ELY-keskukset

Maanteiden korjaus- ja päällystystyöt 2024 (Itä-Suomi) – rahoitus kaksinkertainen edelliseen vuoteen verrattuna

Jaa

Pohjois-Savon ELY-keskus käyttää vuonna 2024 päällystetyn tieverkon korjaus-, päällystys- ja tiemerkintätöihin Itä-Suomessa (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo) yhteensä noin 68 miljoona euroa.

Itä-Suomen päällystyskohteet vuonna 2024.
Itä-Suomen päällystyskohteet vuonna 2024. Pohjois-Savon ELY-keskus

Käytettävissä oleva rahoitus on merkittävästi suurempi kuin edellisenä vuonna, jolloin se oli n. 30 miljoonaa euroa. Rahoituksen lisäys pohjautuu hallituksen päätökseen hillitä päällystetyn tieverkon korjausvelan kasvua tänä vuonna yhteensä 250 miljoonalla eurolla valtakunnallisesti.

Tämänhetkisen päällystysohjelman mukaan maanteitä päällystetään Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa yhteensä noin 540 kilometrin matkalla. ELY-keskuksen arvion mukaan tämän vuoden rahoitustasolla päällystetyn tieverkon korjausvelan lisääntymistä pystytään hillitsemään. Edellytyksenä on, että rahoitustaso pysyy myös tulevina vuosina samalla tasolla.

Päällystetyn tieverkon korjausvelan hillitsemisen kannalta on keskeistä, että käytettävissä oleva rahoitus on pitkäjänteisesti riittävällä tasolla, jotta se mahdollistaa myös vuosittain seutu- ja yhdysteiden kunnostustöiden toteuttamisen. Tänä vuonna ohjelmassa onkin alemman tieverkon kohteita noin puolet koko ohjelman pituudesta, kun aikaisempina vuosina on pystytty kunnostamaan vain yksittäisiä tiejaksoja. Seutu- ja yhdystiet muodostavat Pohjois-Savon ELY-keskuksen tienpitoalueella tärkeän yhteysverkoston ihmisten liikkumiselle, alkutuotannolle ja elinkeinoelämän kuljetuksille. Kyseinen tieverkko on merkittävässä asemassa myös huoltovarmuuden kannalta.

Päällystetyn tieverkon kunnostustyöt muodostuvat teiden uudelleenpäällystystöistä, päällysteiden paikkauksista sekä tiemerkintöjen kunnostamisesta. Lisäksi töiden yhteydessä tehdään useilla kohteilla myös tierakenteen parantamistoimenpiteitä sekä teiden kuivatusten kunnostamistöitä.

Pisimpiä päällystettäviä tieosuuksia tulevana kesänä

 Pohjois-Savo:

  • Vt 5 Tahkoranta-Varkaus, 16,4 km
  • Kt 87 Iisalmi-Sonkajärvi, 17,5 km
  • Mt 464 Tahkoranta-Tiemassaari, 22,3 km

Pohjois-Karjala:

  • Vt 6 Lehmo-Kontiolahti 14,7 km
  • Kt 74 Aittolampi-Heinävaara, 12,7 km
  • Mt 15637 Liperinsalo, 11,7 km

Etelä-Savo:

  • Vt 5 Kuortti-Huhtamäki, 24,8 km
  • Mt 477 Lapaskangas-Alajoki, 14,5 km
  • Mt 4421 Toivakantie, 20,3 km

Vuoden 2024 päällystystyökohteet (karttalinkki)

Muutokset kunnostusohjelman sisältöön ovat vielä mahdollisia.

Lisätietoja:
Ylläpitovastaava Kimmo Tiikkainen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 766, kimmo.tiikkainen@ely-keskus.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Juoksutukset ja vähäsateinen toukokuu hillinneet Saimaan ja Pielisen nousua. Tulvahuippu saavutetaan touko–kesäkuun vaihteessa. (Kaakkois-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)22.5.2024 16:03:56 EEST | Tiedote

Vuoksen vesistöalueella Saimaan ja Pielisen vedenkorkeuksien nousu on hidastunut ja ennusteen mukaan tulvahuippu saavutetaan touko-kesäkuun vaihteessa. Saimaan pinta on ajankohtaan nähden noin 75 cm ja Pielisen pinta 50 cm keskimääräistä korkeammalla. Tulvasta voi aiheutua haittaa tai vahinkoa alimmille rantarakenteille, rakennuksille ja viljelysalueille sekä mahdollisesti liikenneyhteyksille, teollisuudelle ja vesihuollolle. Suurten juoksutusten vuoksi virtaus Vuoksella ja Pielisjoella on selvästi tavanomaista voimakkaampaa, mikä tulee huomioida vesillä liikuttaessa. Vesistöalueen muissa järvissä vedenkorkeudet ovat paikoin selvästi tavanomaista korkeammalla, mutta kääntyneet jo laskuun.

Kainuulle ja Pohjois-Pohjanmaalle yhteinen linjaus ulkomaisen työvoiman käytöstä21.5.2024 13:00:25 EEST | Tiedote

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset ovat päivittäneet alueen linjauksen ulkomaisen työvoiman käytöstä. Uusi päivitetty linjaus astuu voimaan 22.5.2024. Päivitetyssä linjauksessa on lueteltu ammattinimikkeet, joiden osalta työvoiman saatavuus alueella on arvioitu niin haastavaksi, ettei ulkomaista työntekijää palkattaessa erillistä saatavuusharkintaa tarvitse tehdä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye