Uudenmaan ELY-keskus

Kelirikkokausi koittaa tavanomaisissa merkeissä

Jaa

Teiden kelirikkokausi on alkamaisillaan Uudellamaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Koska talvi alkoi aikaisin ja routaantumisaika oli pitkä, tierakenteet ja tieympäristö ovat syvästi jäässä. Vaikka Etelä-Suomessa talvi oli kylmä ja runsasluminen, kelirikkokeväästä odotetaan melko tavanomaista. Tulevien viikkojen sää ja paikalliset olosuhteet vaikuttavat lopulta siihen, kuinka vaikea kelirikosta tulee.

Päällystetyn tien paikkausta.
Päällystettyjen teiden reikiä paikataan öljysoralla.

Keväisin sorateiden pintojen pehmentyminen ja reikiintyminen haastaa teiden kunnossapitoa. Paikoin saattaa esiintyä runkokelirikkoa, jolloin roudan sulaessa tien rakenteisiin kerääntyvä vesi heikentää tierakenteen kantavuutta ja aiheuttaa ongelmia erityisesti raskaalle liikenteelle.

Soratiell%E4%20urautumista%20ja%20reiki%E4.
Soratien kelirikkoa Uitontiellä.

Pahimmissa paikoissa tielle joudutaan asettamaan painorajoitus tien vaurioitumisen ehkäisemiseksi, jotta kulkukelpoisuus voidaan turvata välttämättömiin kuljetuksiin. Ainakaan toistaiseksi Uudellamaalla ei ole tästä syystä painorajoituksia voimassa.

Alkuvuodesta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella pitkä pakkasjakso vaihtui suojakeleihin ja vesisateisiin, joka aiheutti runsaasti päällystettyjen teiden reikiintymistä. Teiden sulaessa ja varsinkin vesisateilla lämpötilan vaihdellessa pienen pakkasen ja plusasteiden välillä vaurioita on mahdollisuus syntyä lisää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus, kunnossapitovastaava Henri Aaltonen, henri.aaltonen(at)ely-keskus.fi, p. (vaihde) 0295 021 000
Akuutit tiestön kuntoon liittyvät palautteet: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100
ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu p. 0295 020 600, liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Päällystetyn tien paikkausta.
Päällystettyjen teiden reikiä paikataan öljysoralla.
Lataa
Soratiellä urautumista ja reikiä.
Soratien kelirikkoa Uitontiellä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

logo.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Kollektivtrafiken i Västra Nyland kommer till stor del att övergå till en modell som leds av NTM-centralen19.4.2024 08:45:00 EEST | Tiedote

I Högfors, Vichtis, Lojo, Ingå och Hangö som hör till området för NTM-centralen i Nyland övergår man den 3 juni 2024 till modellen för kollektivtrafik som leds av NTM-centralen. Detta omfattar största delen av den interna trafiken samt förbindelserna från Nummela och Ingå mot Helsingfors, men inte till exempel turer på avsnittet Björneborg – Helsingfors längs riksväg 2 eller turer på avsnittet Lojo–Helsingfors.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye