ELY-keskukset

Maanteiden korjaus- ja päällystystyöt 2024 (Itä-Suomi) – rahoitus kaksinkertainen edelliseen vuoteen verrattuna

Jaa

Pohjois-Savon ELY-keskus käyttää vuonna 2024 päällystetyn tieverkon korjaus-, päällystys- ja tiemerkintätöihin Itä-Suomessa (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo) yhteensä noin 68 miljoona euroa.

Itä-Suomen päällystyskohteet vuonna 2024.
Itä-Suomen päällystyskohteet vuonna 2024. Pohjois-Savon ELY-keskus

Käytettävissä oleva rahoitus on merkittävästi suurempi kuin edellisenä vuonna, jolloin se oli n. 30 miljoonaa euroa. Rahoituksen lisäys pohjautuu hallituksen päätökseen hillitä päällystetyn tieverkon korjausvelan kasvua tänä vuonna yhteensä 250 miljoonalla eurolla valtakunnallisesti.

Tämänhetkisen päällystysohjelman mukaan maanteitä päällystetään Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa yhteensä noin 540 kilometrin matkalla. ELY-keskuksen arvion mukaan tämän vuoden rahoitustasolla päällystetyn tieverkon korjausvelan lisääntymistä pystytään hillitsemään. Edellytyksenä on, että rahoitustaso pysyy myös tulevina vuosina samalla tasolla.

Päällystetyn tieverkon korjausvelan hillitsemisen kannalta on keskeistä, että käytettävissä oleva rahoitus on pitkäjänteisesti riittävällä tasolla, jotta se mahdollistaa myös vuosittain seutu- ja yhdysteiden kunnostustöiden toteuttamisen. Tänä vuonna ohjelmassa onkin alemman tieverkon kohteita noin puolet koko ohjelman pituudesta, kun aikaisempina vuosina on pystytty kunnostamaan vain yksittäisiä tiejaksoja. Seutu- ja yhdystiet muodostavat Pohjois-Savon ELY-keskuksen tienpitoalueella tärkeän yhteysverkoston ihmisten liikkumiselle, alkutuotannolle ja elinkeinoelämän kuljetuksille. Kyseinen tieverkko on merkittävässä asemassa myös huoltovarmuuden kannalta.

Päällystetyn tieverkon kunnostustyöt muodostuvat teiden uudelleenpäällystystöistä, päällysteiden paikkauksista sekä tiemerkintöjen kunnostamisesta. Lisäksi töiden yhteydessä tehdään useilla kohteilla myös tierakenteen parantamistoimenpiteitä sekä teiden kuivatusten kunnostamistöitä.

Pisimpiä päällystettäviä tieosuuksia tulevana kesänä

 Pohjois-Savo:

  • Vt 5 Tahkoranta-Varkaus, 16,4 km
  • Kt 87 Iisalmi-Sonkajärvi, 17,5 km
  • Mt 464 Tahkoranta-Tiemassaari, 22,3 km

Pohjois-Karjala:

  • Vt 6 Lehmo-Kontiolahti 14,7 km
  • Kt 74 Aittolampi-Heinävaara, 12,7 km
  • Mt 15637 Liperinsalo, 11,7 km

Etelä-Savo:

  • Vt 5 Kuortti-Huhtamäki, 24,8 km
  • Mt 477 Lapaskangas-Alajoki, 14,5 km
  • Mt 4421 Toivakantie, 20,3 km

Vuoden 2024 päällystystyökohteet (karttalinkki)

Muutokset kunnostusohjelman sisältöön ovat vielä mahdollisia.

Lisätietoja:
Ylläpitovastaava Kimmo Tiikkainen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 766, kimmo.tiikkainen@ely-keskus.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Nya undantagslov har beviljats för att fördriva vitkindade gäss från åkrar17.4.2024 14:10:06 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland har föregående vecka beviljat 15 undantagslov för att fördriva vitkindade gäss från åkrar i syfte att förhindra allvarliga skador på gröda. Undantagsloven omfattar 54 gårdar, vilka befinner sig främst i Norra Karelen. Enligt undantagsloven får vitkindande gäss får fördrivas med oskadliggörande metoder. Under vårflytten är det förbjudet att använda högljudda fördrivningsmetoder så som smällpatroner för att trygga häckningsfreden.

Valkoposkihanhien pelloilta karkottamiseen on myönnetty uusia poikkeuslupia17.4.2024 14:10:06 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on viime viikolla myöntänyt 15 poikkeuslupaa valkoposkihanhien karkottamiseen pelloilta vakavien viljelyvahinkojen estämiseksi. Luvat koskevat 54 tilaa, jotka sijaitsevat pääosin Pohjois-Karjalassa. Poikkeusluvilla valkoposkihanhia saa karkottaa niitä vahingoittamattomilla menetelmillä. Kevätmuuttokaudella kovaäänisten karkotuskeinojen kuten paukkupatruunoiden käyttö on kielletty lintujen pesimärauhan turvaamiseksi.

Genomförandet av Skärgårdshavsprogrammet påskyndas i pilotområden16.4.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Avrinningsområdena till Aura å och Pemar å samt Kimitoön med omgivande havsområden har valts som pilotområden för Skärgårdshavsprogrammet. Syftet med Skärgårdshavsprogrammet är att minska näringsbelastningen på Skärgårdshavet och få bort jordbruket i Skärgårdshavets avrinningsområde från listan över de värsta belastningskällorna för Östersjön, som upprätthålls av kommissionen för skydd av Östersjöns marina miljö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye