Kymenlaakson hyvinvointialue

Kymenlaakson hyvinvointialueen tilinpäätös 2023 on 31 miljoonaa euroa alijäämäinen

Jaa

Kymenlaakson hyvinvointialue teki tulosparannusta vuoden 2023 talousarvioon verrattuna. Tilinpäätös on aluevaltuuston päätettävänä toukokuussa 2024.

Kymenlaakson hyvinvointialueen hallintokiinteistö Kotkan keskustassa.
Kymenlaakson hyvinvointialueen hallintorakennus sijaitsee Kotkan keskustassa. Kymenlaakson hyvinvointialue

Kymenlaakson hyvinvointialueen tilinpäätöksen alijäämä on noin 31 miljoonaa euroa, joka on 19,3 miljoonaa euroa vuoden 2023 talousarviota (50,3 miljoonaa euroa alijäämää) parempi. Merkittävä tulosparannus johtuu pääosin tuottojen budjetoitua suuremmasta toteumasta. Kulutason nousuun vaikuttivat eniten palveluostojen budjetoitua suuremmat kulut lähinnä palveluntuottajien merkittävistä hinnankorotuksista johtuen.

Valtion rahoitus vuodelle 2023 oli 805,6 miljoonaa euroa. Toimintakulut vuonna 2023 olivat 954,1 miljoonaa euroa, joista suurimmat kuluerät olivat henkilöstökulut noin 388,6 miljoonaa euroa ja palvelujen ostot noin 431,9 miljoonaa euroa.

Kymenlaakson hyvinvointialueen kolme toimintaa ohjaavaa strategista tavoitetta ovat tarpeenmukaiset ja vaikuttavat palvelut kaikille kymenlaaksolaisille, hyvinvoiva henkilöstö sekä talouden tasapaino uudistumisen kautta. Palveluiden ja talouden tasapainotuksen tavoitteet saavutettiin, ja myös henkilöstötavoitteen osalta edistys oli myönteinen.

Aluehallitus käsittelee tilinpäätöksen 26.3.2024. Sen jälkeen tilinpäätös siirtyy tilintarkastajille tarkastettavaksi ja tarkastuslautakunnalle lausuttavaksi. Vuoden 2023 tilinpäätös on aluevaltuuston päätettävänä 28.5.2024.

Vuosi 2023 on ensimmäinen alijäämäinen tilinpäätös hyvinvointialueelle. Hyvinvointialueiden tulee kattaa alijäämä seuraavan kolmen vuoden aikana laskettuna alijäämäisen tilinpäätöksen hyväksymisvuodesta.

Lisätietoja

22.3. lisätietoja antaa:
Jukka Penttinen
talouspäällikkö
Kymenlaakson hyvinvointialue
p. 040 639 3874, jukka.penttinen@kymenhva.fi

25.3. alkaen lisätietoja antaa:
Kati Kälviäinen
talousjohtaja
Kymenlaakson hyvinvointialue
p. 040 682 1290, kati.kalviainen@kymenhva.fi

Harri Hagman
hyvinvointialuejohtaja
Kymenlaakson hyvinvointialue
p. 020 633 2113, harri.hagman@kymenhva.fi

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye