Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan 26.3. kokouksen ennakkotiedote

Jaa

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan kokous on tiistaina 26. maaliskuuta 2024 klo 16.15. Lautakunta käsittelee muun muassa Hopeatien palvelutalon liikkeenluovutusta Helsingin Seniorisäätiölle ja kotihoidon palvelusetelin arvon nostamista.

Hopeatien palvelutalo liikkeenluovutuksella Seniorisäätiölle

Lautakunnalle esitetään, että Helsingin sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen Hopeatien palvelutalon toiminta siirretään liikkeenluovutuksella Helsingin Seniorisäätiölle 1.1.2025. Lautakunta tekee asiasta esityksen kaupunginhallitukselle.

Pohjois-Haagaan rakennetaan uusi seniorikeskus. Seniorikeskus muodostuu uudisrakennuksesta ja Hopeatien palvelutalosta. Uudisrakennus korvaa nykyisen Seniorisäätiön Mariankodin ja Pakilankodin ja se rakennetaan Hopeatien palvelutalon viereen. Uudisrakennuksen ja Hopeatien palvelutalon välille rakennetaan sisäinen kulkuyhteys. Rakentaminen ajoittuu vuosille 2025–2028.

Seniorikeskukseen halutaan koota yhdeksi toiminnalliseksi kokonaisuudeksi alueen ikääntyneiden ja alle 65-vuotiaiden monisairaiden avopalvelut ja palveluasuminen. Seniorikeskukseen tulee yhteensä 350 asukaspaikkaa. Liikkeenluovutus ei tuo muutoksia nykyisten asukkaiden palveluihin eikä asumiseen. Henkilöstö siirtyisi Seniorisäätiölle niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.  

Seniorisäätiö on voittoa tavoittelematon Helsingin kaupunkikonserniin kuuluva tytäryhteisö. Säätiö on perustettu tukemaan ikääntyneiden asemaa palvelun saajina, ja se täydentää osaltaan kaupungin järjestämiä ja tuottamia vanhuspalveluja. Kaupunki ostaa kaikki Helsingin Seniorisäätiön asukaspaikat, joten Hopeatien toiminta hyvän hoidon turvaamiseksi jatkuu.

Lisätietoa: seniorikeskusten johtaja Maritta Haavisto, p. 09 310 44450, maritta.haavisto@hel.fi

Kotihoidon palvelusetelin arvoa esitetään nostettavaksi

Kotihoidon palvelusetelin arvoa esitetään nostettavaksi 20 prosentilla toukokuun alusta 2024 alkaen. Palvelusetelin arvoa halutaan nostaa, koska yleinen kustannustaso ja palvelujen tuottamisen kustannukset ovat nousseet, eikä palvelusetelin nykyinen arvo enää kata riittävästi palvelun tuottamisesta aiheutuneita kustannuksia.

Kotihoidon palveluseteli on tulosidonnainen ja sen arvo määräytyy asiakkaan tulojen, perhekoon ja myönnetyn palvelun määrän mukaisesti. Asiakas maksaa omavastuuosuutena palveluntuottajalle palvelusetelin arvon ja palvelun välisen hinnan erotuksen.

Helsinki tarjoaa kotihoidon palveluja asiakkaille omana toimintana, ostopalveluna ja palvelusetelillä. Monipuolisella tuotantomallilla on mahdollista parantaa kotihoidon palvelujen saatavuutta, tyydyttää erilaisten asiakkaiden palvelutarpeita ja lisätä asiakkaiden valinnanvapautta.

Lisätietoa: arviointitoiminnan johtaja Soili Partanen, p. 09 310 69984, soili.partanen@hel.fi

Linkit

  1. Kokouksen esityslista sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan verkkosivuilla
  2. Lautakunnan sivulla julkaistaan kokouksen päätöstiedote kokouksen jälkeen

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella

Toinen linja 4A

PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)

www.hel.fi/sotepe

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye