Varsinais-Suomen hyvinvointialue, VarhaVarsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

FBK övning ordnas i Rimito i Nådendal den 23.3.2024 – rökbildning och utryckningsfordon kan observeras i området

Dela

Egentliga Finlands räddningsverks frivilliga brandkårer övar på Laitsalmentie 141 i Nådendal lördagen den 23.3.2024. De frivilliga brandkårerna från Rimito, Merimasku, Nådendal, Askainen och Mietoinen kommer att delta i övningen. Övningen påbörjas klockan 9.00 och i slutet av övningen kommer de rivningsfärdiga husen som används i övningen att kontrollerat brännas ner.

Två lila grafiska element som liknar hjärtan eller V-bokstäver mot mörk bakgrund.

Under övningen kommer man att öva olika brandbekämpningsmetoder och tillämpa nya tekniker och taktiker för säkrare och effektivare räddningsinsatser. Övningen kommer att innehålla utvecklingsövningar för att stärka rökdykarnas färdigheter, samt utbildning i effektiv extern brandbekämpning.

På grund av övningen kommer rökbildning och utryckningsfordon att kunna observeras i området. Övningen orsakar inte fara för områdets invånare. Nödcentralen kommer skilt att informeras om övningen. Onödig vistelse vid eller i närheten av objektet bör undvikas av ömsesidiga säkerhetsskäl.

I räddningsväsendets anvisningar för dykning och ytlivräddning förutsätts att man kan påvisa kompetens att arbeta i heta förhållanden under realistiska förhållanden som simulerar rökdykning. Dessa anvisningar gäller rökdykare från både räddningsverken och de frivilliga brandkårerna.

Nyckelord

Kontakter

Egentliga Finlands välfärdsområde

”Vi tryggar, vi botar, vi räddar – välfärd tillsammans, varje dag.”
Egentliga Finlands välfärdsområde ordnar invånarnas social- och hälsovårdstjänster samt räddningstjänster. Vår webbplats är varha.fi

Andra språk

Följ Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye