Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Baanan ylittävän uuden sillan rakentaminen alkamassa

Jaa

Helsingin kaupunki rakentaa uuden jalankulku- ja pyöräilysillan Lastenkodinkadun ja entisen Marian sairaalan alueen välille. Uusi Lastenkodinkadun silta ylittää pyöräilyn pääväylän, Baanan. Sillan Marian puolelta rakennetaan myös ramppi alas Baanalle.

Havainnekuva uudesta Lastenkodinkadun sillasta.
Lastenkodinkadun jalankulku- ja pyöräilysillan väri sovitetaan Baanalla sijaitsevan Love Helsinki -teoksen väriin. Sitowise

Sillan rakentaminen alkaa Baanan länsipuolelle tulevaisuudessa sijoittuvasta Marianpuistosta ja sinne Baanalta johtavasta rampista sekä Lastenkodinkadun länsipäästä. Samalla Lastenkodinkadun päässä sijaitsevat katupysäköintipaikat poistuvat ja alueesta tehdään aukio. Urakka sisältää myös Marian alueen puolelle tulevan pelastustien sekä Marianpuiston esirakentamista. Baanan alueella rakennetaan kunnallistekniikkaa Ruoholahden sillan ja Lastenkodinkadun sillan välillä sekä Ruoholahden sillan suuntaisesti välillä Baana–Mechelininkatu.

Rakentaminen palvelee uutta kasvuyrityskampusta

Marian sairaala-alueen eteläosaan rakennetaan uusi kasvuyrityskampus. Alueella toimii jo startup-keskittymä Maria 01, joka yhdessä tulevan kampuksen kanssa muodostaa Euroopan mittakaavassa merkittävän kasvuyritys- ja startup-korttelin – Helsinki Growth Districtin. Kortteliin tulee tilaa usealle sadalle toimijalle ja arviolta 5 000 työntekijälle. Uusia jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä rakennetaan kortteliin kulkemisen helpottamiseksi.

Baana on auki urakan ajan

Sillan rakentaminen alkaa keväällä 2024. Tarkka aloitusajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Valmista on tarkoitus tulla kesällä 2025, jolloin silta toimii aluksi pelastustienä, kunnes Marian alueen rakentaminen on edistynyt siihen pisteeseen, että alueen läpi pääsee pyöräilemään ja kävelemään esteettä.

Baana pysyy auki rakennustöiden ajan. Baanalle pystytetään arviolta toukokuussa sillan väliaikainen tukirakenne, johon tulee kulkuaukot pyöräilijöille, jalankulkijoille ja pelastusliikenteelle. Reititys Baanalla muuttuu urakan aikana, joten jalankulkua ja pyöräilyä ohjataan tarvittaessa opastein.

Urakoiden alta poistetaan puita

Sillan rakentamisen vuoksi kaadetaan muutamia puita kallion kupeesta Marian entisen sairaala-alueen puolelta Baanaa. Myös tulevaa Mechelininkadun rakentamista aletaan jo valmistella poistamalla puita Marian alueelta Mechelininkadun varren aidan takaa. Näin tehdään tilaa aiempaa leveämmälle jalkakäytävälle sekä pyöräkaistalle. Urakan yhteydessä toteutetaan myös uusia viheristutusalueita Mechelininkatu 1:ssä sijaitsevalle katuaukiolle.

Puiden kaadot tehdään 25. maaliskuuta alkavalla viikolla. 

Mechelininkadun uudistuksista ja niiden vaikutuksesta jalankulun ja pyöräilyn reitteihin tiedotetaan tarkemmin lähempänä urakan aloitusajankohtaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lastenkodinkadun sillan rakentaminen
Touko Leppänen
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 21834
touko.leppanen@hel.fi

Lastenkodinkadun sillan suunnitelma
Raila Hoivanen
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
09 310 37482
raila.hoivanen@hel.fi

Baanan ja Mechelininkadun katusuunnitelmat
Katariina Verkamo
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 20706
katariina.verkamo@hel.fi

Marian alueen kehitys
Tuomo Sipilä
projektinjohtaja
kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki
09 310 34249
tuomo.sipila@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva uudesta Lastenkodinkadun sillasta.
Lastenkodinkadun jalankulku- ja pyöräilysillan väri sovitetaan Baanalla sijaitsevan Love Helsinki -teoksen väriin.
Lataa

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye