Tampere-talo Oy

Mediakutsu: Taru Sormusten herrasta -lukuharjoitus ja pressiaamiainen 3.4. klo 10.30 alkaen

Jaa

Nyt se alkaa! Tervetuloa keskiviikkona 3.4. Tampereen Teatterin päänäyttämölle J. R. R. Tolkienin Taru Sormusten herrasta™ -suurtuotannon ensimmäiseen harjoitukseen eli lukuharjoitukseen.

J. R. R. Tolkienin rakastettu Taru Sormusten herrasta™ saa ensi-iltansa Tampere-talossa 23. elokuuta 2024. Kuva: Saara Salmi
J. R. R. Tolkienin rakastettu Taru Sormusten herrasta™ saa ensi-iltansa Tampere-talossa 23. elokuuta 2024. Kuva: Saara Salmi

Aloitamme aamiaisella klo 10.30 alakahviossa, josta siirrymme katsomoon klo 11.00 alkaviin harjoituksiin. Paikalla harjoituksissa on näyttelijöiden lisäksi koko taiteellinen suunnitteluryhmä sekä teatterin tekninen henkilöstö.

Median edustajilla on mahdollisuus seurata harjoituksia niin pitkään tai lyhyesti kuin omaan aikatauluun sopii. Harjoitukset päättyvät klo 15.00. Aamiaisella ja tauoilla on mahdollisuus haastatella tekijöitä.

Näytelmää harjoitellaan toukokuun lopulle harjoitustiloissa ympäri kaupunkia. Syksyn harjoituskausi Tampere-talossa käynnistyy elokuun alussa. Suurtuotanto Taru Sormusten herrasta™ saa ensi-iltansa 23.8. Tampere-talon Isossa salissa.

Lämpimästi tervetuloa!

Mikko Kanninen
ohjaaja, teatterinjohtaja

Ilmoittautumiset 2.4.2024 mennessä:
https://www.lyyti.fi/questions/27ba7eb757

Taru Sormusten herrasta™ perustuu J. R. R. Tolkienin teokseen The Lord of the Rings™, jonka oikeudet on lisensoinut Middle-earth Enterprises. Teoksen esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner. 

Taiteellinen työryhmä

Alkuperäisteos J. R. R. Tolkien  
Suomennos ja näytelmän hahmojen nimet Kersti Juva  
Sovitus Sami Keski-Vähälä  
Ohjaus Mikko Kanninen  
Sävellys Tuomas Kantelinen 
Musiikin toteutus Tampere Filharmonia 
Kapellimestari Jonas Rannila 
Lavastussuunnittelu Marjatta Kuivasto  
Pukusuunnittelu Pirjo Liiri-Majava  
Kampausten ja maskien suunnittelu Jonna Lindström  
Valo- ja videosuunnittelu Joonas Tikkanen  
Äänisuunnittelu Hannu Hauta-aho  
Sirkuskoreografi Taina Kopra  
Stuntkoordinaattori Jouni Kivimäki  
Apulaisohjaaja Jaakko Lenni-Taattola  
Tuottajat Mari Posti, Aili Viitanen, Suvi Leinonen 

Rooleissa

Frodo Ella Mettänen 
Aragorn Antti Reini 
Gandalf Ville Majamaa 
Klonkku, portinvartija Risto Korhonen 
Saruman, Boromir Tommi Raitolehto 
Legolas Lasse Viitamäki 
Sam Antti Tiensuu 
Pippin Annuska Hannula 
Merri Elisa Piispanen 
Bilbo Reppuli, Shagrat Eeva Hakulinen 
Faramir, Voivalvatti, Haldir Ville Mikkonen 
Arwen, Gorbag Henna Tanskanen 
Elrond, Denethor, Kärmekieli Arttu Ratinen 
Galadriel, Sauronin suu Arttu Soilumo 
Gimli Elina Rintala 
Puuparta (ääni) Esko Roine 
Örkkejä, enttejä, haltioita, nazgûleita, juhlavieraita (Sorin Sirkus) Iitu Kivimäki, Sampo Suihkonen, Saana Leppänen, Heikki Järvinen, Aleksi Niittyvuopio 

The Lord of the Rings™ and the characters, items, events, and places therein are trademarks of Middle-earth Enterprises, LLC used under license by Tampere Theatre and Tampere Hall. All rights reserved. Represented by Nordic Drama Corner. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

J. R. R. Tolkienin rakastettu Taru Sormusten herrasta™ saa ensi-iltansa Tampere-talossa 23. elokuuta 2024. Kuva: Saara Salmi
J. R. R. Tolkienin rakastettu Taru Sormusten herrasta™ saa ensi-iltansa Tampere-talossa 23. elokuuta 2024. Kuva: Saara Salmi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2022 Tampere-talon liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, palvelemme 675 000 tyytyväistä kävijää ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas, ja työntekijöitä on 52. Hallituksen puheenjohtaja on Kristiina Michelsson.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Arppa, Kaseva ja Tampereen Kirjafestarit – Tampere-talo julkaisi uutta ohjelmaa loppuvuoteen18.4.2024 07:45:00 EEST | Tiedote

Kaksipäiväinen Tampereen Kirjafestarit valtaa Tampere-talon tutulla paikallaan marras-joulukuun vaihteessa 30.11.–1.12.2024. Pirkanmaan suurin kirjallisuuden ja kulttuurin juhla kokoaa saman katon alle vuoden kiinnostavimmat kirjailijat ja kirjallisuuden ystävät. Syksyn konserttitarjontaan on lisätty Arpan, Pete Parkkosen ja Olli Halosen intiimit Pienen salin keikat. Nostalgian nälkäisille on luvassa menneiden vuosikymmenten parhaita suomihittejä, kun Ison salin lavalle nousevat Kaseva ja Leavings-Orkesteri. Tapahtumien liput ovat nyt myynnissä.

Tampere-talo valitsi vastuullisemmin – edelläkävijä vahvistaa Tampereen asemaa tapahtumapääkaupunkina11.4.2024 09:04:00 EEST | Tiedote

Ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo, on ylpeä saavutuksestaan Valitse vastuullisemmin -merkin suhteen. Tampere-talo on ensimmäinen suomalainen tapahtumatila, joka on onnistunut täyttämään kaikki 22 tapahtumatiloille asetettua vastuullisuuskriteeriä. Tieto ilmenee tarkastelemalla MyHelsingin ja Visit Tampereen Valitse vastuullisemmin –palveluita. Saavutus vahvistaa Tampere-talon asemaa kestävän kehityksen pioneeriorganisaationa tapahtuma-alalla Suomessa, samalla kun se sitoutuu kestävään tulevaisuuteen.

Wizards, dragons, and Rings of Power – Tampere Hall to showcase top fantasy artist John Howe’s first Finnish art exhibition in the summer9.4.2024 09:52:16 EEST | Tiedote

Internationally acclaimed fantasy artist John Howe's artwork will be showcased for the first time in Finland in a comprehensive solo art exhibition. Especially known for his artwork portraying J.R.R. Tolkien's fantasy worlds, Howe's art exhibition will be open at Tampere Hall from July 6th to August 18th, 2024. The exhibition will feature over 250 original artworks spanning the artist's extensive career. Tickets for the exhibition are now on sale.

J.R.R. Tolkienin maailma tulee Tampere-taloon – fantasiataiteilija John Howen taidetta ensimmäistä kertaa Suomessa9.4.2024 09:51:18 EEST | Tiedote

Fantasiataiteen pioneerin, John Howen ensimmäinen taidenäyttely Suomessa nähdään Tampere-talossa 6.7.–18.8.2024. Howe on noussut kansainväliseen suosioon Tolkienin klassikkoteosten kuvittajana sekä teoksiin pohjautuvien elokuvien visuaalisuuden rakentajana yhdessä Peter Jacksonin kanssa. Howe tunnetaan lisäksi suurena Suomen ja Kalevalan ystävänä. Näyttelyssä nähdään yli 250 alkuperäistaideteosta taiteilijan mittavan elämäntyön varrelta. Näyttelyn liput ovat nyt myynnissä.

Santtu-Matias Rouvali ja Lontoon Philharmonia-orkesteri tekevät kaivatun paluun Tampereelle lokakuussa8.4.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Lontoon Philharmonia-orkesteri ja ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali konsertoivat Tampere-talossa keskiviikkona 16.10.2024. Orkesterin solistina loistaa maailman konserttilavoilta tuttu viulisti Nemanja Radulović. Ohjelma sisältää Hatšaturjanin viulukonserton ja Sibeliuksen kolmannen sinfonian. Viimeksi orkesteri esiintyi Tampereella loppuunmyydylle Ison salin yleisölle toukokuussa 2022. Liput ovat nyt myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye