaisuuden toteutumisesta. Lautakunta myös päätti varhaiskasvatuksen starttiraha-avustusperiaatteista, jotka tulevat voimaan 1.6.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye