Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Heinonen: Hallituksen lisätalousarviossa vahva panostus rajaturvallisuuteen

Jaa

Hallitus esittää lisätalousarviossa 86 miljoonan euron lisärahoitusta rajaturvallisuuteen. Kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston jäsen Timo Heinonen pitää hallituksen panostuksia erittäin tarpeellisina.

Timo Heinonen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Timo Heinonen. Kuvaaja: Kristian Tervo.

”Itärajan tilanne on keskeinen turvallisuusuhka Suomelle. On todella tärkeää, että hallitus reagoi tilanteeseen myös lisätalousarviossa”, Heinonen sanoo.

Lisärahoituksesta suurin osa, 74 miljoonaa euroa, osoitetaan itärajan esteen rakentamisen nopeuttamiseen.

”Rajaesteen rakentaminen on noussut entistä tärkeämmäksi hankkeeksi välineellistetyn maahantulon vuoksi. Mitä ripeämmin rajaeste saadaan rakennettua sitä parempi”, Heinonen sanoo.

Hallitus esittää myös rajavartiolaitoksen toimintamenoihin 12,2 miljoonan euron lisäystä. Määrärahalla katetaan välineellistetyn maahantulon hallintatoimista 31.1.2024 mennessä aiheutuneita kustannuksia.

”Venäjän törkeän hybridivaikuttaminen itärajalla on vaatinut rajaviranomaisiltamme todella ripeää toimintaa. Kävin itse maaliskuun alussa katsomassa rajan tilannetta, ja rajavartiolaitoksen rahoituksesta huolehtiminen on tässä turvallisuustilanteessa aivan ensisijaista”, Heinonen sanoo.

Itärajan turvallisuuteen osoitettavien panostusten lisäksi lisätalousarviossa esitetään myös 2 miljoonan euron lisäystä Suojelupoliisin toimintakyvyn turvaamiseen.

”Sisäinen turvallisuuden merkitys korostuu tällä hetkellä entisestään hybridivaikuttamisen kohdistuessa Suomeen. Suojelupoliisin riittävän rahoituksen turvaaminen on tämän vuoksi erittäin tärkeää”, Heinonen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye