Koulutuskuntayhtymä OSAO

OSAOon yhteishaussa 1956 hakijaa

Jaa

Yhteishaku toisen asteen koulutukseen on päättynyt. OSAOon haki yhteishaussa 1956 ensisijaista hakijaa.

henkilö tekee sähkökaapin asennusta kypärä päässä.
Sähkö- ja automaatioala oli yksi yhteishaun suosituimmista koulutuksista. Jouni Ylisuutari

OSAOon oli suunnilleen yhtä paljon ensisijaisia hakijoita kuin on aloituspaikkoja. Määrällisesti eniten hakijoita oli liiketoiminnan, sähkö- ja automaatioalan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkintoihin.

”Oppivelvollisuuden ikäraja on 18 vuotta, ja kaikki peruskoulun päättävät nuoret tulevat saamaan opiskelupaikan. Sen suhteen voi olla turvallisin mielin. Tosin jos on hakenut hyvin suosittuun koulutukseen, opiskelupaikka ei välttämättä irtoa ykköstoiveena olleesta tutkinnosta tai oppilaitoksesta”, kertoo kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi.

Osaan tutkinnoista järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe kevään aikana. Opiskelijavalinnan tulokset julkistetaan aikaisintaan 13.6., ja koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 27.6.

Yhteishaku on peruskoulun päättöluokkalaisten hakuväylä toisen asteen opintoihin. Yhteishaussa voivat hakea myös muut sellaiset henkilöt, joilla ei ole perusasteen jälkeistä tutkintoa suoritettuna. Ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua ympäri vuoden jatkuvan haun kautta.

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Koulutuskuntayhtymän konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAO toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

henkilö tekee sähkökaapin asennusta kypärä päässä.
Sähkö- ja automaatioala oli yksi yhteishaun suosituimmista koulutuksista.
Lataa

Linkit

Koulutuskuntayhtymä OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Koulutuskuntayhtymän konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAO toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla.

Koulutuskuntayhtymä OSAOn kirjoitusasu

Nimet Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk ja Oulun seudun ammattiopisto poistuivat käytöstä 1.1.2020. Nykyinen virallinen nimi on Koulutuskuntayhtymä OSAO (y-tunnus 0992445-3).

Koulutuskuntayhtymä OSAOsta käytetään yleisimmin lyhyttä nimeä OSAO. OSAO on erisnimi, joka kirjoitetaan suuraakkosin. OSAOon ei lisätä taivutettaessa kaksoispistettä. Kirjoitetaan siis esim. OSAOn, OSAOssa, OSAOsta, OSAOon.

OSAOn yksiköt
OSAO Haukiputaan yksikkö
OSAO Kaukovainion yksikkö, tekniikka
OSAO Kaukovainion yksikkö, palvelut
OSAO Kempeleen-Limingan yksikkö
OSAO Kontinkankaan yksikkö
OSAO Muhoksen yksikkö
OSAO Pudasjärven yksikkö
OSAO Taivalkosken yksikkö

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Koulutuskuntayhtymä OSAO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye