SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Vesivastuullisuus keskeinen osa luontotyötä – S-ryhmä tukee John Nurmisen Säätiötä

Jaa

S-ryhmä tukee John Nurmisen Säätiötä ja sen meriympäristöhankkeita, joissa muun muassa vähennetään maalta mereen päätyvää ravinnekuormitusta ja torjutaan rehevöitymistä ja muita mereen kohdistuvia ympäristöriskejä.

John Nurmisen Säätiön meriympäristöhankkeissa muun muassa vähennetään maalta mereen päätyvää ravinnekuormitusta.
John Nurmisen Säätiön meriympäristöhankkeissa muun muassa vähennetään maalta mereen päätyvää ravinnekuormitusta. Kuva: Jukka Nurminen

S-ryhmä on kehittänyt vesivastuutyötään, kartoittanut vesiriskejään ja nostanut kestävän vedenkäytön merkittävään rooliin vastuullisuustyössään. John Nurmisen Säätiön tukeminen on yksi teko vesivastuun edistämiseksi arvoketjussa. John Nurmisen Säätiö suojelee meriluontoa, vähentää mereen päätyvää ravinne- ja haitta-ainekuormitusta sekä vahvistaa Itämeri-tietoisuutta ja suomalaisten suhdetta mereen.

”Vesivastuullisuus on aivan keskeinen osa luontotyötämme. Oman toimintamme fiksun veden käytön lisäksi meidän on tärkeää pyrkiä tukemaan arvoketjua kestävämmässä vedenkäytössä ja tekemään yhteistyötä. Itämeri on meille kaikille yhteinen ja ainutlaatuinen merialue”, sanoo vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa S-ryhmästä.

Itämeressä ilmastonmuutoksen ja luontokadon vaikutukset näkyvät selvemmin ja nopeammin kuin maailman valtamerissä. Suomessa maatalouden osuus ravinnekuormituksesta on merkittävä, ja ravinteet lisäävät meren rehevöitymistä. Esimerkiksi peltojen käsitteleminen kipsillä on tutkitusti tehokas tapa vähentää maataloudesta aiheutuvaa ravinnekuormitusta. John Nurmisen Säätiön tavoitteena on vähentää kuormitusta monessa Itämeren rantavaltiossa kipsikäsittelemällä peltoja ja tukemalla kipsikäsittelyn laajaa käyttöönottoa.

”S-ryhmän tuen avulla voimme jatkaa tehokasta työtä ravinnevalumien vähentämiseksi. Maataloudessa se tarkoittaa kipsikäsittelyn lisäksi lantaravinteiden kierrättämistä kasvitilojen käyttöön alueille, joissa ravinteita on liian vähän. Toimijoiden yhteistyö on avain onnistuneeseen Itämeren pelastustyöhön”, sanoo John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

Myös kansainvälistä vesivastuutyötä – S-ryhmä mukana yritysten yhteisessä vesihankkeessa Espanjassa

S-ryhmä on jäsen Alliance for Water Stewardship (AWS) -verkostossa, joka on liike-elämän, kansalaisjärjestöjen ja julkisen sektorin toimijoiden vesivastuun yhteistyöverkosto. S-ryhmä, pohjoismainen osuuskauppojen hankintayhtiö Coop Trading ja kolme muuta eurooppalaista kaupparyhmää osallistuvat kestävän vedenkäytön pilotointiin vesikriittisellä Huelvan ja Doñanan alueella Etelä-Espanjassa. AWS koordinoi tätä uudenlaista kestävään vedenkäyttöön liittyvää yhteistyöhanketta.

Tavoitteena on lisätä alueella toimivien ruoantuottajien ja ruokaketjun toimijoiden yhteistyötä ja ymmärrystä yhteisiin vesivaroihin vaikuttavista toiminnoista sekä löytää ratkaisuja vesihaasteisiin. Espanja on keskeinen kasvisten tuottajamaa Euroopassa, ja hanke koskee alueen hedelmä-, marja- ja vihannestuottajia, jotka kärsivät ilmastonmuutoksen voimistamista sään ääri-ilmiöistä, kuten tulvista ja lisääntyvistä kuivuusjaksoista.

Lisätietoja:

Nina Elomaa, vastuullisuusjohtaja, S-ryhmä, p. 010 768 0803, nina.elomaa(at)sok.fi

Johanna Suni, viestintäpäällikkö John Nurmisen Säätiö, p. 0405154216, johanna.suni(at)jnfoundation.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

SOK:n viestintä

SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 8–16.

Puh:050 472 2745viestinta@sok.fi

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​

Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta.

Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​

#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Coop-tuotteita löytyy S-ryhmän myymälöistä jo yli 400 – Coop-simasta kevään hittituote?9.4.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Jo lähes neljäsosa entisistä Rainbow-tuotteista korvautuu kevään aikana laatu-hinta-suhteeltaan erinomaisilla Coop-tuotteilla S-ryhmän myymälöissä ja Coop-tuotesarjaan tuodaan jatkuvasti myös uusia tuotteita. Coop-tuotteita löytyy siis jo osapuilleen saman verran kuin mitä Xtra- tai Kotimaista-tuotesarjoihin kokonaisuudessaan kuuluu. Coopista kasvaa S-ryhmän selvästi laajin oma tuotesarja, johon tulee kuulumaan yli 1500 tuotetta.

Prisman data näyttää: Suomalaisten tapa grillata on murroksessa – nyt halutaan pitkää nautintoa8.4.2024 07:45:00 EEST | Tiedote

Koronavuosina suomalaiset panostivat kalliiden ja hienojen grillien ostamiseen, mutta nyt suunta on kääntynyt, kertoo Prisman tuore myyntidata. Tällä hetkellä suomalaiset hakevat grillauksesta uudella tavalla pitkäkestoisia elämyksiä, mistä kertoo muun muassa savustuslastujen ja erityisesti pitkään hauduttamiseen soveltuvien digitaalisten paistomittareiden myynnin merkittävä kasvu. Ylipäätänsä grillauksen lisävarusteisiin satsataan nyt uudella innolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye