Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Malminkentälle valmistellaan alue maamassoja varten

Jaa

Helsingin kaupunki valmistautuu Malminkentän asuinalueiden esirakentamiseen. Alueella kaivettavien maamassojen turvallista välivarastointia varten tehdään aidattu kenttä eli logistiikka-alue.

Ilmakuva Malmin entisen lentokentän pohjoisosasta
Logistiikka-alue sijoitetaan kentän pohjoisosaan. © Suomen Ilmakuva Oy (2020)

Logistiikka-alue rakennetaan Malmin entisen lentokentän pohjoisosaan, rullaustien itäpuolelle. Sen ennakoidaan valmistuvan syksyyn mennessä.

Alueen valmistelu aloitetaan vesakon ja pensaiden raivaamisella. Tämä tehdään maaliskuun aikana ennen lintujen pesintäkauden alkamista. Alue on pääasiassa heinikkoa.

Logistiikka-alueen varsinaiset rakennustyöt alkavat näillä näkymin huhtikuussa. Alue aidataan, ja sen pohjoisosaan toteutetaan hulevesikosteikko. Lisäksi alueelle tehdään uusia avo-ojia.

Kosteikko auttaa hulevesien puhdistamisessa

Maamassojen käsittelyä varten tehtävä alue on tarpeellinen Malminkentän alueen tulevassa rakentamisessa. Aluetta käytetään kaivutöissä syntyvien maamassojen välivarastointiin. Sen avulla edistetään maa-aineisten hyödyntämistä paikallisesti. Alueella ei varastoida pilaantuneita maita. 

Kun logistiikka-alue on käytössä, sen hulevedet johdetaan kosteikkoon, jotta suurin osa kiintoaineksesta laskeutuu sinne. Kosteikosta vedet johdetaan olemassa oleviin ojiin. 

Alueen luontoarvot on otettu huomioon logistiikka-alueen ja sen rakennustöiden suunnittelussa. Nykyiseen ojaan asennetaan kaivutöiden ajaksi silttiverho, joka estää kiintoaineen kulkeutumista Longinojaan, ja veden laatua seurataan säännöllisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Logistiikka-alueen suunnittelu
Heikki Takainen, projektinjohtaja
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 38448
heikki.takainen@hel.fi

Logistiikka-alueen rakennuttaminen
Juhani Jaatinen, projektinjohtaja
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 70693
juhani.jaatinen@hel.fi

Kuvat

Ilmakuva Malmin entisen lentokentän pohjoisosasta
Logistiikka-alue sijoitetaan kentän pohjoisosaan. © Suomen Ilmakuva Oy (2020)
Lataa

Liitteet

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye