Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mustapuron töiden vaikutukset selvitetään huolella

Jaa

Mustapuron alueella on tehty hiljattain alueen normaaliin kunnossapitoon liittyviä töitä. Helsingin Sanomat nosti tänään esille Mustapuron varrella tapahtuneet oksiston ja uomaan kaatuneiden puidenrunkojen poistot ja niiden mahdolliset vaikutukset uhanalaisen kuningaskalastajan talvehtimiseen. Kaupungin tavoitteena on luonnon monimuotoisuuden edistäminen. Uhanalaisten lajien suojeleminen on kaupungille tärkeä arvo.

Kaupunkiympäristön toimiala on ryhtynyt selvittämään nyt esille noussutta uhanalaisen lajin olosuhteisiin kohdistuvaa riskiä. Kaupunkiympäristön toimiala selvittää, onko alueella tehdyt raivaustoimet suoritettu asianmukaisesti ja ovatko ne voineet vaikuttaa haitallisesti kuningaskalastajan talvehtimismahdollisuuksiin. Jos kuningaskalastajan olosuhteisiin on tullut heikennyksiä, ne pyritään korjaamaan ja korvaamaan.

Kaupunkiympäristön toimialalla on käynnissä kehitystyö, jonka tavoitteena on tunnistaa nykyistä paremmin tilanteet, joissa luontoarvot ovat vaarassa ja parantaa tiedonkulkua. 

Mustapuron laaksossa on käynnistymässä tänä keväänä tulvasuojelun parantaminen. Nyt tehdyt kunnossapitotyöt eivät kuitenkaan liittyneet kyseiseen tulvasuojeluhankkeeseen. Tässä hankkeessa pyritään säästämään Mustapuron penkkojen kasvillisuutta niin paljon kuin mahdollista. Työt on suunniteltu yhteistyössä ympäristöviranomaisten kanssa. 

Tulvatasanteita ja virtauksensäätörakenteita ei kuitenkaan voi rakentaa poistamatta osaa puron penkoista ja sitä myöden kasvillisuudesta. Kaupunkiympäristön toimiala on tutkinut mahdollisuudet säästää mahdollisimman paljon olemassa olevaa kasvillisuutta, ja kasvillisuuden säästämiseen tähdätään myös työmaavaiheessa tehtävän katselmoinnin avulla 

Mustapuron tulvasuojelun parantamiseen liittyvät työt alkavat huomenna perjantaina 22.3. puiden kaatamisella kauempana puron uomasta alueella, jossa puiden kaataminen ei vaaranna kuningaskalastajan elinoloja. Muut työt käynnistyvät keväällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kari Pudas
tekninen johtaja
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 0400 600623

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye